No to fru, jeszcze coś. Możecie się wyżywać
No to fru, jeszcze coś. Możecie się wyżywać
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Nie będę się wyżywał . 3 i 4 najbardziej naturalne .
Tak 3 i 4 zdecydowanie najbardziej naturalne,ze wskazaniem bardziej na 4.
Na każdym jednak miny jakieś takie wysilone.Co ona tam przed sobą widziała

Wyheblowałeś te buźki, że ho ho...
Pozdrawiam AP.
E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Apz, w dzieciństwie chciałem być stolarzem
O naturalności, mimice, itd z przyzwoitości pisał nie będę
W każdym razie, miło mi, że zajrzeliście.
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia

E-M1 Mark II; E-M5 Mark II; E-PM2 IR red+, E-PL5 IR blue; Fuji X-T1; X-M1; garść słoików; Sigma DP2; Hauwei P20 Pro
Pierwsze zdjęcie - pani wygląda bardzo niekorzystnie, oczy przeraźliwie zezują (przyjrzałem się i stwierdzam, że to bliki sprawiają takie wrażenie). Kadr też nieciekawy, za dużo po prawej stronie, postać centralnie. Szkolny błąd. O plastikowych buziach już nie będę wspominał, bo rozumiem, że tak lubisz. I kropka.
Ostatnio edytowane przez Rafał Czarny ; 12.05.11 o 08:18
Rafale, nie tyle szkolny błąd co działanie celowe. A to celem... patrz załącznik. Dlaczego tak? Bo takie było życzenie.
Apz, rozumiem co masz na myśli.
Odnośnie stolarstwa, mój ojciec zajmował się stolarką, więc doskonale pamiętam widok i zapach obrabianego drewna, wiór i stolarni. Ale w dzieciństwie rzeczywiście ciągnęło mnie do tego
BernArt - Moje zdjęcia
Na drugim zdjęciu widać zamysł, ale na tym wyciętym nie. Eddie, czemu nie stosujesz kontry? Aż się prosi...
Na drugim miało być po prostu en face, na wprost, paszczu w paszczu, ot tak, po prostu.
Wycięte to to, które pokazałem w szerszym kadrze? Co by nie było, jest jak jest
A nie wiem dlaczego akurat wtedy kontry nie zastosowałem. Zazwyczaj stosuję.
BernArt - Moje zdjęcia