Faktycznie, z ostroscia troche przestrzeliles, ale fota sama w sobie jest bardzo fajna. Strasznie podoba mi sie kolorystyka.
Faktycznie, z ostroscia troche przestrzeliles, ale fota sama w sobie jest bardzo fajna. Strasznie podoba mi sie kolorystyka.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
patrząc na fotę to chyba nawet nie kwestia przestrzelenia - ostrość jest na koszulce a ta wygląda, że jest na tym samym poziomie co oczy. Wg mnie to bardziej kwestia wygładzania, czy innych kombinacji. No chyba że nic nie robiłeś west w programie - to wtedy rzeczywiście szkło dziwne...Zamieszczone przez Eddie
Ja widziałem piękne sample z chinona 50mm-wspaniały bokeh i GO. Sam się chyba ku temu szkiełku skieruję...
Eddie - fajna córa i fajne fotki, ostatnia super.
P.S. Masz gmaila...
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Nie, nie, u mnie to on leżał na półce tylkoZamieszczone przez Eddie
![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Lessie, koszulka jest chyba jednak głębiej. Też mi się zdarza tak nietrafić. Śmiesznie to potem wygląda![]()
Ale gładzone i ostrzone faktycznie chyba było, widać na krawędziach twarzy. Ja początkowo, gdy zapiąłem Pentaka, też gładziłem foty, ale zaczęło mnie to wqrwiać. Szczególnie, gdy na skutek tych operacji wychodziły jakieś artefakty albo zdjęcie robiło się zbyt plastikowe. Po zaprzęgnięciu do pracy Lightrooma przekonałem się, że gładzenie tak naprawdę jest zbędne i porzuciłem ten niecny proceder. Zdjęcia wyglądają przynajmniej naturalnie i mi osobiście bardzo się to podoba.
A córa faktycznie mi się udała, dzięki
Maila odczytam wieczorem i się odezwę.
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
To dobrze, bo jednak miałbym wyrzuty sumienia zdzierając z Ciebie całkiem pokaźną kasę za niego ;DZamieszczone przez luc4s
BernArt - Moje zdjęcia
miałem trochą czasu więc po kolei zappoanałem się z zamieszczonymi zdjęciami. Portrety znakomite z wyczuciem i w dobrym smaku pisze o dorosłych modelkach. Małej modelce nie trzeba słodzić bo jest świetna. Poza tym przekonałem się do prób z manualnymi szkłam bo do tej pory nawet nie wkrecałem ich w aparat. Pozdrawiam.![]()
Witam
Sliczna córeczka, ładne fotki - ta z nóżkami - fajniutka!
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Dzieki wielkie, Panowie
W sobote pobawilem sie troche Pentaconem 105/2.8 i chyba bedzie to kolejny zakup z szuflady M42![]()
BernArt - Moje zdjęcia
BernArt - Moje zdjęcia
BernArt - Moje zdjęcia