Strona 18 z 37 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 362

Wątek: RAW

| OlyJedi
    Mieszka w
    Płock, Poland, Poland
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    ja też tak to rozumiem.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    A w Jedi nie ma ? Kiedyś widziałem i cena była dużo niższa od 400zl. SPrawdz w cenniku Jedi'owców.
    ...był Olek jest A6000

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Na stronie Olympusa rejestracja online i zarazem pobranie klucza kosztuje 350zł. Tylko jedyne co mi nie pasuje, że nie mam fizycznie płytki z programem :P

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kali999 Zobacz posta
    Na stronie Olympusa rejestracja online i zarazem pobranie klucza kosztuje 350zł. Tylko jedyne co mi nie pasuje, że nie mam fizycznie płytki z programem :P
    W Jedi też tak jest. Po co ci płytka skoro jestes zarejestrowanym userem ?
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar Takaszi
    Mieszka w
    Kwidzyn
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Cool LukiW Alternatywne programy do konwersji RAW

LukiW napisał
    Witam wszystkich!
    Specjalnie robię nowy topic, bo problem widzę, że jest bardzo poważny i trudno się przepchnąć przez wszystko, by znaleźć coś konkretnego i co w dodatku poprawnie działa.
    Zna ktoś może jakąś aplikację/plugin, który POPRAWNIE przerobi ORF na... coś tam? Piszę nieco ironicznie "coś tam", bo już mi jest obojętnie czy będzie to TIFF, czy BMP, a nawet może być GIF. Niestety google podpowiadają od razu dwa programy o podobnej nazwie (jednym z nich jest Real Converter Pro). Ten drugi to też jakiś Converter. Przerobić owszem przerobią, ale niestety z przekłamaniem barw w RGB. Jest tak samo jak w wielu innych aplikacjach: IrfanView chociażby.
    Jest jakaś sensowna i poprawna alternatywa dla Olympus Master?

Pełne wersje można ściągnąć ze strony Olympusa, ale widzialem tylko w języku angielskim, ale za to niby kompatybilne nawet z Vistą.

Jakiś czas temu próbowalem znaleźć plugin do PhotoShopa i dało się, ale niestety nie konwertował ORFa. Ale może się coś do dzisiaj zmieniło. Byłbym bardzo wdzięczny, jeśli ktoś by pomógł.

Pozdrawiam

Witam.
    Miałem ten sam problem. Dla mnie rozwiązaniem jest, OM2 dla łagodnej obróbki, Raw Therapee dla obróbki brutalniejszej, jest darmowy i nawet niezły. Ale do zabawy to PS CS2 po wywołaniu ORF do TIF z poziomu OM2, robi to najlepiej. Jeśli chcesz pełna obsługę w PS to musisz mieć CS3, ja nie mam to nie mogę powiedzieć nic o jego potencjale. Może jak mój znajomy, wróci to zainwestuje i kupi CS3 (jest grafikiem).

Pozdrawiam.
    Olympus E-510 Double Kit, Zuiko Digital 14-54mm, Samyang 500mm F6.3 i nadal Olympus Camedia C-4000 ZOOM + KING UV 52 mm.

| OlyJedi Awatar Jacunio
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Photoshop lightroom oraz elements używają plugina RAW, który pięknie obsługuje ORFy. Dodatkowo obie aplikacje umożliwiają otworzenie obrazka po zmianach w CS2.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    AcdSee PRO 2 (podstawowa Pro, jeśli nie masz E3), XnView (w najnowszej wersji, jesli masz E3), LightZone (wersje powyżej 3.0 jesli masz E3), RAW Therapee, Bibble Pro i wiele, wiele innych.

Dzięki Wam wielkie za odpowiedzi!
    PhotoShop CS2 jednak nie wystarcza... a szkoda. No nic, będę kombinował dalej.
    A co oznacza to E3 jeśli można wiedzieć? Bo chyba się z tym jeszcze nie spotkałem.

| OlyJedi Awatar MicSzu
    Mieszka w
    Wioska
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    E-3 to taki aparat ;P Tzn. tak się mi wydaje
    E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?

Jeśli to model aparatu to faktycznie, nie mam go .

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów