Strona 5 z 13 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 128

Wątek: Problem z ostrością

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    ja mialem ostatnio podczas sesji w plenerze podobne objawy... wymyslilem sobie ze to wina zle wyczyszczonych szkiel.... i narazie jakos z tym zyje :P
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

robin102
    Gość
    od czasu do czasu trzeba aparat zresetować , tak mi serwisant poradził he he he he

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    zaraz wyjdzie ze to wszystko normalka i ze trzeba resetowac co chwile.. LOL
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

| OlyJedi
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    RZArt ja wczoraj robilem test. Nie mialem za duzo czasu wiec wzialem sladana metrowke (taka stolarska metalowa) i robilem fotki. I zeby bylo smieszniej to na roznych ogniskowych roznie bylo. Ale bardzo czesto bylo tak ze jesli mierzylem z ostroscia dokladnie 29.5 cm to pozniej jak analizowalem zdjecia (RAW wywolywane Olypmus Studio nie na speed cos tam tylko na jakości) to ostrosc rozpościerala sie pomiedzy np. 27cm - 29.5cm. Musze sie temu blizej przyjrzec i jeszcze raz na spokojnie przeprowadzic test czy czegos ja nie spaścilem ale sadze ze skoro punkt lapania ostrosci jest 29.5 to powinien on byc w srodku zlapanej ostrosci przez aparat.

Czekam na odpowiedz serwisu w Twojej sprawie. Bo jesli ci to poprawia to ja tez wysle do nich aparat - tyle ze od razu bede sie wydzieral po nich powolujac sie na to forum
    ...był Olek jest A6000

| OlyJedi Awatar dka
    Mieszka w
    Łódź, Radomsko
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    kisi: nie rozumiem o tych centymetrach

Awatar fugas
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    RZArt ostrosc rozpościerala sie pomiedzy np. 27cm - 29.5cm. Musze sie temu blizej przyjrzec i jeszcze raz na spokojnie przeprowadzic test czy czegos ja nie spaścilem ale sadze ze skoro punkt lapania ostrosci jest 29.5 to powinien on byc w srodku zlapanej ostrosci przez aparat.
    Miałem to samo zaraz po kupnie mojego E-500. Oddałem do serwisu z opisem "FRONT FOCUS". Zrobili idealnie ale czekałem bity miesiąc, a aparat wrócił ogołocony z całego osprzętu (kable, soft, pasek, bateria...). Po interwencji sklepu gdzie odawałem aparat, dosłali wszystko po tygodniu. I prawdą jest, że nie odbierają telefonów, ani nie odpowiadają na oficjalne eMAILe. ŻENADA!!!!!!!!!!!!
    JPEG - ulubiony format gospodyń domowych

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez kisi
    RZArt ja wczoraj robilem test. Nie mialem za duzo czasu wiec wzialem sladana metrowke (taka stolarska metalowa) i robilem fotki. I zeby bylo smieszniej to na roznych ogniskowych roznie bylo. Ale bardzo czesto bylo tak ze jesli mierzylem z ostroscia dokladnie 29.5 cm to pozniej jak analizowalem zdjecia (RAW wywolywane Olypmus Studio nie na speed cos tam tylko na jakości) to ostrosc rozpościerala sie pomiedzy np. 27cm - 29.5cm. Musze sie temu blizej przyjrzec i jeszcze raz na spokojnie przeprowadzic test czy czegos ja nie spaścilem ale sadze ze skoro punkt lapania ostrosci jest 29.5 to powinien on byc w srodku zlapanej ostrosci przez aparat.

Czekam na odpowiedz serwisu w Twojej sprawie. Bo jesli ci to poprawia to ja tez wysle do nich aparat - tyle ze od razu bede sie wydzieral po nich powolujac sie na to forum
    Dać wam jasny obiektyw, to byście się pochlastali, że nie jest idealnie ostro.
    Poczytajcie sobie to http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5078
    i może też to: http://www.fotosite.pl/index.php?tit...zej_i_AF_w_SLR i dajcie sobie na wstrzymanie .

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Mieszka w
    z lasu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Właśnie dostałem aparat i obiektyw (EZ-1445) z serwisu po naprawie. Niestety nic nie zrobili. Jak było tak jest. Nawet nie podnieśli wersji firmware w obiektywie do 1.1

Trzeba będzie skorzystać z Waszych rad. Wydrukuję zdjęcie, zrobię opis po angielsku i zmuszę serwis w Polsce, żeby załączyli z aparatem do wysyłki. Jak nie podziała, to panom z serwisu moje nazwisko długo będzie się kojarzyło bardzo negatywnie
    E-500, E-1, ZD 50mm, ZD 14-54mm, ZD 14-150mm, FL-36, OMZ 50mm/1:1.8, EX-25

excel
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    ...a dlaczego sie nie otwiera?

Pozdr, excel

Mieszka w
    z lasu
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mnie się otwiera Poczytałem i owszem. Tekst wielce pouczający. Oby więcej takich mądrych dyskusji. Co prawda to wraże forum, ale co tam

Nie zmienia to jednak faktu, że jak zrobię kilkadziesiąt zdjęć w różnych warunkach i są nieostre, to ja tak nie chcę, niezależnie od tego jaki mądry czy głupi jest auto focus w moim olku. Rozumiem i akceptuję to, że czasami, w szczególnych warunkach auto focus zadziała niezbyt dokładnie, ale niech nie działa tak ZAWSZE. Nie dajmy się zwariować
    E-500, E-1, ZD 50mm, ZD 14-54mm, ZD 14-150mm, FL-36, OMZ 50mm/1:1.8, EX-25