Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Znaczy mieli już dość.![]()
jesli chodzi o swiatło podoba mi sie 11. Na drugi raz nie daj sie wcisnąć w ciasnotę ..idz na miasto, w szersze jasne pomieszczenia...i swiatło dzienne + lampy, blendy
Patryc na te zdjęcia dochodzę do wniosku że nie każdemu dane fotografować suknie ślubne. Podobają mi się twoje fotki ale w tym przypadku te "ustawki" to Cepelia i Folklor.
Zobacz jak zagrał modelką GARY w swoim wątku ślubnym. Te zdjęcia przypominają mi estetykę IRKA5, która mi akurat nie do końca podchodzi. techniczne OK ale bez szału i "pazura"
No niestety, przy tych temperaturach jakie panowały tego dnia nie było wyjścia, musiało być wnętrze, a że wybrali takie a nie inne to już inna sprawa. Zdecydowanie jednak wolałbym więcej przestrzeni
KSB, to jest zupełnie inny charakter zdjęć, inne warunki i w ogóle inne.
Ostatnio edytowane przez Eddie ; 7.03.09 o 10:11
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Halo, halo, jest tu kto?!
Wątek mi obumiera, więc wbrew obecnie panującej modzie nie będę przez jakiś czas wrzucał zdjęć do galerii tylko właśnie tu.
A że mam takie świeżynki to pokażę, bo w sumie czemu nie?
Nie o każdym mam zdecydowanie wyrobione zdanie, osobiście traktuję je jako rozgrzewkę.
Jak zawsze otwarty na Wasze głosy poddaję się linczowi. Znaczy, wróć!, ocenie!![]()
BernArt - Moje zdjęcia
Wolę Twoje starsze zdjęcia.Widzę,że plastiku przybywa![]()
Mnie tam żaden plastik nie razi ale raczej to, że teraz są jakby przekombinowane. Dużo przedmiotów w kadrze, czasem bałagan. Swego czasu wyrobiłem sobie taką wizję twoich zdjęć, bardzo prostych i przejrzystych, bardzo ale to bardzo przykuwających uwagę (IMO).
mente et malleo
Nie podoba mi się to jak świecisz. Światło jest "ostre", zbyt wyraziste, surowe. mp. na zdjęciach willowa wszystko jest miękkie i subtelne.
Ale walcz, walcz![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Voovoo, przeciwnie, staram się plasticzyć mniej
Marecki, zawsze pracuję na takim tle jakie jest, tutaj na czyste warunków nie było.
Grizz, za punkt honoru przyjąłem sobie nie tłumaczyć się i nic nie wyjaśniać. Zrobiłem zdjęcia,
Wy opiniujecie, ja krytykę przyjmuję na klatę![]()
BernArt - Moje zdjęcia