Strona 161 z 326 PierwszyPierwszy ... 61111151159160161162163171211261 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.601 do 1.610 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    I tu Cię znowu popieram!
    ------------
    Właśnie Grzesiu... Niektórzy młodzi fotografowie czasem chcą ominąć jakąkolwiek wiedzę plasyczno-estetyczną wmawiając nam (dinozaurom), że ich "tfurczość" jest nowoczesna i lepsza niż starocie klasyczne... Bardzo lubię nowe spjrzenie na fotografię (w sensie koncepcji i kompozycji --za wyjątkiem kotletów młodych par ślubnych w wodzie), ale fotografia podlega jakiejś dyscyplinie plastycznej ... Słowo "dyscyplina" jest kluczowe, gdyż inaczej zdjęcie moczu mojego persa na piasku mógłbym nazwać dziełem sztuki ...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 8.04.11 o 23:00

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    ------------
    Właśnie Grzesiu... Młodzi fotografowie, chcą ominąć jakąkolwiek wiedzę plasyczno-estetyczną wmawiając nam (dinozaurom), że ich "tfurczość" jest nowoczesna i lepsza niż starocie klasyczne... Bardzo lubię nowe spjrzenie na fotogafię (w sensie koncepcji i kompozycji --za wyjątkiem kotletów młodych par ślubnych w wodzie), ale fotografia podlega jakiejś dyscyplinie plastycznej ... Słowo "dyscyplina" jest kluczowe, gdyż inaczej zdjęcdie moczu mojego persa na piasku mógłym nazwać dziełem sztuki ...
    \
    Nic dodać, nic ująć. Ale jesteśmy w wątku Eddiego i jego zdjęcia, a w szczególności modelka, bardzo mi się podobają!
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    \
    Nic dodać, nic ująć. Ale jesteśmy w wątku Eddiego i jego zdjęcia, a w szczególności modelka, bardzo mi się podobają!
    ----Modelkę (Żonę) to ma Eddie na 7 !!

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Eddie, co Ty dziwacznego z tymi zdjeciami robisz, tak jakbyś wyciął im niektóre zakresy widma.

Niefajnie.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez grizz Zobacz posta
    Eddie, co Ty dziwacznego z tymi zdjeciami robisz, tak jakbyś wyciął im niektóre zakresy widma.

Niefajnie.
    ------------
    Faktycznie-- grizz napisał to konkretniej--ja pisałem gdzieś wcześniej (przy poprzednim zdjęciu) o braku półtonów czy coś koło tego...
    Ostatnio edytowane przez irek50 ; 8.04.11 o 20:19

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Dobra mam... przypomniało mi się... Nie zmieniłeś czasem zmniejszaczki do zdjeć, albo czegoś nie poprzestawiałeś? Któryś algorytm ostrzenia i zmniejszania robił podobny efekt...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria

Niefajnie.
    No właśnie ta obróbka jest dziwna.
    Na zdjęciu https://forum.olympusclub.pl/showpos...postcount=1587 te marszczenia na ubraniu wyglądają jakoś tak sztucznie, że odwracają uwagę od twarzy. Jakoś zbyt mocno kontrastowe są w stosunku do górnej części zdjęcia.

Możesz pokazać to zdjęcie bez obróbki?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Dobra mam... przypomniało mi się... Nie zmieniłeś czasem zmniejszaczki do zdjeć, albo czegoś nie poprzestawiałeś? Któryś algorytm ostrzenia i zmniejszania robił podobny efekt...
    Wiele może wynikać z tego, że bawiłem się plikiem jpg prosto z aparatu. Wiadomo, że nie jest to najlepszy typ plik do obróbki. Podejrzewam, że inaczej będzie to wyglądać, gdy będę obrabiał już z rawa, bez pośpiechu, itd.

Słaszysz, nie ma takiej potrzeby.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Jak rzep psiego ogona... Eddie, zapodaj jakieś inne
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrolik Zobacz posta
    Jak rzep psiego ogona... Eddie, zapodaj jakieś inne
    Że co, że ja jak rzep psiego ogona?
    Inne - z tej serii?
    Inne - w ogóle?

Inne, że jak?

Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia