Mi tez trojka najbardziej sie podobaZamieszczone przez dka
1 - Zmeczona? Nie, to byl dopiero poczatek. Zmeczona byla pozniej
2 - W sumie dobry pomysl, dzieki - wykorzystam go
Jeronimo, a czepiaj sie, po to wrzucam tu te zdjecia))
Mi tez trojka najbardziej sie podobaZamieszczone przez dka
1 - Zmeczona? Nie, to byl dopiero poczatek. Zmeczona byla pozniej
2 - W sumie dobry pomysl, dzieki - wykorzystam go
Jeronimo, a czepiaj sie, po to wrzucam tu te zdjecia))
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
1. pięknie aczkolwiek mam wrażenie jakby modelka chciała Ci powiedzieć "przestań muszę się ubrać"![]()
2 ładnie podoba się zmiejszyłbym kontrast gdyż niektóre miejsca wchodzą w przepalenia
3 jak dla mnie i nie tylko jak widzę to jest numer jeden delikatny i subtelny portret, przyciąga uwagę
Dzieki, West
Co do jedynki, mi mowila co innego![]()
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Ladne portrety, każdy pokazuje kobiete w oinnej "odsłonie".
Trzeci jest najciekawszy, lecz bardzo mi przeszkadza, ze swiatlo (nadajace przestrzennosc, wzmacniajace nastroj) zostalo wymiecione z twarzy prawie doszczetnie, zauważam także nadmierne zmiekczenie, co upadabnia technicznie ten portret do wytworów typowego "studia dla pań" z lat chyba 50 - 60 ubiegłego wieku (to nie jest zlosliwosc, wtedy to byl standard).
Pzdr, TJ
No No prosze pana tylko pozazdrościć zostaje umiejętności . Jak dla mnie to trójeczka z nowej dostawy jest najciekawsza.
Tadeusz, co miales na mysli piszac, ze swiatlo zostalo z twarzy wymiecione? A tak poza tym, slowo daje, ze nic nie bylo zmiekczane. Za to patrzac na to zdjecie tez mam skojarzenia z latami 50-60 ubieglego stulecia (rety, jak to brzmi).
Robin, nie ma czego zazdroscic, toz ja jeszcze raczkuje. Niemal kazdego dnia sie przekonuje jak wielu rzeczy jeszcze nie potrafie. Zeby jednak nie bylo, bardzo dziekuje.
A trojke sobie w mieszkaniu na scianie powiesze, bo tez mi sie strasznie podoba![]()
BernArt - Moje zdjęcia
Ajjjajaj, dlaczego staniczek na I zdjęciu nie został wcześniej zdjęty..????![]()
![]()
![]()
![]()
nt pozostałych opinie znasz![]()
W skrocie powiem tak - twarz jest marmurowo biała lub jak kto woli ma plastikowy z lekka wygląd (oczywiście sa to określenia przesadne stosowane w celu uwypuklenia moich odczuć), najbardziej mi przeszkadza brak ksztaltowania policzkow przez swiatło oraz zbytnie wyswiecenie oczodołów.
Pzdr, TJ
Mariush, nie wiem dlaczego, ale tez tak sobie mysle, ze bez niego lepiej by bylo.
No nic, trudno sie mowi, zdejme dzisiaj))
Tadeusz, dzieki, juz wiem co miales na mysli. Jestem ciekaw, postrzegasz to jako wade czy po prostu akurat Tobie to do gustu nie przypadlo?
BernArt - Moje zdjęcia
eddie,
Piszę, że mi się to źle widzi. To jest moje spojrzenie dotyczące braku nieco bardziej zdecydowanego światła na twarzy. Jesli chodzi o tak subtelne sprawy, to nie mozna określić tego jako wady, czyli cechy prawie absolutnej, jednoznacznej, powszechnie postrzeganej, jako niedostatek, brak, itd. Jeden lubi mniej, drugi więcej światla. Ja lubię, jak światło modeluje bryłę głowy i twarz, bo uważam , ze po to swiatło jest. Chyba, że... jest to portret high key.
Pzdr, TJ