Poprawka : jak Cię będzie stać i będziesz w stanie dostać ZD 50/2.0 makro to sobie kupiszJa do dziś nie mam, ale czekam teraz do PMA.
Fotka świetna.
Poprawka : jak Cię będzie stać i będziesz w stanie dostać ZD 50/2.0 makro to sobie kupiszJa do dziś nie mam, ale czekam teraz do PMA.
Fotka świetna.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
No nie wiem czy nie bedzie mi szkoda grubej kasy na szklo tylko dlatego, ze ma AFZamieszczone przez luc4s
Mozliwe, ze zostane przy manualu, tylko z czasem cos lepszego wygarne
Dzieki![]()
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Kucze, Kanoniarze mają dendaliony (jakoś tak się to chyba nazywa), czyli przejściówki powodujące, że z manualnymi szkłami działa potwierdzenie ostrości. Szkoda, że nasz system jest niszowy i nie opłaca się majsterklepkom produkcja takich patentów. Dla mnie ostrzenie manualne z ciemnym i małym wizjerem E500 to katorga.
Ano racja...Zamieszczone przez Rafał Czarny
W tym momencie, gdyby cos takiego zostalo stworzone dla nas, z pewnoscia by kosztowalo grube pieniadze.
Przy jasnym obiektywie to ostrzenie jeszcze nie jest zle. Choc nie ukrywam, ze byly momenty, gdy musialem sie niezle naszarpac i oko wolalo o litosc. Musze gdzies dorwac muszle oczna i zobaczyc czy sie sprawdzi przy tym. Jesli poprawi to komfort pracy, nabede.
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Muszla coś tam poprawia, ale nie oczekuj rewolucji. Założyłem co prawda tylko na moment do sprawdzenia i stwierdziłem, że nie dam za nią stówy.
A fota ostatnia podoba mi się bardzo. Wzorowy kadr i fajnie uchwycone spojrzenie.
"hans und helmut trinken vermut"
Jedno ze zdjęć pstrykniętych w ten weekend...
BernArt - Moje zdjęcia
ładne ujęcie...
Zauważyłem jedną rzecz - podoba mi się tonacja i kolorystyka Twoich fotek...lubię je oglądać.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Mnie podoba się właśnie kolorystyka. Przyjemna dla oka tonacja. Co do samego kadru - nie jestem pewien. Ale jest ciekawy. Zatrzymuje wzrok na jakiś czas.
"hans und helmut trinken vermut"
Moze mamy podobne poczucie estetyki, czy jak to tam zwal?Zamieszczone przez lessie
Bardzo lubie cieple barwy, dlatego tez sie ich trzymam i takie wlasnie staram sie wydobywac na zdjeciach.
BernArt - Moje zdjęcia
Wczorajsze. Zapraszam do wyrazania opinii
BernArt - Moje zdjęcia