A na czym jest zbudowany GUI tego starego Lightzone? Nie dałoby się tego skompilować pod Windows?
A na czym jest zbudowany GUI tego starego Lightzone? Nie dałoby się tego skompilować pod Windows?
Fuji S5 Pro
Mathu, stare LightZone jest i na Windows i na Linux i na Mac, ale tylko na Linuxa było za free.
Ja korzystam z darmowego RawShootera, sciagnalem jeszcze przed połknieciem go przez Adobe (moge podeslac wersje free) , uwazam go za jeden z lepszych w tej dziedzinie. Jedną wadą dla mnie bedzie, ze nie otworzy mi juz plikow bezposrednio z E3 :( Pojde naokoło, w Zonerze przekonwertuje RAW do DNG a te juz zobaczy ;) i zabawa potoczy sie dalej.Zamieszczone przez LordRamzes
Hmm, czy ja dobrze widzę???
Linuksowa wersja beta LightZone 3.x jest dostępna za free.
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
To trial, masz 30 dni aby polubić program i go kupić. W porównianiu do wersji 2.4 główną zmianą jest zmiana interfejsu (kolorystykaZamieszczone przez dziobolek
), dodanie 'styli' - czyli szybkich efektów wywoływanych jednym kliknięciem - choćby HDR, różne warianty fotografii B/W, itp.
Bardzo fajnie się to prezentuje i działa.
właśnie z mojego OLKA też nie otworzył ;/Zamieszczone przez black_bird
To nie aparat robi zdjęcie tylko człowiek , aparat to tylko narzędzie .
Czy aby na pewno?Zamieszczone przez salvadhor
Cytat ze stronki:
"Free Beta Version Available immediately
The beta version of LightZone Linux is available for free download now. Click the Try LightZone button.
LightZone for Linux is currently beta and is not available for sale. No support will be provided. "
Nooo, wiem , bo spróbowałem i się uzależniłemZamieszczone przez salvadhor
![]()
Pozdrówka!
"Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"
chłopaki jeszcze raz sprawdziłem ligtzone demo niestety nie pójdzie mi gdyż mój procesor jak ktoś wyżej napisał jest nie odpowiedni
zna ktoś jeszcze inne tylko błagam to chodzi o olympusa raw shotter czy jak to sie piszenie widzi mi rawu tzn widzi ale wogóle nie ma na niego wpływu nic sie nie robi obraz jest jakby widziany przez szybe czerwony
: bynajmniej nie jest to IR
jak ktoś ma jeszcze pomysł piszczie
LordRamzes.
Jeżeli Twój procesor nie obsługuje poleceń SSE2 i SSE3 to znajdź w sieci LightZone w wersji do 2.3. Te wersje wymagaja procesorów z obsługą SSE1 czyli starszych. Ja sam uzywam na swoim PC wersji 2.3, mam Athlona XP 1.8@2.2 na magistrali 266 MHz.
Do RAWów spróbuj tez RAW Therapee.
LigtCrafts nie wspierał w LightZone Linuxa od wersji powyżej 2.4, aż do ostatniej w związku z rozmijaniem się drogi jaką widzi firma i jeden z pracowników, który robił tą wersję dla linuxa. On chciał freeware na linux, firma chciała za kasę. Myślę, że mają kogos nowego od tej wersji i już niedługo będzie wersja finalna. Niestety juz płatna.
ZAPRASZAM: https://www.facebook.com/emil.dzemski, blog http://dzemski.blogspot.com
ok sprubuję poszukać dziękimiłego dnia