ja mialem ostatnio podczas sesji w plenerze podobne objawy... wymyslilem sobie ze to wina zle wyczyszczonych szkiel.... i narazie jakos z tym zyje :P
ja mialem ostatnio podczas sesji w plenerze podobne objawy... wymyslilem sobie ze to wina zle wyczyszczonych szkiel.... i narazie jakos z tym zyje :P
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
od czasu do czasu trzeba aparat zresetować , tak mi serwisant poradził he he he he
zaraz wyjdzie ze to wszystko normalka i ze trzeba resetowac co chwile.. LOL![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
RZArt ja wczoraj robilem test. Nie mialem za duzo czasu wiec wzialem sladana metrowke (taka stolarska metalowa) i robilem fotki. I zeby bylo smieszniej to na roznych ogniskowych roznie bylo. Ale bardzo czesto bylo tak ze jesli mierzylem z ostroscia dokladnie 29.5 cm to pozniej jak analizowalem zdjecia (RAW wywolywane Olypmus Studio nie na speed cos tam tylko na jakości) to ostrosc rozpościerala sie pomiedzy np. 27cm - 29.5cm. Musze sie temu blizej przyjrzec i jeszcze raz na spokojnie przeprowadzic test czy czegos ja nie spaścilem ale sadze ze skoro punkt lapania ostrosci jest 29.5 to powinien on byc w srodku zlapanej ostrosci przez aparat.
Czekam na odpowiedz serwisu w Twojej sprawie. Bo jesli ci to poprawia to ja tez wysle do nich aparat - tyle ze od razu bede sie wydzieral po nich powolujac sie na to forum![]()
...był Olek jest A6000
kisi: nie rozumiem o tych centymetrach![]()
Miałem to samo zaraz po kupnie mojego E-500. Oddałem do serwisu z opisem "FRONT FOCUS". Zrobili idealnie ale czekałem bity miesiąc, a aparat wrócił ogołocony z całego osprzętu (kable, soft, pasek, bateria...). Po interwencji sklepu gdzie odawałem aparat, dosłali wszystko po tygodniu. I prawdą jest, że nie odbierają telefonów, ani nie odpowiadają na oficjalne eMAILe. ŻENADA!!!!!!!!!!!!Zamieszczone przez kisi
JPEG - ulubiony format gospodyń domowych
Dać wam jasny obiektyw, to byście się pochlastali, że nie jest idealnie ostro.Zamieszczone przez kisi
Poczytajcie sobie to http://www.canon-board.info/showthread.php?t=5078
i może też to: http://www.fotosite.pl/index.php?tit...zej_i_AF_w_SLR i dajcie sobie na wstrzymanie.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Właśnie dostałem aparat i obiektyw (EZ-1445) z serwisu po naprawie. Niestety nic nie zrobili. Jak było tak jest. Nawet nie podnieśli wersji firmware w obiektywie do 1.1![]()
Trzeba będzie skorzystać z Waszych rad. Wydrukuję zdjęcie, zrobię opis po angielsku i zmuszę serwis w Polsce, żeby załączyli z aparatem do wysyłki. Jak nie podziała, to panom z serwisu moje nazwisko długo będzie się kojarzyło bardzo negatywnie![]()
E-500, E-1, ZD 50mm, ZD 14-54mm, ZD 14-150mm, FL-36, OMZ 50mm/1:1.8, EX-25
...a dlaczego sie nie otwiera?Zamieszczone przez RadioErewan
Pozdr, excel
Mnie się otwieraPoczytałem i owszem. Tekst wielce pouczający. Oby więcej takich mądrych dyskusji. Co prawda to wraże forum, ale co tam
Nie zmienia to jednak faktu, że jak zrobię kilkadziesiąt zdjęć w różnych warunkach i są nieostre, to ja tak nie chcę, niezależnie od tego jaki mądry czy głupi jest auto focus w moim olku. Rozumiem i akceptuję to, że czasami, w szczególnych warunkach auto focus zadziała niezbyt dokładnie, ale niech nie działa tak ZAWSZE. Nie dajmy się zwariować![]()
E-500, E-1, ZD 50mm, ZD 14-54mm, ZD 14-150mm, FL-36, OMZ 50mm/1:1.8, EX-25