do ORF szczególnie z E-510 jak dla mnie tylko OM i Lightroom się nadaje - ten drugi po aktualizacji do v1.4 nabrał wigoru na mym wysłużonym kompie - albo mi się tylko zdajeZamieszczone przez kali999
pzdr
do ORF szczególnie z E-510 jak dla mnie tylko OM i Lightroom się nadaje - ten drugi po aktualizacji do v1.4 nabrał wigoru na mym wysłużonym kompie - albo mi się tylko zdajeZamieszczone przez kali999
pzdr
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Przyznaje się bez bicia do błędu w mojej ocenie. W celu szybszej pracy Lightrooma kupiłem sobie nowe kości, żeby te 2G ramu mieć. I jaki rezultat, bez zmian. Totalne dnozdjęcie ładuje mi się 15 sekund. Ok jak mam do obrobienia kilkanaście zdjęć to w porządku, ale jak będę miał kilkaset zdjęć ze ślubu i będę musiał je wywołać do następnego tygodnia i w tygodniu normalnie pracować jest to nie wykonalne. Więc po raz kolejny odpaliłem OL Studio 2. No i tu różnice od razu dostrzegam i przy okazji odnalazłem nową możliwość edycji, która mnie już całkowicie usatysfakcjonowała. Po prostu myślałem, że do obróbki rawów tylko się używa zakładki RAW, a okazało się to nie prawdą, jestem mile zaskoczony
![]()
Pierwsze pytanie wie ktoś gdzie się włącza rozpiskę na jakich ustawieniach zdjęcie zostało wykonane(ogniskowa, przysłona, czas i ISO).
Drugie pytanie wie ktoś gdzie można dostać OL Studio 2 i w jakiej cenie? bo jedno źródło znalazłem za 400zł.
Właśnie to samo![]()
Zapraszam na: stronę - www.mikolaj-kalina.com foto blog -http://mikolajkalina.wordpress.com/
z tego co wiem gdzies w sklepie olympusa od oprogramowania cena jest 99 €Zamieszczone przez kali999
Sam się zastanawiam, czy nie zakupić.
http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/...t/product/7556
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Którą wersję proponujecie:
LightZone 3 - Full — $199.95
czy
LightZone 3 - Basic — $129.95
Czy opłaca się dopłacić różnicę 70$ do wersji full?![]()
Nie ma triali obu?Zamieszczone przez ksb
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jeste jeden i to chyba jest wersja full?
Nie wiem o ile gorsza jest basic.
Może ktoś zakupił i uzywa?
kup FULL:
LightZone BASIC does not include powerful multi-image editing and batch processing capabilities only available in LightZone FULL.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Co to oznacza w praktyce że nie będę mógł w BASIC redagować geupy zdjęć?
NIe rozumiem tego stwierdzienia(
Nie znam tematu, ale na mój rozum, chodzi o to, że nie będziesz mógł obrobić automatycznie całej grupy - kilku(nastu) zdjęć, a z każdym bawić się osobno - tak to rozumiem.