Strona 94 z 326 PierwszyPierwszy ... 44849293949596104144194 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 931 do 940 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Prośba o ocenę obróbki

Dla odmiany prezentuję zdjęcie wykonane przez moją Asię.

Ja natomiast, w ramach zacieśniania więzi z GIMPem zabrałem się za jego obróbkę, której dokonałem od początku do końca.
    Mam prośbę, obejrzyjcie fotkę i napiszcie o wadach i zaletach mojego dzieła.

Dla ułatwienia wyszukiwania wad dodam, że na zdjęciu tym dokonałem solidnego retuszu skóry, który był po prostu potrzebny.

Możecie się pastwić.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	jola_210.jpg
Wyświetleń:	60
Rozmiar:	178,3 KB
ID:	2219  
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar RobertW3D
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Eddie, MZ jest bez jakoś bez rewelacji - kadr taki trochę zwykły, mina nie porywająca. Retusz generalnie ok, ale trochę mi przeszkadza to coś niebieskiego w lewym dolnym rogu.

Ja osobiście jakoś nie mogę się zaprzyjaźnić z GIMPem - brak normalnej pracy w trybie LAB/CMYK mnie zbyt mocno zniechęca ... poza tym interfejs i filozofia pracy jakoś mnie nie przekonują ...
    Pozdrawiam, Robert
    Był sobie Olek, piękny, wielki, czarny Olek z całą kompanią braci ...
    ... a jest ... żółta łódź podwodna ....

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Zapomnialem dopisac...

Nie patrzcie na kadr itd... Znaczy, tez mozecie, ja Asi kazda opinie przekaze
    Tutaj jednak chodzi mi o retusz glownie i przede wszystkim. Jest to pierwsze zdjecie obrobione przeze mnie w GIMPie od poczatku do konca, dlatego wazne sa dla mnie wszystkie opinie.

Robertw, ja bardzo polubilem interfejs GIMPa i coraz przyjemniej mi sie w nim pracuje. Okazalo sie, ze wystarczy sie z nim blizej zapoznac, zeby polubic. Tak to przynajmniej w moim przypadku dziala.
    Nie wiem jak z CMYKiem, ale LAB masz w postaci HSV - przejscie do tego trybu dokonuje sie przez Rozlozenie.
    Na ile sie zdazylem zorientowac, GIMP ma wiele z tego co PS, wymaga po prostu przyzwyczajenia i poznania go, poniewaz sporo rzeczy wyglada w nim inaczej, mimo iz zastosowanie maja podobne lub identyczne.

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Mieszka w
    Podkarpackie
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Eddie a czym obrabiałeś zdjęcia nr 19,20,21 bo tamte wyszły Ci zdecydowanie lepiej ?

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lgrzechu!!!
    Eddie a czym obrabiałeś zdjęcia nr 19,20,21 bo tamte wyszły Ci zdecydowanie lepiej ?
    Tamte robilem w PSie, w ktorym mam to juz w miare opanowane.

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Kolega Wojtek ma bardzo fajne zdjęcie.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Podkarpackie
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    To widać, wyniki Twoich prac to kolejny argument abym wreszcie nauczył się Ps-a. Wiadomo Gimp free ale mimo wszystko chyba warto rozejrzeć się za Ps-m.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    kolega Wojtek jest bardzo wdzięczny i mam nadzieję, że jego mina nie była spowodowana faktem i myslą co ja kupiłem i co teraz z tym zrobić. Retusz Joli jest jak najbardziej ok. a sam kadr poprawny. Odnosnie GIMPA to jest program który ma to czego PS się uczy tak przynajmniej głosi opinia wielu zaawansowanych użytkowników. Niestety pomiomo wielu prób z tym programem nie przekonał mnie jego interfejs jak i praca na warstwach i maskach dlatego po wielu próbach wybrałem PSP XI cenowo znośny a i tutoriali oraz filtrów gratis moc. Pozdrawiam.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Obróbka jest akceptowalna ale generalnie jestem przeciwnikiem bo nie lubie plastiku a tak mi sie to kojarzy.

CO zas GIMPa, to programik wystarcza do domowej obróbki. Ciekawy plugin jaki udało mi sie namierzyć to:
    http://slacy.com/blog/index.php/2005...ge-processing/
    ...był Olek jest A6000

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Lgrzechu, PS jest narzedziem bardzo dobrym, daje profesjonalne efekty, a gdy go opanujesz w stopniu gwarantujacym Ci poczucie bezpieczenstwa podczas pracy mozna sie tylko cieszyc.
    Postanowilem jednak zaprzyjaznic sie z GIMPem z tego wzgledu, ze efekty dzieki niemu mozna uzyskac nie gorsze, tego jestem pewien, a ponadto moge go uzywac legalnie. Dla mnie istotne tym bardziej, ze chce na stale osiasc na Kubuntu, ktory to system bardzo mi lezy.
    Dodatkowo tez mam na uwadze fakt, ze GIMP bedzie udoskonalany, ciagle sie rozwija, dlatego za jakis czas z pewnoscia bedzie oferowal wiele wiecej niz obecnie.
    No i mam nadzieje, ze za jakis rok bede w nim uzyskiwal rownie dobre efekty co PSie

Kisi, zbyt plastikowo wyszlo?
    Co robi 'wtyczka', do ktorej link podales?

BernArt - Moje zdjęcia