Strona 95 z 326 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105145195 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie
    Kisi, zbyt plastikowo wyszlo?
    Ja jestem troszke zakrecony na punkcie plastiku dlatego tez od razu mi sie to z tym kojarzy. Jak napisalem jest do przyjęcia (czyli nie jest to całkiem plastik). Chetnie zobaczyłbym oryginał z oryginalną skórą modelki.

Cytat Zamieszczone przez Eddie
    Co robi 'wtyczka', do ktorej link podales?
    Wtyczka usuwa z obrasu niechciany obiekt a jego miejsce generuje tło takie jakie znajduje sie obok. W tym konkretnie przkladzie po zaznaczeniu namiotu, obiekt zostaje wycięty a dziurę która zostaje po namiocie automatycznie generuje tło czyli w tym przypadku łąkę z kwiatami. Pewnie jak to automat efekty nie beda sie nadawały na kalendarze, ale do domowych fotek zeby usunąć artefakty sadze ze moga sie przydać.

Teraz poczytalem o szczegółach i tak wtyczka ta potrafi:
    - Creating more of a texture
    - Removing objects from images
    - Creating themed images
    Zreszta odsylam do macierzystej strony autorów skrypciku na ktorej sa przykłady:
    http://www.logarithmic.net/pfh/resynthesizer
    ...był Olek jest A6000

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Kisi, odnosnie oryginalu - patrz PW.

Z wtyczka sie zapoznam, ciekawe co bedzie mozna z niej wycisnac
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Agata

Dwie nowki sztuki z dzisiejszego spaceru po moim parku...
    Pozwalam sobie przedstawic Wam Agate...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p9306758agata_213.jpg
Wyświetleń:	63
Rozmiar:	189,0 KB
ID:	2230   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	p9306754agata_desat_194.jpg
Wyświetleń:	55
Rozmiar:	175,1 KB
ID:	2231  

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    pierwsze z uśmiechem jest bardzo sympatyczne i podoba się natomiast drugie po lewej kadr przytłacza a po prawej sprawia wrazenie pustki a w srodku kobieta która jakby nie była głównym motywem zdjęcia. Pozdrawiam.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    a ja na przekór chyba - zdecydowanie drugie ciekawsze i podoba mi się ta "dysproporcja" na korzyść lewej strony. Do dwóch rzeczy bym się przyczepił jeśli traktować tą fotę w kategorii portretu.
    1. Drugi plan ( jakieś drabinki i huśtawki - zupełnie mi nie pasują )
    2. Stopy oparte na piętach z palcami zadartymi do góry. To chyba niezbyt naturalna pozycja? Jak dla mnie przynajmniej ale ja akurat jestem fetyszystą stóp i dłoni, więc się czepiam.

Aha,
    fajnie zobaczyć nową twarz w portfolio, chociaz tak przyzwyczaiłeś do Asi, że dziwnie się ogląda kogoś innego... to prawie zdrada

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Lessie, te palce dostrzeglem dopiero pozniej. Spodziewam sie jednak, ze skoro Agata tak usiadla to musiala czuc taka potrzebe

Drugi plan - mialem do wyboru hustawki i spokojniejsze, zielone tlo. Zdecydowalem sie na hustawki dla podtrzymania pogodnego charakteru tych zdjec.

"Aha,
    fajnie zobaczyć nową twarz w portfolio, chociaz tak przyzwyczaiłeś do Asi, że dziwnie się ogląda kogoś innego... to prawie zdrada "

A Beata, a Jola, ktorej ostatnio bardzo duzo u mnie bylo? To dopiero zdrada!!!

Agaty pojawi sie wiecej. Mam jeszcze kilka zdjec z nia z wczorajszego dnia (pozowala po raz pierwszy w zyciu), a jestesmy juz na nastepna sesje umowieni.

Asia wroci, tylko musimy znalezc troche czasu, zeby razem sie wyrwac, a to nie takie latwe.

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    wiesz...nie żebym miał coś przeciwko "rozmaitości" kobiet.
    Samiec pozostanie samcem, choćby nie wiem co...nawet ten najwierniejszy.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    wiesz...nie żebym miał coś przeciwko "rozmaitości" kobiet.
    Samiec pozostanie samcem, choćby nie wiem co...nawet ten najwierniejszy.
    Święte słowa

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Obróbka w GIMPie

Prezentuję kolejne trzy zdjęcia, które od początku obrabiałem pod Linuksem w GIMPie 2.4;

Dwie przyczyny:

- pokazać, że w GIMPie też można
    - zachęcić do używania tego programu

Argumenty przemawiające za GIMPem są również dwa podstawowe:

- darmowy i w pełni legalny
    - w pełni wystarczający dla fotoamatora nawet przy bardziej zaawansowanych pracach

A teraz zdjęcia.
    Nie oceniajcie kadrów, zwróćcie uwagę na obróbkę, czy i co się Wam rzuca w oczy, jeśli wady - napiszcie, jakie?

Dwa są moje, jedno mojej Asi. Wszystkie trzy obrabiałem ja.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	gimp_asia_730.jpg
Wyświetleń:	92
Rozmiar:	180,8 KB
ID:	2309   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	gimp_moje_2_161.jpg
Wyświetleń:	91
Rozmiar:	174,7 KB
ID:	2310   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	gimp_moje_1_121.jpg
Wyświetleń:	80
Rozmiar:	193,3 KB
ID:	2311  

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Nie widać wogóle, że nie w ps robione. PS jest dobry, ale nie jest niedościgniony . Co do obróbki to może ciut kontrastu na trójce. Poza tym wszystko ok jak na moje ślepe oko.

Na mały OT sobie pozwolę:
    Ja się już przerzuciłem na gimpa tydzień temu z powodu protestu przeciw cenie PS. Akurat sporo moich znajomych radzi sie mnie "jak to zrobić, w czym to zrobić". Zresztą już kilku znajomych którzy tak jak ja dawniej używali nielegalnej wersji PS zaczęło używać Gimpa dzięki mnie . Denerwuje mnie że Adobe nie daje darmowej (albo bardzo taniej) licencji do użytku niekomercyjnego - tzn dla prywatnych osób, które chcą się dogłębnie nauczyć pracować w tym programie. Wypuszczenie raz na kiedyś kilkutygodniowej wersji próbnej to zdecydowanie za mało.