Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Wątek: Odbijanie zakładników ( w roli głównej stałka 35mm )

robin102
    Gość

Odbijanie zakładników ( w roli głównej stałka 35mm )

Podejżana przeze mnie akcja odbijania zakładników. Fotki robione stałką 35mm !!! za wyjatkiem ostatniej. Fotki nie ostrzone !!! , w ogóle nie obrabiane .
    Teraz to mój ulubiony obiektywik do wszystkich zastosowań. Zaczyna mi się podobać zomowanie z napędem nożnym. Jak za dawnych czasów.
    I jak podoba się ??? Zwróćcie proszę uwagę na ostrość . Dla mnie są nawet za ostre, dalej pobłażliwie krytykujcie poczynania niedzielnego pstrykacza.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

jacek2004
    Gość
    Ostatnie zapewne cyknięte 40-150, ostrość też niczego sobie.
    robin102 a na jiej dziurce robiłeś tą 35mm, albo inaczej jak się ona spisuje na pełnej dziurce i czy jest jakaś różnica po małym przymknięciu.

Ta 35mm chyba bardziej naturalnie oddaje kolorki w stosunku do ocieplającego działania 40-150mm.

Zaprezentuj jeszcze jakie macro z nią (35mm) wychodzi.

| OlyJedi Awatar rabi
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    fajna akcja
    zwłaszcza jak gość na glebie laduje a stopy ma jeszcze w powietrzu

co to było?

i fakt daj jeszcze jakieś makro, bo sobie zamówiłem to szkiełko ale z tydzień pewnie poczekam
    E-500 DZK +35 +FL-36 +70-300 E-30

robin102
    Gość
    Jacku coś tam kombinowałem , przymykałem ,ale strzelali na około więc nie pamietam , w fotkach są exify można zerknąć, kolorki rzeczywiście oddaje naturalniej, tylko za ostro rysuje.
    rabi dobrze zrobiłeś że zamówiłeś 'ten koreczek" wspaniała sprawa , ja go jeszcze nie opanowałem , zrobilem może w sumie ze 40 fotek w różnych warunkach , więc nie kumam jeszcze co i jak. ale to chyba szkiełko o najlepszej relacji jakosci do ceny , pomijając te prawdziwe zuiki co ma Jacek, ale to już inna bajka.
    A foty prawdziwe takie makro to dla mnie nieznany temat , muszę się nauczyć , cos tam pyknąłem zamieszcze.

jacek2004
    Gość
    robin102 eee tam za ostro, możesz przecież przy konwersji RAW zjechać z szarpnesem na -2 czy nawet na -5 w E-1.
    Co do macro to wystraczą mi takie zwykłe fotki listków, kwiatków, klapnięte z ręki na spacerku bez lampy, ja tak zazwyczaj robię ZD 14-54 i chciałbym zobaczyć jakie rezultaty można uzyskać mając ZD 35mm

| OlyJedi Awatar rabi
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    no a mi wystarczy zapałka bo listki to czasem są wielkie a czasem mała a zapałki zazwyczaj takie same
    E-500 DZK +35 +FL-36 +70-300 E-30

| OlyJedi Awatar gary
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Re: Odbijanie zakładników ( w roli głównej stałka 35mm )

Cytat Zamieszczone przez robin102
    Teraz to mój ulubiony obiektywik do wszystkich zastosowań. Zaczyna mi się podobać zomowanie z napędem nożnym. Jak za dawnych czasów.
    no kolego, teraz to mozemy isc na piwo

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    To były ćwiczenia Straży Granicznej? Bo rejestracja VW jest tych służb. Musicie tam się zabezpieczać przed najazdem kolesi towarzysza Łukaszenki Fajny reportażyk z kilkoma potknięciami , które w tej tematyce są wybaczane
    Ostatnie mi się podoba chyba dlatego , że tego nie potrafię
    IS 500 + osprzęt ; marny C 480
    Pozdrawiam serdecznie - Yello 35

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Naprawdę bardzo fajne i ostre.

robin102
    Gość
    Yello_35 te ostatnie to najłatwiejsze do focenia , E-1 był w użyciu w całkowitym auto jeśli można tego określenia użyć w przypadku tego apartu. Długa ogniskowa i tak zawsze wychodzi.
    Pozostałe to już jakieś moje kombinacyje E-300 coś tam zawsze po swojemu ustawiam, ale broń Panie Boze żeby full manual , nie po to kupowałem takie aparaty , ale jeszcze musze sie uczyś syfrą focić , oj uczyć.
    Jacku ja też "w makro to co najwyżej takie z metra odległosci robię" , ale próbowałem tą stałką i wychodzi rewelacja ostrzyć można już od 1 cmm tylko trzeba dziurkę przymykać bo za płytka GO no i wtedy czas leci , no i statyw potrzebny albo 3 browary.