Strona 17 z 37 PierwszyPierwszy ... 7151617181927 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 362

Wątek: RAW

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kali999
    Ja już swoje testy wykonałem. Testowałem 3 programy: Olympus Studio 2, Lightzone i Lightrooma. Lightzone mógłby być fajnym programem, bo ma ciekawe szybkie automatyczne funkcje, przydatne przy dużej ilości fotek, ale straszny bałagan, brak jakiegoś konkretnego zdecydowanie, które funkcje są najważniejsze, a nie których brakuje. Minus za brak przy edycji podglądu na resztę zdjęć w tej samej zakładce. Olympus Studio ma plusa za zachowanie ustawień aparatu, brakuje paru suwaczków, które powinny się znaleźć. Na pewno ciekawa jest możliwość sterowania aparatem przez komputer, ale na tą chwilę dla mnie nie przydatne. Wybrałem Lightrooma wszystkie możliwe przydatne rzeczy, łącznie np. z podglądem obrazu przed i po. Suwaki podstawowe to właśnie te co powinny być. Minus za brak podglądu zdjęcia po wyostrzeniu. Ostateczna decyzja została poparta po wywołaniu 3 tiffów tego samego zdjęcia obrobionymi w każdym z trzech programów. Lightzone wypadł najgorzej, Oly i Lightroom zbliżone efekty. Wszystko to tylko moje własne spostrzeżenia.
    do ORF szczególnie z E-510 jak dla mnie tylko OM i Lightroom się nadaje - ten drugi po aktualizacji do v1.4 nabrał wigoru na mym wysłużonym kompie - albo mi się tylko zdaje
    pzdr
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Przyznaje się bez bicia do błędu w mojej ocenie. W celu szybszej pracy Lightrooma kupiłem sobie nowe kości, żeby te 2G ramu mieć. I jaki rezultat, bez zmian. Totalne dno zdjęcie ładuje mi się 15 sekund. Ok jak mam do obrobienia kilkanaście zdjęć to w porządku, ale jak będę miał kilkaset zdjęć ze ślubu i będę musiał je wywołać do następnego tygodnia i w tygodniu normalnie pracować jest to nie wykonalne. Więc po raz kolejny odpaliłem OL Studio 2. No i tu różnice od razu dostrzegam i przy okazji odnalazłem nową możliwość edycji, która mnie już całkowicie usatysfakcjonowała. Po prostu myślałem, że do obróbki rawów tylko się używa zakładki RAW, a okazało się to nie prawdą, jestem mile zaskoczony
    Pierwsze pytanie wie ktoś gdzie się włącza rozpiskę na jakich ustawieniach zdjęcie zostało wykonane(ogniskowa, przysłona, czas i ISO).
    Drugie pytanie wie ktoś gdzie można dostać OL Studio 2 i w jakiej cenie? bo jedno źródło znalazłem za 400zł.

Właśnie to samo

| OlyJedi Awatar WildLight
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kali999
    Drugie pytanie wie ktoś gdzie można dostać OL Studio 2 i w jakiej cenie? bo jedno źródło znalazłem za 400zł.
    z tego co wiem gdzies w sklepie olympusa od oprogramowania cena jest 99 €

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Sam się zastanawiam, czy nie zakupić.
    http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/...t/product/7556
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi
    Mieszka w
    Płock, Poland, Poland
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Którą wersję proponujecie:

LightZone 3 - Full — $199.95

czy

LightZone 3 - Basic — $129.95

Czy opłaca się dopłacić różnicę 70$ do wersji full?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ksb
    Którą wersję proponujecie:

LightZone 3 - Full — $199.95

czy

LightZone 3 - Basic — $129.95

Czy opłaca się dopłacić różnicę 70$ do wersji full?
    Nie ma triali obu?
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Płock, Poland, Poland
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jeste jeden i to chyba jest wersja full?
    Nie wiem o ile gorsza jest basic.
    Może ktoś zakupił i uzywa?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    kup FULL:

LightZone BASIC does not include powerful multi-image editing and batch processing capabilities only available in LightZone FULL.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Płock, Poland, Poland
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Co to oznacza w praktyce że nie będę mógł w BASIC redagować geupy zdjęć?
    NIe rozumiem tego stwierdzienia(

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Nie znam tematu, ale na mój rozum, chodzi o to, że nie będziesz mógł obrobić automatycznie całej grupy - kilku(nastu) zdjęć, a z każdym bawić się osobno - tak to rozumiem.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów