Dla mnie ładna farma, ciekawie oświetlona, tejemniczo lecz z wyczuciem, przeszkadza mi tylko winieta u góry, wygląda jakbyś ponagryzał rogi
Mam nadzieję że bedzie dalsza część tego typu fotek, zapowiada sie ciekawie![]()
Dla mnie ładna farma, ciekawie oświetlona, tejemniczo lecz z wyczuciem, przeszkadza mi tylko winieta u góry, wygląda jakbyś ponagryzał rogi
Mam nadzieję że bedzie dalsza część tego typu fotek, zapowiada sie ciekawie![]()
Winieta przeszkadza. Przeszkadza MZ też perspektywa...
Nogi olbrzymie... Stopy jeszcze większe - no chyba, zę to inspiracja jedną z serii Wantucha![]()
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
West, z ta winieta to koslawa sprawa. Wrzucilem obraz wolany na szybko z rawa do jpg 1600x1200, bodaj 80% jakosci. Wyszly brzydkie rzeczy w przejsciach tonalnych na tle, wiec poziomami je rozjasnilem. Zmniejszylem to, ale 'ogryzki' sa.
Do galerii wrzucam obraz juz z kulturalnie wolanego rawa.
Co do innych zdjec z serii wczorajszej - mysle, ze jeszcze cos pokaze
Grizz, smieszna sprawa z tymi przerysowaniami. Zdjecia robilem z 14-45 i bez soczewek w oczach, a zapomnialem dioptrie w wizjerze wyregulowac. Troche mnie dziwilo, ze kiepawo widze, ale nie przejalem sie![]()
MI przerysowania nie przeszkadzaly, gdy ogladalem juz efekt koncowy, wiec dla mnie ostatecznie jest ok.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Trochę kwadratowo ująłeś postać po stronie tej wystającej niefortunnie moim zdaniem piersi.
Ponownie z pewną dozą nieśmiałości...
Wypowiadajcie się.
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
MZ pozycja do dopracowania.
Światełko ładne.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Jak dalej jestem pod wielkim wrażeniem portretów które zamieściłeś 28-01 i to zarówno w wersji kolor jak i bw. Oba te zdjęcia są silnie działające na odbiorcę swoją subtelnością, pięknem modelki techniką wykonania. W aktach świetnie operujesz światłem i kształty które wydobywasz pieknie kreślą sylwetkę podkreślając piękno kształtów. W akcie II o ile mógłbym sugerować to spięte włosy czymś przymocowałbym po niewidocznej stronie szyi tak aby mocno zarysować kształt głowy, tę samą pozę z włosami rozrzuconymi na plecach. Pozdrawiam.
Grizz, tak, bede robil powtorke z bardziej dopracowana poza.
Wiejo, dzieki - i tutaj: jak wyzej. Mam ujecia z schowanymi wlosami, z delikatnie inaczej swiatlem obrysujacym ksztalt, jednak to ujecie jakby najlepiej laczylo w sobie to co najbardziej mi pasowalo w tym ujeciu, dlatego z pewnymi mankamentami sie pogodzilem.
BernArt - Moje zdjęcia
kolejny ciekawy kadr, robi się ciekawie, poza modelki przypomina mi syreny z mitologi greckiej przesiadujące na skałach wodząc żeglarzy swoim śpiewem
podoba się
FajnieZamieszczone przez west73
A z tymi syrenami to faktycznie dobrze trafiles, sam o tym nie pomyslalem![]()
BernArt - Moje zdjęcia