Strona 36 z 37 PierwszyPierwszy ... 2634353637 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 351 do 360 z 362

Wątek: RAW

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Odp: RAW

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta

przy opisie wersji programu pisze wersja stabilna PL/ENG, sam zobacz. Miałem tą wersję, ale weszła tylko po angielsku.
    Flaga Polski dotyczy oznaczenia strony jako polskojęzycznej.
    Niestety nie masz racji i nie odpowiedziałeś na moje pytanie czy wybrałeś w opcjach programu język polski.
    Tu: http://www.dobreprogramy.pl/Noise-Ni...ows,21511.html masz też stronę polskojezyczną (tą samą zresztą), a ikonki naszej flagi przy nazwie programu brak, znaczy program jest tylko w wersji ang.
    Edit
    Jeżeli nie chce Ci sie dwa razy kliknąć aby mieć program po polsku to już Twój problem lub podejrzewam niewiedza

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	wybór języka.jpg
Wyświetleń:	83
Rozmiar:	299,5 KB
ID:	80352
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 2.02.13 o 01:26
    G1, G5 | 14-45 | mZD 40-150 | kilka M42 | Moje wątki:
    Foto-Różności ; Dymne Impresje ; Stary i Nowy Elbląg

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    zapomniana "Ziemia obiecana" obecnie Miasto bezprawia. Ale to moja Łódź.
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Nie ma u mnie żadnej niechęci, z niewiedzą może być różnie. Ale póki co to ja naprawdę polskiej flagi przy ani w okolicy napisu POBIERZ nie widzę. Zastanawia mnie też dlaczego jest podane- Waga pliku: 0B???
    Mogę sie jedynie domyślać, że bez zalogowania na stronę program sie nie pobierze i pewnie tu jest sedno sprawy

Moderator | OlyJedi Awatar apz
    Mieszka w
    Beskid Mały; Andrychów
    Siła reputacji
    338
    Moja galeria

[QUOTE=BIKER;917876]Miałem Lightroma i ściągnąłem spolszczenie, ale coś się pogryzły i nie zadziałało. Nie wiem dlaczego. Nawet mi się podobał i w spolszczonej wersji pewnie miałbym go do dziś. Ale jesli nie mogłem skorzystać ze zrozumiałej wersji, to stał mi się niepotrzebny. ja się nie nastawiam na wielkie przeróbki, tylko próby na kopiach na zasadzie zabawy. Chciałbym zobaczyć jak sobie będę radził.
    Tak było np. z Machinery przy zabawie z hadeerami, weszło, działało to coś zrobiłem....sam.
    I teraz też znajdę co trzeba... z czasem.
    Ale dziękuję za rady, linki i podpowiedzi
    ...

Biker - jak sam nie dajesz rady, a pracujesz na laptopie, to może postaw komuś z łódzkiej grupy kawę z lodami w Manufakturze i ktoś z Krajanów Ci pomoże chętnie na pewno . Wgrać spolszczeni do L4. nie jest trudno.Nawet ja dałem radę.
    Myśl konstruktywnie.
    AP
    E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Andrzejku sprawę miał mi załatwić kolega, ale....wyjechał za granicę na tydzień i już trzy miesiące go nie ma. Rozmawiałem z kilkoma osobami i może coś z tego będzie, ale każdy ma swoje zycie i sprawa sie przedłuża. Ja nietraktuję sprawy jako tej na już, próbuję sam póki co, ale za bardzo mi to nie idzie. To ma słuzyć zabawie i próbom. I o kawę czy piwo tu nie chodzi, możesz mi wieżyć. Ale sie doczekam, ja jestem cierpliwy.

Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez BIKER Zobacz posta
    Ale póki co to ja naprawdę polskiej flagi przy ani w okolicy napisu POBIERZ nie widzę.
    Czy teraz widzisz? Ja jej nie domalowałem, tylko strzałkę

Nazwa:  03.jpg
Wyświetleń: 312
Rozmiar:  56,8 KB

Dalej nie odpowiedziałeś mi na pytanie. Spójrz na mój edytowany post wyżej i na obrazek czy wybrałeś tak język polski?
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 2.02.13 o 01:40

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Andtor do takiej wersji programu jak Twój zrzut to ja nigdy nie dotarłem, zawsz wgrywał mi się po angielsku. Może gdybym zapytał...........

---------- Post dodany o 00:48 ---------- Poprzedni post był o 00:39 ----------

Śmiesznie się zmawiamy(ale urok) ja szukałem na podanej przez ciebie wcześniej stronie:
    Dość stabilnie działała mi wersja 4.0.8.10 tu masz link: http://www.download.net.pl/1761865/Raw-Therapee/

a Ty opisujesz wersję z dobrych programówhttp://www.dobreprogramy.pl/Raw-Therapee,Program,Windows,13042.html. Tak masz rację, tam jest przy wersji polska flaga, wyglada więc na to, ze się wreszcie zgadaliśmy

Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Przecież Ci pisałem. Po zainstalowaniu będzie po ang. Samemu trzeba ustawic sobie j.polski. Naprawde to nie jest trudne. Nawet napisałem Ci gdzie masz kliknąć w te preferencje. Domyślny język (to zaznaczone na czerwono w moim obrazku) po ang. będzie pisało Default language rozwijasz listę języków i wybierasz polski i to wszystko. Naprawdę to dwa kliknięcia. Masz już program po naszemu

Tak w tym drugim linku zamiast ikonki flagi masz PL/ENG. Znaczy jest wybór języka i Ty musisz tego wyboru dokonać.
    Niestety, póki co Polski nie jest światowym językiem i program startuje po angielsku.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 2.02.13 o 02:01

| OlyJedi Awatar BIKER
    Mieszka w
    Siła reputacji
    126
    Moja galeria

Teraz to sobie poradzę bo jestem na właściwej stronie. A przedtem chyba przy instalacji wogóle nie pomyslałem, ze mozna polką wersję ustawić w funkcjach programu. Moje frycowe i dzięki da Ciebie za cierpliwość. Widzisz Biker nie jest doskonały.
    Moze coś z tego będzie, jakbym miał kłopot to wiem do kogo startowac po korepetycje, a browara postawię jak do Łodzi przyjedziesz i zafunduję Tobie ciekawy plener gratis

Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Może kiedyś się skuszę na propozycję Jeszcze jedno, po ustawieniu języka na polski na dole okienka kliknąć OK i najprawdopodobniej trzeba będzie zamknąć program i ponownie go uruchomić. Wtedy interfejs już powinien być w PL. To może 3 czy 4 kliknięcia, nie dwa jak pisałem
    Powodzenia.

| OlyJedi Awatar bahtek83
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria

Witam, jaki polecacie program do obróbki RAW pod puszkę E-M1, pytanie skierowane głownie do posiadaczy OMD... nowa puszka, nowa matryca wiec
    łapie się pod aktualizacji sporej liczby programów do obróbki RAW. Ja osobiscie działam na OLYMPUS Viewer 3, chociaż wcześniej
    Camera Raw. System Windows 7 w laptopie. Pozdrawiam
    E-M1 i cała reszta wszystkiego czego potrzebuje!

zapraszam:
    http://forum.olympusclub.pl/threads/...e-tylko-patrze

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów