Strona 8 z 60 PierwszyPierwszy ... 6789101858 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 599

Wątek: Olympus Zuiko Digital 35mm 1:3.5 makro (subiektywnie)

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    The Zoom- nie ma ruchliwych robali, najwyzej brakuje butaprenu, lub szpilek. Taki motylek, na ten przyklad, ktory wlecial koledze do pokoju, dyskretnie przyszpilony, staje sie niezwykle spokojny i skrzydelka ustawia wedle zyczenia.
    Robale mozna potraktowac butaprenem, a jak kto niecierpliwy to i kropelka. Tylko przy kropelce trzeba szybko robala ustawiac bo stygnie raz, dwa. Jest jeszcze wiele sposobow na porzadne zdjecia macro. Rybki warto wpuscic do malego akwarium i zalac galaretka zelowa. Juz sie nie ruszaja i mozna focic na dlugich czasach i niskim ISO ze statywu, a i maja swietnie rozdziawione za zdumienia dziubki- pyszczki. Wazne by galaretka byla bezbarwna albo turkusowo- zielona.
    Sami wpadniecie na wiele ciekawych pomyslow unieruchomianie wszelakiego robactwa, warto by takie kompendium wiedzy na forum stworzyc.
    czesc.Ch.
    chomsky no bez przesady.... to nie Hydepark!
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Ja najchętniej wrowadziłbym ustawowy zakaz fotografowania robali. Niedobrze mi się robi od wstrętnych, ohydnych much, pająków itp. które niektórzy koledzy z uporem pokazują na forum.

Ustawa pozwalałaby focić jedynie motyle (ale nie w ginekologicznych zbliżeniach).
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar johan
    Mieszka w
    Siedlce
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez chomsky
    The Zoom- nie ma ruchliwych robali, najwyzej brakuje butaprenu, lub szpilek. Taki motylek, na ten przyklad, ktory wlecial koledze do pokoju, dyskretnie przyszpilony, staje sie niezwykle spokojny i skrzydelka ustawia wedle zyczenia.
    Robale mozna potraktowac butaprenem, a jak kto niecierpliwy to i kropelka. Tylko przy kropelce trzeba szybko robala ustawiac bo stygnie raz, dwa. Jest jeszcze wiele sposobow na porzadne zdjecia macro. Rybki warto wpuscic do malego akwarium i zalac galaretka zelowa. Juz sie nie ruszaja i mozna focic na dlugich czasach i niskim ISO ze statywu, a i maja swietnie rozdziawione za zdumienia dziubki- pyszczki. Wazne by galaretka byla bezbarwna albo turkusowo- zielona.
    Sami wpadniecie na wiele ciekawych pomyslow unieruchomianie wszelakiego robactwa, warto by takie kompendium wiedzy na forum stworzyc.
    czesc.Ch.
    Chyba nie chcesz mieć pod oknem pikiety obrońców klejonych robali?
    E-620 | HLD-5 | 14-42 | 40-150 |
    5DmkII | 50D | C20/2.8 | C28/1.8 | C50/1.4 | C85/1.8 | C100/2.8L IS | C200/2.8L II | 300/2.8L IS | TC 1.4X II | TC 2.0X II | 580exII

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Lodówka i zamrażarka, to są przyjaciele entomofotografa.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

robin102
    Gość
    I azotem go azotem ,zatrzyma sie na ile chcesz , albo może lakierem do włosów !!!

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    I azotem go azotem ,zatrzyma sie na ile chcesz , albo może lakierem do włosów !!!
    O lodówce wyczytałem u któregoś z klasyków gatunku, albo Arka Stopy albo Marka Wyszomirskiego. Heh - potem Wacek Wantuch prowadził dziwne badania w moim ogródku, spowalniając z sukcesami pasikoniki.
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    kurde wydalo sie ... moj motylek byl przez chwile w lodowce :P
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi Awatar witia
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    151
    Moja galeria
    Normalni SADYŚCI !!! A trochę cierpliwości i refleksu !!![/b]

| OlyJedi
    Mieszka w
    N=52°16 E=20°57
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Ustawa pozwalałaby focić jedynie motyle (ale nie w ginekologicznych zbliżeniach).
    hmmm... ja mam bardziej traumatyczne doświadczenia z motylkami... któregoś razu będąc w plenerze zobaczyłem mnóstwo "ślicznych" motylków które siedziały na kupie i z wielką przyjemnością konsumowały ten kawałek odchodu... cuż, od tamtej pory uraz mam tak wielki, że nie pozwalam tym bydlętom siadać na mnie i zawsze się zastanawiam, czy przypadkiem wcześniej taki "ślicznotek" nie siedział na czymś mniej ładnym za to śmierdzącym...
    blady

nienerwowo sobie cykam fotki w tempie 4/3

Zwycięzca OlyRulez
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez The z00m
    Szkła manualne do Macro to nieporozumienie. Statyczne ujęcia jeszcze idzie robić lecz macro kupuje się by focić min. ruchliwe robale. Oczywiście lepiej mieć niż nie mieć niczego, ale AF przy robalach musi być obowiązkowo. Te zdjątka przedstawione przez Ciebie są statyczne. Wyjdź na łąkę i "złap" ruchliwego robala na pełnej dziurce. Zobaczysz ile zdjęć będzie ostrych tak jak było Twoim zamierzeniem.......
    ..ciezko tutaj sie z Toba zgodzic..oczywiscie AF bywa pomocny ale ostatecznie i tak doostrzyc trzeba manualnie - notabene bardzo fajnie w tym momecie dziala pierscien AF w zd50/2 bedacy "by the wire" wystarczy urzywac malego palca do doostrzania - naprawde wygodne...a zlapanie ruchliwego robala..no coz - trzeba focic duzo i sie zlapie - nikt nie mowil ze to ma byc proste..
    Pozdrawiam
    Coral