Wczoraj wysłałem (drugi raz) swoją jedynkę do Serwisu. Do zrobienia AF.
Za pierwszym razem wymienili płytę główną - znaleźli jakiś feler, który prawdopodobnie powodował zawieszanie aparatu. Czekam ...![]()
Może teraz zrobią AF![]()
Wczoraj wysłałem (drugi raz) swoją jedynkę do Serwisu. Do zrobienia AF.
Za pierwszym razem wymienili płytę główną - znaleźli jakiś feler, który prawdopodobnie powodował zawieszanie aparatu. Czekam ...![]()
Może teraz zrobią AF![]()
Jakie miales problemy z AF skoro zdecydowales sie oddac do serwisu ?Zamieszczone przez RZArt
W jaki sposob sprawdziles ze nie naprawili tej usterki ?
Moj sprzet sie juz chyba zawiesil z 4-5 razy (mialem na poczatku Kingstona Elite ale wiesza sie tez na SanDisku) i ciekaw jestem czy bedzie ci sie tez wieszal czy tez nie. Poza tym zastanawiam sie ciagle nad oddaniem go do serwisu ze wzgledu na czeste zawieszanie (5 razy w ciagu niecalych 3 miesiecy) a przy okazji chcialbym zareklamowac AF. Zobacz fotki boćka ktore zamiescilem z prosba o ocene - co ty o nich powiesz ? Sa ostre czy nie ?
https://forum.olympusclub.pl/forum7/...-vt7033,12.htm
...był Olek jest A6000
Poszukajcie mojego wątku, tam są wszystkie odpowiedzi![]()
było sobie życie
odnośnie zawieszania się, to mój E-1 zwisa średnio raz na 2000 zdjęć. zwykle raz na 2-3 miechy, ale raz zdarzył mi się dwukrotny zwis w odstępie 15 minut.
taka częstotliwość to chyba normalka nie?
Mój ma podobnie, raz zawisł 3 razy w ciągu 2 dni, ale waliłem wtedy ostro seriami i miałem kingstona elite. Tak to praktycznie raz na kilka miesięcy wisi.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
luc4s:
mój ostatnim razem zwisł "z nudów", nie robił nic i zamarzł. podnoszę, chcę walić fotkę a tu niespodzianka... zasadniczo niby nic, ale nie wiem czym te zwisy są powodowane... lepiej byłoby wiedzieć.
hehe zaraz wyjdzie ze normalka ze sie zwiesza i to nie ma zwiazku z Kingstonem (na ktorego ostatnio wszyscy psy wieszaja)
/EDIT
ja mam Kingstona 2GB oraz 2x512MB (i 2x128MB SM)
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Ciiiiiiiiiiii... nie strasz, ja mam Kingstona 1 GB...Zamieszczone przez Jeronimo
Też mi się tak raz zdarzyło, ale już dawno.Zamieszczone przez KaarooL
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Od czasu do czasu miałem jakieś takie wrażenie, że coś jest nie tak.Zamieszczone przez kisi
Przy krajobrazach nie. Ale przy zdjęciach np. osób, zdarzało się, że ostrość jokoś dziwnie się ustawiała. Nie tam gdzie chciałem. Myślałem, że to ja coś źle robię, może nie trafiam (pomiar AF ustawiony od początku na środkowy punkt). Zacząłem więc próbować, m.in. zrobiłem próbę "bateryjkową", z linijką, z jakąś tablicą. Gdy doostrzałem ręcznie, było OK. Na samym AF nieostro. Sytuacja bardzo podobna do tej, jaką opisywał fotomic.
Nie było więc wyboru: SERWIS![]()
Po powrocie aparatu nie zauważyłem poprawy. Zadzwoniłem więc do kierownika serwisu, który po sprawdzeniu zakresu robót stwierdził, że była wymieniona płyta główna. Ani słowa o AF. Wysłałem więc powtórnie. I czekam...