Strona 31 z 326 PierwszyPierwszy ... 2129303132334181131 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny
    Cytat Zamieszczone przez Eddie
    40-150 sprawuje sie swietnie, jestem dumny, ze mam takiego kita
    Fajny optycznie, ale AF to kompletna porażka .
    też nie narzekam na niego choc mógłby byc szybszy. Ale z reguły się nie myli

We wrocławiu jest piękny, stary cmentarz żydowski, jak wrócę z gór to pokażę fotki z niego.
    No i pewnie te z gór

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Mam stary cmentarz zydowski kilka przystankow od swojego miejsca zamieszkania, a jeszcze sie tam nie wybralem... Chyba dlatego, ze tam roznego elementa mozna spotkac i lepiej isc w grupie
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Shopografia

Ciekaw jestem Waszych opinii.
    Zastrzegam, pracę należy rozpatrywać w kategorii graficznej, a nie foto. Zdjęcie posłużyło tylko jako materiał wyjściowy. Jeśli uważacie, że wygląda obrazkowo - tak miało wyglądać.
    O co mi chodzi, to zebranie informacji o tym czy wygląda "obrazkowo dobrze", czy też "obrazkowo źle". Jeśli źle, co należałoby zrobić, żeby było lepiej.

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar lessie
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    mnie nie razi, przechodziłem etap "draganizowania" portretów i do dzisiaj jeszcze to robię...
    ładnie zrobione Edie, to szczególnie trudne bo przy takiej obróbce trzeba być szczególnie dbałym o efekt końcowy, tu się udało...
    zrobiłbym jasniej w okolicach twarzy, bo tak ramię trochę zdominowało zdjęcie a szkoda...

napisz przy okazji jak robiłeś ( jesli nie tajemnica )? zawsze to rozbudowa własnego warsztatu... a albo porównanie metod

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    115
    Moja galeria
    Ładne. Ja bym tylko trochę zgasił białka oczu, jakoś dla mnie dziwnie to wygląda. Zdjęcie OK .
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    89
    Moja galeria
    Mnie zatkało - rewelacyjna oprawa, kolory Twoja żona wyszła jak z bajki....
    Gratuluję!
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Wielkie dzieki, Panowie, ciesze sie, ze jednak wysilek moj zostal doceniony
    A powaznie, w moim dorobku jest to najlepsza obrobka jaka zrobilem, tym bardziej istotne sa dla mnie sensowne opinie (z jak bzdurnymi sie spotkalem to glowa boli).

O tym, jak robilem napisze jutro, dzis juz troche czasu malo.

W kazdym razie, bardzo Wam dziekuje za odwiedziny.

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Eddie, widać tuning, ale jest przyjemny z klasą i smakiem. Miło się patrzy
    Masz dobry gust
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Jak nie lubię fotek obrabianych, to ta mi się podoba.
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Raz jeszcze, dziekuje bardzo. Ciesze sie, ze jednak podoba sie tak obrobione zdjecie.

Teraz o tym jak to robilem, moze komus sie przyda.

Na dzien dobry wywalilem wszystko poza wlosami, po wczesniejszym rozjasnieniu obrazu, by wydobyc z nich szczegoly. Potem to juz byla zabawa przyciemnianiem polcieni i rozjasnianiem swiatel, robilem to narzedziem, nie poziomami. Selektywnie tez obrobilem oczy desaturujac bialka (byly deczko zazolcone) i rozjasniajac. Przy czym decyzje o pozostawieniu tak jasnych bialek i nienaturalnie wygladajacych zrenic podjalem swiadomie, po prostu podobalo mi sie to. Kto powiedzial, ze wszystko musi wygladac realistycznie?
    Podmalowalem troche usta czerwienia. Mialem zamiar zabarwienia tez paznokci, ale nie szlo mi to najlepiej, wiec porzucilem pomysl. Tlo bylo przyciemniane, ale przyznam szczerze, ze nie pamietam w ktorym momencie. Co jeszcze... uzywalem narzedzia rozmycia w celu wygladzenia skory. No i tak to mniej wiecej wygladalo, wszystko oczywiscie na odrebnych warstwach. Ogolnie rzecz biorac byla to swietna zabawa i osobiscie bardzo jestem zadowolony z uzyskanego efektu. Ciesze sie, ze i Wam sie podoba

BernArt - Moje zdjęcia