Nie chcialem przeginac. Histogram troche juz na krawedzie wjezdzal, a monitorowi tak do konca tez ufac nie moge :/Zamieszczone przez -M
Nie chcialem przeginac. Histogram troche juz na krawedzie wjezdzal, a monitorowi tak do konca tez ufac nie moge :/Zamieszczone przez -M
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
znaczy ciepłe - ładnie ładna buźka ujęta - miłe dla okaZamieszczone przez Eddie
![]()
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
No ja wlasnie o tym mowie. Cieple barwy sa mi najblizsze, wiec chyba jednak nie powinienem kombinowac w inna strone - chlodniejszych nie czuje.Zamieszczone przez dziekan
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Eddi nie przejmuj sie monitorem,Zamieszczone przez Eddie
u mła na 'foto' jest delikatne i podoba 'mnie sie' najlepiej
na 'normal' szarawe ale nie sine,
na 'movie' zbyt kontrastowe
a na 'text' lepiej nie mówić
stąd wniosek: każdy widzi jak ma ... (monitor), no chyba , że studyjny za parę dziesiątek K
sorki, piszę o wersji 1 - Hanna
Nie szkodzi, nie szkodzi, dobrze, ze piszesz.Zamieszczone przez sisman
Ja wersje pierwsza-sina podciagnalem troche do mniej sinej, pewnie widziales.
O druga wersje sie obawialem, ze za zolta bedzie, ale biore poprawke na swoj monitor.
Jak nikt nic nie mowi to znaczy, ze chinszczyzna jeszcze nie czuc![]()
BernArt - Moje zdjęcia
Powiem inaczej... robię odbitki na żywca z tego co obrabiam u siebie w trzech różnych labach, na dwóch różnych papierach. Dwa robią z sRGB, do jednego konwertuję. Powtarzalność z monitorem w pełni zadowalająca... to zdjęcie nie byłoby spalone i byłby widoczne wszystkie szczegóły w cieniach po wywołaniu na papierze... to gwarantuję![]()
W zasadzie to staralem sie uzyskac, glownie o cienie chodzilo, zeby bluzka nie zamienila sie w czarna plame. Natomiast inna kwestia jest to, czy kontrast mozna by bylo podniesc, bo tak lubimy; czy tez nalezaloby to zrobic, bo zdjecie wyglada blado i niewyraznie.Zamieszczone przez -M
Dzieki za info, -M, jak bede chcial odbitki robic to wysle pliki najpierw Tobie do wgladu![]()
BernArt - Moje zdjęcia
Ja ciągnąłem kontrast, bo lubię
Dla mnie to rzecz gustu a nie kwestia reguł.
CO do ostatniego ujęcia (nie koloru) mam mieszane uczucia. Modelka chyba miała za bardzo zadartą głowę do góry albo ty za wysoko sie ustawiłes i to nie pozwala mi sie skupić na tematyce fotki. Ta fotka gdyby była ( a moze jest?) częścią różnych wariacji (czyt.:ujęc mimiki twarzy tej osoby, jak np. dołu, z wygłupami itp) to pasuje, natomiast w kontekscie wcześniejszej fotki ktora mi sie podobała ta odstaje za bardzo...
...był Olek jest A6000
-M, rozumiem i popieramTez lubie wiecej kontrastu, jednak moze sie zdarzyc, ze czlowiek z tym przegnie (mi sie zdarza), dlatego staram sie podchodzic do tego z umiarem. Jesli o reguly chodzi, nie raz i nie dwa z gory dziekowalem za uwage "specjalistom od przepalen"
Kisi, rozumiem rowniez
Zdjecie mialo byc zrobione na powaznie, z wyrazem twarzy jak na poprzednim zdjeciu. Akurat jednak sie zdarzylo, ze Asia moja rzucila dowcipem, ktory Hanie rozbawil i spodobalo mi sie to rozbawienie. Tak to wygladalo.
BernArt - Moje zdjęcia