Ja na początku używałem ufraw, ale od pewnego czasu używam tylko rawtherapee. Po wywołaniu RAW obrabiam go Gimpem.
Ja na początku używałem ufraw, ale od pewnego czasu używam tylko rawtherapee. Po wywołaniu RAW obrabiam go Gimpem.
Do niedawna byłem zwolennikiem LR. Myślałem, że nie ma nic lepszego. Jednak po zmianie puszki przekonałem się, że LR mocno knoci rawy z E-30. Teraz wróciłem do RawTherapee i zaczynam się do niego powoli przekonywać.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
U mnie otwiera się normalnie. Upewnij się, że masz najnowszą wersję RT. Ja mam v2.4.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Szukalem odpowiedniego watku na to pytanie, nie znalazlem, wiec zapytam tu:
czy zamiana Intel Core 2 Q6600 Quad 2.4 MHz PC (2GB RAM) na Intel Core 2 Duo 2.66 MHz MAC (4GB RAM) bardzo wplynie na wydajnosc komputera (obrobka RAW glownie)?, zakladajac ze komputer posiada podobna karte grafiki, a obrobka odbywa sie w PS i LR.
Procesor bedzie gorszy, chodzi mi o to, czy odczuje spowolnienie przy tego rodzaju pracy?
Ostatnio edytowane przez outback ; 12.05.09 o 06:25
ORF Viewer 1.10 - program do szybkiego przeglądania plików ORF (100% "czystej" Javy)
Obsługuje również E-30, E-620 i E-P1
OK to czy ktoś kto używał RawTherapee może ocenić czy jest jakiś lepszy program do ORF-ów od RT?