Tu jest lepiej, ale nadal wolałbym mniej "popisaną", (jaśniej podkreśloną) blondynkę.
Tu jest lepiej, ale nadal wolałbym mniej "popisaną", (jaśniej podkreśloną) blondynkę.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
Bardzo dziękuję za odwiedziny w moich skromnych progach.
Tadeusz, osiągasz w swoich komentarzach merytoryczne szczyty, dlatego zawsze się cieszę widząc Cię u siebie.
Saboor, ano był sobie kiedyś taki wątek o tym, gdzieś tam sobie zaginął. Czy tak ma być przy takich zdjęciach? Ma być przede wszystkim ładnie, pięknie wręcz. Jeśli jest, to to jest najważniejsze.
W przypadku tych dwóch zdjęć absolutnie wystarczająca była obróbka w LR, przy tym rozmiarze obrazka i tak by było gładko. Osobiście jednak przy tego typu zdjęciach lubię, gdy jest wszystko wymuskane. Czy doszło tu do przesady? To chyba kwestia indywidualnego odbioru, dlatego każda opinia cieszy.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ano był Portret: Plastik a skóra i gdzie jest granica? można odświeżyć, wysmarowałbyś parę słów w oparciu o.
|popRAWka: 3|SKARBNIK TWA wątek Moje foty :::: Nie ma prawdziwego szczęścia :::: wątek IR'iotyczne EGZEKUTOR TWA|Zloty: 6|
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Każdy ma inną, nie jesteś w stanie określić tej jedynej właściwej. Zresztą, co opisać - jak uzyskać plastik czy jak obrabiać, żeby był, ale tak jakby go nie było? Wszystko zależy od zdjęcia, jego przeznaczenia, intencji autora (chyba, że takowych jeszcze nie posiada).
Inna sprawa, że publikacji dotyczących obróbki zdjęć jest ogrom a dyskusja w wątku dotyczy "Czy i w jakim stopniu, jeśli już", prawda?
BernArt - Moje zdjęcia
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
BernArt - Moje zdjęcia