Strona 126 z 326 PierwszyPierwszy ... 2676116124125126127128136176226 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.251 do 1.260 z 3260

Wątek: Eddie - moje zdjecia

| OlyJedi Awatar PioRo
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    48
    Moja galeria
    Właśnie ta kolorystyka wyróżnia je, między innymi, spośród innych zdjęć kirkutów.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Jest tak jak napisał Barteq, gdybyśmy wszyscy robili na cmentarzach zdjęcia czarno-białe, bo tak wypada i taka tonacja najlepiej pasuje do tematu, to nie było by co oglądać. Swego czasu, zanim sam zacząłem po cmentarzach łazić, naoglądałem się mnóstwo zdjęć z takich miejsc, właśnie czarno-białych, niemal identycznych, różniących się jedynie kadrami i obiektami. Okazuje się jednak, że cmentarze są przepełnione barwami, które wcale nie ujmują im nastroju i uroku, a wręcz przeciwnie.
    Ogólnie, ja trzymam się tego, co podpowiadają mi odczucia i skojarzenia. Jeśli widzę, że lepiej będzie w czerni i bieli, wtedy robię takie zdjęcie. Natomiast nie uciekam od barw na siłę.

Barteq, fajna fota. I kolejne, inne spojrzenie na temat
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    W sumie to tak jak się wspomina kogoś bliskiego, który odszedł. Ja tak widzę swoją babcię w takich barwach. W końcu ponoć odchodzimy ku światłu- 'kolor złoty'.
    Tak ładnie to ująłeś. Najpierw jest zimna szarość rozpacz... potem... przychodzi światło... ale z czasem. Te macewy są tak stare, że myślę... że Ci ludzie są właśnie w tym świetle.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik Zobacz posta
    Tak ładnie to ująłeś. Najpierw jest zimna szarość rozpacz... potem... przychodzi światło... ale z czasem. Te macewy są tak stare, że myślę... że Ci ludzie są właśnie w tym świetle.
    Niektóre faktycznie są bardzo stare, to robi niesamowite wrażenie.
    Jednak, skoro w temacie "cmentarnym" jesteśmy, wystarczy się przejść po warszawskich Powązkach, tam starych grobów jest mnóstwo, poczuć naprawdę niesamowity klimat.

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Tych klimatów naprawdę pięknych już troszkę nam dałeś (vide Twoje foty z Powązek). Macewy w wątku pięknie pokazane i nie zgadzam się z rocco, że powinny być jakieś zimne itd. Przecież Ty rejestrujesz czas i miejsce i światło i takie było i według mnie pięknie wyszło. Z przyjemnością obejrzałem. Szkoda, że Was w Kaziku zabraknie!!!
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Nie zobaczą polarowej rewii mody
    /*...................*/
    /* ...........................*/

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Mam nadzieję, że zmiękną. Ale rozumiem, że jeśli nie mogą , to po prostu nie mogą.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    Mam nadzieję, że zmiękną. Ale rozumiem, że jeśli nie mogą , to po prostu nie mogą.
    Piotrze, dziękuję za dobre słowo

Co do Kazika, po prostu mamy problem z Ewcią. Miała jechać do babci na ten weekend, ale teściowej się plany posypały i nie da rady. Dlatego trzeba będzie razem z córką w domu zostać.

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Zabierzcie ja ze sobą !!!
    /*...................*/
    /* ...........................*/

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Zabierzcie ja ze sobą !!!
    Myślałem o tym. Doszedłem jednak do wniosku, że ani ona by się dobrze nie bawiła, ani my.

BernArt - Moje zdjęcia