Strona 139 z 326 PierwszyPierwszy ... 3989129137138139140141149189239 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.381 do 1.390 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    51
    Moja galeria
    I tuś mi brat, to to co lubię i nie trzeba wygładzać cery - zaawansowanie
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar dar_son
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    hehe te spojrzenie kotka wygląda jakby zobaczył ducha hehe Eddie jak byłeś ubrany że taką minę ma kotek
    Pozdrawiam

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    2 i 3 u Oli - moim zdaniem niekorzystne dla modelki, kształt głowy przy jej fryzurze załamał się, lepiej wyszło to na pozostałych ujęciach. domysliłem się, że nieobrabiane na monitorze pracowym nie wytrzymywały swiecenia na skórze ... w sumie staram się przy obróbce pamętać o słabszych monitorach, nie każdy klient posiada wypasione eizo

seria cmentarna naprawdę dobra ...warta jakiegoś opracowania lub folderu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Piotr Grześ, a ja bym się pokusił, żeby kotka trochę wygładzić, w sumie - czemu nie?

Baudulino, człowiek może mieć odbicia w oczach a kot nie? Nie żartuj. Poza tym, mi się
    podoba tak jak jest

Dar_Son, na czarno, od skarpetek aż po czarny łeb, a przy okazji warczałem na kota
    paskudnie i trochę z niego drwiłem

Black_Bird, tak ogólnie - dzięki za komentarz. Dobrze, że przynajmniej Ty się dopatrzyłeś
    Co do serii cmentarnej, myślałem nad czymś takim, ale to grubsza sprawa. No, ale może kiedyś.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Ostatnie najlepsze

| OlyJedi Awatar dar_son
    Mieszka w
    Ostrołęka
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Dar_Son, na czarno, od skarpetek aż po czarny łeb, a przy okazji warczałem na kota
    paskudnie i trochę z niego drwiłem
    aha no to wszystko jasne

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria

Marta

No dobra, trzeba trochę odkopać wątek...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	1.jpg
Wyświetleń:	201
Rozmiar:	194,8 KB
ID:	13086   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	2.jpg
Wyświetleń:	217
Rozmiar:	196,4 KB
ID:	13087   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	3.jpg
Wyświetleń:	211
Rozmiar:	174,2 KB
ID:	13088   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	4.jpg
Wyświetleń:	207
Rozmiar:	200,0 KB
ID:	13089  

Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	5.jpg
Wyświetleń:	215
Rozmiar:	198,5 KB
ID:	13090  

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

rocco
    Gość
    Nie jestem znawcą dzisiejszej mody na wygładzanie i zupełnie nie leży mi taki sposób pokazywania twarzy
    Kobieta wygląda tu nienaturalnie, na dwóch pierwszych fotkach twarz jest prawie gładką maską bez zmarszczek i szczegółów, na trzecim takie są też ramiona modelki.
    Najbardziej z tej serii trafia do mnie ostatnia praca (przedostatnia też jest podobnie obrobiona ale modelka jest w trochę dziwnej pozie), daje się tu zauważyć normalne detale skóry, jakiś pieprzyk jeden i drugi, ślady włosów na przedramieniu, zmarszczka na czole i policzku, to jest normalne i naturalne. Nie rażące bo cera i tak jest mocno wygładzona ale też nie zbyt plastikowe.
    Pierwsza trójka fotek mi się nie podoba.
    Pewnie tak się to dziś robi dla kolorowych magazynów jednak ja piszę o swoich odczuciach. Nie widziałbym tak obrobionego portretu bliskiej mi osoby w ramce na biurku czy na ścianie. Jest zbyt nienaturalny, gubi się gdzieś charakter fotografowanej osoby.
    Bez urazy Eddie, nie mam doświadczenia w portretowaniu i bardzo podobają mi się Twoje prace pod względem technicznym, są świetnie oswietlone i skadrowane. Na pewno nie zrobiłbym lepszych.
    Nie pasuje mi tylko to, o czym napisałem, przesadne wygładzanie skóry.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar salvadhor
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    73
    Moja galeria
    Kolejna awangarda plastiku na forum. Zgodzę się, w kwestii technicznej jakości obróbki chyba nie mam zastrzeżeń. Jeśli chodzi o walory zdjęć - z taką obróbką jestem na nie. Za mocne to jak na mój gust.

Samo kadrowanie i oświetlenie jest super - szczególnie portrety twarzy (choć na drugim cień włosów na szyi można był było...). Dwa ostatnie kadry - zbyt dużo cienia, zbyt wydumane pozy. Nie współgra to jakoś z ubraniem (kolory).

Oczywiście, wymądrzam się, bo ja się kompletnie na takiej robocie nie znam - ot, to mi się rzuca w oczy.
    Ostatnio edytowane przez salvadhor ; 2.03.09 o 07:57

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Dzięki serdeczne, Panowie. Cieszę się, że Wam się chciało

BernArt - Moje zdjęcia