Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: Konik w makro

Mieszka w
    Puławy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Konik w makro

Dwie fotki w rytmie makro... co dobrze a co zle?? Ostrosc na manualu ale zle bylo bo naet nie bylo sie gdzie polozyc bo bloto... reszta na auto...

01

02
    C4000z + Tulejka + Filtr Polaryzacyjny + Sky + Soczewka 10d + 2x128MB + 16MB + GP2100

excel
    Gość
    seta_lp,

nie wiem, czy to od ustawien mojego PC zalezy, czy tez ImageShack tak bardzo wooooolniuuuuutkooooo sie otwiera? Przez to nie wiem tez, kiedy fotka otworzyla sie juz do konca, a kiedy nie. Z tego tez chyba wzgledu mam przed soba 2 bardzo nieostre fotki. A jak Wy widzicie chrzaszcza? Tez za mgla?

Pozdrawiam,
    excel

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    jak na C4000z to b. nieostre
    druga fotka - b. ladny kadr

pozdrawiam
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

Re: Konik w makro

Cytat Zamieszczone przez seta_lp
    Dwie fotki w rytmie makro... co dobrze a co zle?? Ostrosc na manualu ale zle bylo bo naet nie bylo sie gdzie polozyc bo bloto... reszta na auto...

01 Obrazek

02 Obrazek
    Proooooszę, nie wstawiajcie knotów z komórek. Przecież to wstyd .
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    Puławy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez RadioErewan

01 Obrazek

02 Obrazek
    Proooooszę, nie wstawiajcie knotów z komórek. Przecież to wstyd .
    No wiesz ja wszystko rozumiem... Ostra krytyka ok... ale moze byscie koledzy pomogli jak zrobic dobra fotke... No bo jezeli ktos mnie sie o cos pyta lub widze ze mu to nie wychodzi to probuje mu pomoc a nie karce i wysmiewam sie ze z komorki... Najwyrazniej zle ustawiony C4000 robi zdjecia jak z komorki... ale wy sobie jakos z tym radzicie moze ja tez bym chcial... Bo na dobra sprawe mozna wrzucic aparat do szuflady i niech se lezy, beda imieniny u cioci to sie zrobi rodzince zdjecia i dalej do szuflady... Naszczescie mam silna wole i bede do wszystkiego dochodzil sam.... A moze chcesz zobaczyc zdjecia z mojego MYX6-2 wsumie nad mozem sie spisal jak na telefon z aparatem fotograficznym... :P
    C4000z + Tulejka + Filtr Polaryzacyjny + Sky + Soczewka 10d + 2x128MB + 16MB + GP2100

Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria

No wiesz ja wszystko rozumiem... Ostra krytyka ok... ale moze byscie koledzy pomogli jak zrobic dobra fotke... No bo jezeli ktos mnie sie o cos pyta lub widze ze mu to nie wychodzi to probuje mu pomoc a nie karce i wysmiewam sie ze z komorki... Najwyrazniej zle ustawiony C4000 robi zdjecia jak z komorki... ale wy sobie jakos z tym radzicie moze ja tez bym chcial... Bo na dobra sprawe mozna wrzucic aparat do szuflady i niech se lezy, beda imieniny u cioci to sie zrobi rodzince zdjecia i dalej do szuflady... Naszczescie mam silna wole i bede do wszystkiego dochodzil sam.... A moze chcesz zobaczyc zdjecia z mojego MYX6-2 wsumie nad mozem sie spisal jak na telefon z aparatem fotograficznym... :P
    Chętnie pomogę, ale jak wykażesz się krytycyzmem wobec własnej pracy. Po tych fotkach widać, że zupełnie nie wyszły. Myślę, że to nie jest PLKOTO, gdzie należy wkładać każde zdjęcie zrobione aparatem (w tym wypadku Olympusem).

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Makro to jest taka dziedzina fotografii gdzie technike musisz miec opanowaną b. dobrze, a dopiero później możesz sie brac za resztę. Lepiej ucz się na mniej ambitnych tematach.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Witam

Wybacz - ale wyszły Tobie jakieś zniekształcone "robale" mutanty albo stwory z innych planet.. te zdjęcia to chyba wzór nieudanych fotek....

Zdjęcia są nieostre i do tego jakieś poszarpane - ciężko powiedzieć co jest nie tak - bo w zasadzie wszystko a może celowo coś kombinowałeś w kompie?

Popróbuj robić zdjęcia jakiegoś nieruchomego obiektu - staraj się skupić ostrość na jednym punkcie, może spróbuj z kwiatami i zamieść na forum - będzie łatwiej wychwycić Twoje błędy.

Nie obrażaj się, tylko działaj dalej, powodzenia w następnych fotkach

Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez john100
    Witam
    Nie obrażaj się, tylko działaj dalej, powodzenia w następnych fotkach
    Dołączę się do życzeń. Nie obrażaj się. Moim zadaniem jest dbać o poziom forum. POsłuchaj kolegów, spróbuj najpierw czegoś bardziej statycznego, domknij mocniej przysłonę, zadbaj o lepsze światło (fotografuj "ze śwaitłem" a nie pod prąd).