fajnetrochę zalotne, trochę filuterne...
fajnetrochę zalotne, trochę filuterne...
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Well... dzięks
Czy dokonałem aż tak dużego skoku? Nie wiem, ale cieszę się, że ktokolwiek zmianę zauważa.
Z drugiej strony, jak na to popatrzę, teraz każdy szaleje ze strobbingiem, ludziom kręgosłupy siadają od dźwigania całych arsenałów z lampami a mi wtedy wystarczyło takie zwykłe światełko w windzie![]()
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
A mówią,że stare aparaty i obiektywy nie nadaja sie do robienia zdjeć.W tonacji filetu...fajne.
Miało być kurna fioletu![]()
Ostatnio edytowane przez Adamss68 ; 2.11.13 o 21:13
BernArt - Moje zdjęcia
Chciałbym tylko zapytać, czy dużo retuszu jest w tych zdjęciach? Bo na moim monitorze skóra wygląda jakoś tak podejrzanie..
Jesli zadajesz takie pytanie to znaczy ze zdjecie zostalo bardzo dobrze zrobione.Nieudolny retusz zawsze jest natretnie rzucajacy sie w oczy.Dobrze wykonany jest niewidoczny.
Nie ma zdjec bez retuszu.Zawsze jest.Jest taki, ktory wykonuje aparat bez Twojej wiedzy i taki, ktory wykonuje fotografujacy.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Morda się sama cieszy, gdy się czyta taką odpowiedź w kontekście własnych prac![]()
Mavierk, zależy na którym zdjęciu. Ogólnie staram się, żeby zdjęcie pozostało zdjęciem i wyglądało tak, jak bym chciał je widzieć.
Na ostatnim, dla przykładu, pozwoliłem sobie na więcej, ale też zamiar był taki, żeby było bardziej kolorowo i oczojebnie.
Natomiast przy zdjęciach produktowych retuszu jest już mniej, ale jest.
BernArt - Moje zdjęcia