Strona 7 z 13 PierwszyPierwszy ... 56789 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 128

Wątek: Problem z ostrością

Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    U mnie jest soft 1.0 mimo ze na stronie jest 1.1
    Ktoś wie jak ten obiektyw zmusić do wspołpracy.
    Kolejna sprawa to FL36... wersja 9.9 ????
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	os_703.jpg
Wyświetleń:	105
Rozmiar:	50,6 KB
ID:	781  
    E-500,E1, ZD 14-54, ZD 50-200, ZD 14-45, ZD 40-150, ZD 35, FL36, SLIK PRO 700 DX

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    a mi nigdy lampy FL-50 nie wyswietlal.... myslalem ze tak ma byc
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Wszystko fajnie i pięknie zabrałem się za uaktualnienie aparatu ale nie doszedłem nawet do wyboru wersji, bo nie mogę zainstalować olympus master pisze mi coś takiego "1607 : unabled to install InstallShield Scriptings Runtime" i o co biega, o jakie skrypty.

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kali999
    Wszystko fajnie i pięknie zabrałem się za uaktualnienie aparatu ale nie doszedłem nawet do wyboru wersji, bo nie mogę zainstalować olympus master pisze mi coś takiego "1607 : unabled to install InstallShield Scriptings Runtime" i o co biega, o jakie skrypty.
    to wina systemu a nie programu... o ile sie nie myle to musisz dograc WindowsScriptHost lub ISScript (jak pracowalem jako wdrozeniowiec to czesto mialem ten problem no ale zdolni programisci dolaczyli mi wszytko co bylo potrzebne na plytce; google twoim przyjecielem )
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Part
    Gość
    Tutaj masz rozwiazanie problemu - InstallShield

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    nieźle walczycie chłopaki... ja tam lamp nigdy nie aktualizowałem jakoś, do manuala raczej niezbyt potrzebne.

Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    http://www.fotopolis.pl/index.php?n=5251

Bardzo ciekawy artykuł co prawda na Canonach, ale mam ten sam problem co 10D, a w szczególności z tym okiem, oko jest mało ostre, a nos ostry. A głebia ostrości jest zupełnie odwrotna niż powinna być czyli 1/3 z przodu i 2/3 z tyłu, a jest nawet 3/4 z przodu i 1/4 z tyłu. Kolejny Olek powędruje do serwisu jak mi się trafi w tym czasie jakieś zlecenie to będę płakał

Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kolejny Olek powędruje do serwisu jak mi się trafi w tym czasie jakieś zlecenie to będę płakał
    Dzwoniłem do serwisu i kazali wysłać sam obiektyw. Jeśli masz coś na zmianę albo jesteś w stanie sobie zorganizować, to może nie będzie tak źle.

Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    to nie kwestia obiektywu, bo bym musiał mieć oba schrzanione, a to raczej wykluczam. A teraz na szybko muszę zrealizować tematy na zaliczenie semestru i jeden projekt skończyć i szybciutko oddaje.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar zigger
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    97
    Moja galeria
    Nastraszyliscie mnie troche Po przeczytaniu tego tematu czuje sie troche zbity z tropu Mam w planach kupno lustra i E-500 biore mocno pod uwage. Z opisow tego problemu z ostroscia wygląda, ze to choroba puszki E-500 (byc moze tez E-1) a nie obiektywu 14-45, choc moge sie tu mocno mylic. Poczatkowo myslalem, ze to wina gubiącego sie AF, bo tylko 3 punkty. Jednak teraz wyglada to na jakąś usterke w modelu a nie w egzemplarzu. Dotychczas uzywalem analogowych puszek Canona i na AF nigdy nie narzekalem-byl swietny, zwlaszcza w zestawieniu z USM.
    Zastanawia mnie jeszcze fakt, ze nikt nie wspomina o tym felerze w przypadku E-300/330? Czyzby tam nie wystepowal? Tak sie sklada, ze E-330 odrzucilem z mozliwosci zakupu (pomimo mniejszego szumu na wyzszych ISO, nie pasuje mi cos kolorystyka z tej matrycy), czyli mam sie swiadomie liczyc z mozliwoscia problemow z AF??? Wiem, wiem, wcale nie musze na to trafic. Dobrze jest jednak wiedziec przed zakupem i wowczas sprawdzic na taka okolicznosc