Diabolique, ja nie czuję się krytykowanyNatomiast przyjmuję uwagę jako cenną.
Z tą komercją masz rację, chciałem tutaj mieć po prostu ładne obrazki, poprawnie skomponowane. Osobiście mam nadzieję, że była to dobra inwestycja, bo doświadczenie napewno bezcenne. Jeśli jeszcze będę miał okazję zrobić taką sesję to z pewnością łatwiej mi będzie wszystko ogarnąć po swojemu.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
ja mam jedno pytanie - jakie zdjęcia chciała redakcja? jaki jest ich cel, przekaz? CZy to jest pokazanie kiecek i garniaków, wnętrz, czy łosoś innego chodzi?
Bo nie mogę ich do końca skumać, może trochę z tej myśli wyraził diabolique, choć nie do końca. Ja odbieram te foty jako poprawne stylistycznie obrazki ludzi ubranych w stroje slubne w jakimś wnętrzu. I może takie właśńie miały być?
W komercji w końcu chodzi o to, żeby zadowolić klienta i spełnić jego kryteria. Artyzm artyzmem, już była na ten temat dyskusja. Rzeczywiście komercja jest w stanie go zabić.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
Wiecie co... dobra komercja nie jest taka zła...
Nie narzekajcie...
/*...................*/
/* ...........................*/
Jeśli to co pokazałem powyżej jest dobrą komercją, to dobrze. Jeśli nie, to kicha i trzeba będzie nad sobą popracować
To miały być właśnie ładne zdjęcia ludzi ubranych w stroje ślubne, żeby trochę strojów pokazać, trochę wnętrza. Po prostu takie obrazki ślubne.
Ostatnio edytowane przez Eddie ; 5.03.09 o 17:40
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Portrety Marty na zdjęciach 1 i 2 bardzo wpadły w oko. Użyłeś tu skromnego światła i delikatna aparycja modelki zabłysła pełną krasą. Z prezentacji ślubnych jako nie za bardzo to 1 i 6 . W 1 za jasny odcień bieli na nodze a z tyłu zbyt głęboka ciemność to takie mało wysublimowane. W 6 podobnie jak w 1 i domyślam się, że musiałeś opanować biel sukni na pierwszym planie ale jakbu z tyłu coś oświetliło wnętrze to kadr zyskałby niepomiernie. Zdjęcia 2, 3, 4, 5 i 7 podobają się i sprawiają solidne wrażenie. Sytuacje, pozy przy prezentacji sukni jak i w parach są miłe dla oka i z przyjemnością się je przegląda.
pozdrawiam Wiejo
Dzięki, Wiejo, za rzeczowy komentarz!
BernArt - Moje zdjęcia
Jako, że skończyłem obrabianie zdjęć wybranych przez redakcję, pokażę ostatnie z nich.
Potem pewnie kilka dni przerwy i jeszcze coś z mojego osobistego rankingu.
Ostatnio edytowane przez Eddie ; 6.03.09 o 15:51
BernArt - Moje zdjęcia
Są smutne, nie budzą pozytywnych skojarzeń.
(ale weź poprawkę, że ja nie do końca normalnie patrzę)![]()
A mi się podobają, no może poza 9 - coś w nim nie tak. Może wyrazy twarzy modeli?