Strona 48 z 326 PierwszyPierwszy ... 3846474849505898148 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 471 do 480 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    dla mnie galeriowa wersja lepsza, na tej chyba trochę się rzuca w oczy obróbka, przynajmniej na moim lcd. Czy to dobrze czy nie? Nie wiem, galeriowa kobieta wygląda naturalniej a do takich portretów mnie chyba trochę przyzwyczaiłeś

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lessie
    dla mnie galeriowa wersja lepsza, na tej chyba trochę się rzuca w oczy obróbka, przynajmniej na moim lcd. Czy to dobrze czy nie? Nie wiem, galeriowa kobieta wygląda naturalniej a do takich portretów mnie chyba trochę przyzwyczaiłeś
    Sam sie tez Na te obrobiona wedle recepty patrze chetnie, ale bardziej naturalna jakos mi tak milej
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar willow32
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    panowie nie popadajcie w histerię, zdjęcia trzeba obrabiać, z głową ale jednak :P

pozdrawiam
    http://www.robertnawara.digartfolio.pl/

E-1 ZD14-54 FL-36 A850 135 f/1.8 85f/1.4 50f/2.8 20-35 f/3.5-4.5

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez willow32
    panowie nie popadajcie w histerię, zdjęcia trzeba obrabiać, z głową ale jednak :P

pozdrawiam
    Wszystko dobrze, ale tez zalezy od tego, czemu maja sluzyc. Jesli robisz zdjecie do katalogu, pewnie - musi byc wyglaskane. Tak samo, gdy tworzysz - na przyklad - portfolio, chociaz tutaj preferowalbym maksimum pracy wizazystki i fotografa, zeby jak najmniej ingerowac programowo.

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Ja mam taką obserwację: Ile razy próbuję czegoś nowego w obróbce, początkowo jestem zachłyśnięty efektem i robię sporo tego typu fotek. Po paru miesiącach, kiedy oglądam stare fotki ( czasem mija dłuższy okres czasu ) to wracam do najstarszych, najmniej "głaskanych fotek". Co więcej nieświadomie często tu na forum uświadamiacie mi opiniami i ocenami że najlepsze wersje to te, gdzie fotka była zrobiona w warunkach bliskich ideału i jak najmniej PSuta. Wiem willow, że rynek rządzi się swoimi prawami i nieobrobione fotki się teraz "nie sprzedaszą" tak dobrze jak te naturszczaki - norma postępu. Mimo wszystko im bliżej naturalności tym lepiej dla mnie. Ale doceniam kunszt warsztatu, bo samemu mi daleko do mistrzów PSa.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    podoba mi się Jola w kolorze ładny nie sztampowy kadr i wraz z modelką bardzo miłe dla oka, Zeszłoroczne lato bardziej mi leży w kolorze jest jakby pełniejsze a dodatkowo posągowo piękna modelka nadaje szczególny klimat. Pozdrawiam.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Lessie, zupelnie jakbym siebie samego slyszal!

Wiejo, wielkie dzieki za komentarz. Ciesze sie, ze doceniles nietypowe kadrowanie w zdjeciu Joli, malo komu sie ono podoba

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    27
    Moja galeria
    "zeszloroczne lato"-poza mi sie podoba, kadr rowniez, ale mam pewien dylemat, rozterke, gdy patrze na to zdjecie. Otoz tlo i cala reszta zdjecia jest naturalna, a modleka... zePSuta. Jakis konflikt w tym miejscu nastepuje moim zdaniem. Ja rowniez moglbym napisac to samo co lessie. Oczywiscie dobra obrobka nie jest zla, ale ja wole jak najwiecej naturalnosci. Aha, wersja w kolorze bardziej mi podchodzi.
    Pzdr
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi
    Siła reputacji
    199
    Moja galeria
    Eddie,
    Ostatni portret bardzo mi się podoba.

Modelka jest wyodrebniona od tła niezauważalnie, kolorki świetliste.

Portret jest bardzo romantyczny poprzez pozę i tło leśne. Gdyby modelka spoczywała bezpośrednio na murawie, to byłby piekny portret arkadyjski (bosa pasterka).

Jeden z lepszych portretów "całościowych". Moim zdaniem oczywiście. Troszkę przeszkadzają mi uwypuklenia w obojczyku, ale to troszkę tylko.

Pzdr, TJ

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Suchar, to prawda, postac jest zePSuta. Postanowilem troche poeksperymentowac. Raz na jakis czas dopada mnie chec zrobienia czegos "inaczej", wtedy dopadam PSa i rzezbie. Ogolnie jednak, tak samo jak Lessie, wole zdjecie naturalne, bez zbednego prasowania.

Tadeusz, dzieki serdeczne za komentarz i sugestie - pomysl z "bosa pasterka" postaram sie wykorzystac w najblizszym czasie

BernArt - Moje zdjęcia