Bardzo sie zgadza to co napisales. Ten efekt, tak szczerze mowiac, bardzo mnie zaskoczyl, dlatego nastepnym razem postaram sie uzyskac cos takiego bardziej przemyslanie i lepiej.Zamieszczone przez rrrradek
Bardzo sie zgadza to co napisales. Ten efekt, tak szczerze mowiac, bardzo mnie zaskoczyl, dlatego nastepnym razem postaram sie uzyskac cos takiego bardziej przemyslanie i lepiej.Zamieszczone przez rrrradek
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
dziwne ale na ręce też jest krawędź i tego efektu nie widać bo jest ok, to samo na linii szyi i tam też nie widać tylko na twarzy ale fota i tak w miarę fajna.
Kwestia kata padania swiatla pewnie. Trzeba bedzie poeksperymentowac z tym i przecwiczyc temat.Zamieszczone przez rrrradek
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
ehh szkoda tego policzka, szkoda...
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Przyznam, ze na pomniejszonym tak strasznie mi nie przeszkadza. Wyraznie jednak jest widoczne w oryginalnym rozmiarze i tam juz kole w oczy.Zamieszczone przez grizz
BernArt - Moje zdjęcia
asia2 i 3 SUPER (w ogóle przejrzałem cały ten wątek i jestem pod wielkim wrażeniem portrecików .. nie wiem czy to zasługa Twoja czy uroczej(ych) modelek czy najprawdopodobniej tego i tego) na ostatniej może faktycznie za "jasno".
Kolejna osoba na której pasuję się wzorować.
Pozdrawiam
Jedno nieostre zdjęcie to pomyłka. Dziesięć nieostrych zdjęć to eksperyment. Sto nieostrych zdjęć to styl
pozdrawiam Wojtek
Wspomnieliscie dzisiaj Jole. Tak sie sklada, ze akurat jest u nas, wiec zrobilismy dzisiaj kilka zdjec.
Kilka, bo deszcz wygonil nas z parku na klatke schodowa.
Pokazuje dwa z dzisiejszych...
BernArt - Moje zdjęcia
I jeszcze jedno, z dnia dzisiejszego...
P.S.: Dla prawidlowego wyswietlenia tego obrazu konieczne jest f11
BernArt - Moje zdjęcia
jola2bw i jolaA7 są znakomite.
Niesamowite jest w twoich zdjęciach to, że oglądając je (a to już chyba rok) mam wrażenie, jakbym spoglądał na zupełnie nowe postacie i twarze. Rewelacyjnie potrafisz sportretować osoby. Myślę, że dlatego też modelki tach chętnie ci pozują do zdjęć - każde nowe zdjęcie (sesja) kończy się fotografią, która przyciąga uwagę.
Kris
www.artrock.pl
Oj zebym ja mial czas aby komentowac wszystkie zamieszczanie przez Ciebie fotki. A tutaj albo jego brak albo totalny len w tylku
@Asia: dosyc odwazne ciecie, ale IMO udane. Modelka nie jest w zaden sposob "poszkodowana" po takim zabiegu. Mam wrazenie, ze twarz leciutko podpiera sie na rece ktora trzyma wlosy. Nasunelo mi sie pytanie co chciales osiagnac przez taka a nie inna pozycje. Probowalem sobie wyobrazic co by bylo gdyby modelka miala wlosy rozpuszczone ale nadal trzymala zacisnieta dlon na ramieniu. No i nie wiem czy o to konkretnie Ci chodzilo ale olsnilo mnie - stracilbys przestrzen po prawej, ktora w duzej mierze nadaje klimat temu ujeciu. Zdjecie po prostu straciloby swoj urok bo byloby z jednej strony zapelnione no i kompozycja nie wybijaloby sie ponad tlum tysiecy podobnych ujec. Udalo mi sie rowniez dostrzec dwie malutkie wady. Kawalek skory obok nosa sie blyszczy. Modelka wyraznie szuka czegos wzrokiem co spowodowalo, ze jedno oko spoglada bezposrednio na Ciebie a drugie ucieka gdzies w prawo.
@Jola park: Trzymaj sie mocno bo bedzie ostro. Nie dostrzeglem tutaj zadnej wady i nie mam sie czego czepic. Wszystko wydaje sie idealne. Szukalem, szukalem ale poleglem. Nie to zeby szukanie wad sprawialo mi przyjemnosc ale z natury lubie wszystko miec dopiete na ostatni guzik. Wydaje mi sie, ze jest doslownie idealnie. Zastosowane tonacja BW pasuje tutaj idealnie. Kompozycja, poza i namietny wyraz twarzy modelki swietne. Perfekcyjne jest rowniez dopracowanie szczegolow takich jak ulozenie wlosow czy lekko rozchylone usta. Kurna nawet sukienka wydaje sie byc idealna pod to ujecie. Glebia moglaby byc troche mniejsza chociaz to malo istotne gdy sie patrzy na tak dopieszczony pierwszy plan.
@Niebieska Jola: Tutaj trafiles w moj gust. Niebieski to moj ulubiony kolor. To chyba winda nieprawdaz? Ciekaw jestem jak udalo Ci sie przegonic nachalnych obserwatorowJola pozuje wrecz jak zawodowa modelka. Zalety odnosnie jej pozycji takie same jak poprzednio opisane, wiec nie bede sie powtarzal. Podoba mi sie takze gra swiatla - jest mila dla oka. Reka polozna na tym swiecacym panelu wydaje mi sie, zapewne przez swiatlo o sporym natezeniu, nie wyrazna. Popatrz tez na panel nad logiem i obok niego - widoczne sa wpadajace w biel odblyski. Ogolem bardzo dobrze, jednak zabraklo mi troszeczke ekstrawagancji. Pofantazjowac fajna rzecz, wiec powiem co ja bym kolezance (?) zaproponowal - zalozyc spodnice, ktora posiada takie wyciecie w ksztalcie trojkata zbiegajace od ud (gdzie jest najszersze) do samych lydek (najmniej szerokie) i dokladnie w pozycji, ktora zaprezentowales podniesc oraz oprzec noge prawa (dominujaca, na pierwszym planie) zaraz obok dloni spoczywajacej na swietlnym panelu. IMHO mogloby byc ciekawie i zdjecie z pewnoscia nabraloby nieco agresywnosci.
"Tylko dwie rzeczy są nieskończone: wszechświat i ludzka głupota, chociaż co do tego pierwszego nie mam pewności" - A. Einstein
"Wojna to pokój. Wolność to niewola. Ignorancja to siła." - G. Orwell