Strona 228 z 326 PierwszyPierwszy ... 128178218226227228229230238278 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 2.271 do 2.280 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Odp: Eddie - moje zdjecia

Droplet, dzięki. Ja zasadniczo też lubię na miękko, jednak zdecydowałem się poeksperymentować trochę. Zresztą zawsze ktoś narzekał, że za miękko, że mydło i w ogóle, więc teraz będzie trochę inaczej
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar droplet
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    113
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Mirek54 Zobacz posta
    Jest roznica w odcieniu w swiatlach.Tak po ludzku to oswietlone jest to lzejsze czarnym swiatlem.Wychodzi delikatniejsze takie.
    Popatrz,to jedna z mozliwosci Załącznik 75902W jasniejszych partiach obrazu(policzki)powinienes dostrzec niuanse.Naprawde je widac.
    Pewnie ze mną jest coś nie tak, klikam raz na jedno raz na drugie i nic.
    Mam skalibrowany NEC 2490 WUXi3 ale niuansów nie widzę, może ktoś jeszcze potwierdzić jak widzi u siebie, proszę.

Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar And.N
    Siła reputacji
    270
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez droplet Zobacz posta
    Pewnie ze mną jest coś nie tak, klikam raz na jedno raz na drugie i nic.
    Mam skalibrowany NEC 2490 WUXi3 ale niuansów nie widzę, może ktoś jeszcze potwierdzić jak widzi u siebie, proszę.
    Także nie widzę różnicy (dell na matrycy IPS)
    Portret się podoba. Na mój gust tylko ciut za bardzo wygładzona skóra.
    Ostatnio edytowane przez And.N ; 6.12.12 o 19:38

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Wtedy przeprawialem patrzac na PV700-42 i na IP242 ex roznice byly widoczne od razu.

Teraz patrze na Hg221A Roznicy nie widze.
    Jakie to matryce to nie mam pojecia,wiem,ze ten jeden jest duzo wiekszy od tych pozostalych,Wszystkie trzy sa napewno skalibrowane,a za te dwa pierwsze to glowe klade i facet od monitorow tez.

Kurde nigdy sie nie zastanawialem nad tym na jakich to matrycach.Zawsze bylo tak,ze jak popatrzylem i bylo slicznie to bylo dobrze.

| OlyJedi Awatar majeczek78
    Mieszka w
    Oława
    Siła reputacji
    102
    Moja galeria

Eddie portret fajny. Mój nie kalibrowany IIYAMA pokazuje tak że ja widzę różnicę.
    "Jeżeli nie jesteś zdolny widzieć więcej ponadto co widzialne, nie możesz zobaczyć niczego" - Ruth Bernhard

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

A ja sobie te różnice pewnie dopiero w weekend na normalnym monitorze obejrzę, bo na laptopie to se można.
    Andtor, co do skóry i jej wygładzenia, tak szorstko u mnie nie było chyba od 2006 roku
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Ależ mnie coś takiego wkurza... Doświadczony fotograf pokazuje swoje zdjęcie, a zaraz potem specjaliści rzucają się na nie bez pytania i niszczą je kompletnie według własnego pomysłu, oczywiście przekonani, że uczynili autorowi wielką przysługę, pokazując, jak powinna wyglądać profesjonalna obróbka.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ależ mnie coś takiego wkurza... Doświadczony fotograf pokazuje swoje zdjęcie, a zaraz potem specjaliści rzucają się na nie bez pytania i niszczą je kompletnie według własnego pomysłu, oczywiście przekonani, że uczynili autorowi wielką przysługę, pokazując, jak powinna wyglądać profesjonalna obróbka.
    Nikt tu Przyjacielu drogi nie napisal,jak ma wygladac,nawet nie uzyto slowa poprawa.
    Boli cie Cos ????A jak sie wkurzasz to moze ziolka jakies,abo nerwosol czy jakos tak.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria

Chyba jednak nie mnie coś tutaj boli.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria

Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Droplet, dzięki. Ja zasadniczo też lubię na miękko, jednak zdecydowałem się poeksperymentować trochę. Zresztą zawsze ktoś narzekał, że za miękko, że mydło i w ogóle, więc teraz będzie trochę inaczej
    Ja zawsze marudzę jak za mientko. A teraz jest ładnie, nie trza PSuć. Miękkie to są dobre suchary.

---------- Post dodany o 08:25 ---------- Poprzedni post był o 08:18 ----------

Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    Ja to widzę inaczej. Doświadczony fotograf pokazuje zdjęcie. Ale chłop jest mądry, trzyma mocz i pewnie myśli - jestem doświadczony, ale doświadczenia nigdy dość. Drugi doświadczony fotograf poświęcił swój czas (a mógł w tym czasie np. zdradzać żonę z zapoznaną w necie nastolatką ), by pokazać zdjęcia w inny sposób.

Ja się nigdy nie denerwuję, jeśli ktoś obrabia po swojemu moje zdjęcia. Jestem takiemu osobnikowi wdzięczny.
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.