Ostatnie ładne. A bliki i przepały tylko dodały moim zdaniem focie uroku.
Ostatnie ładne. A bliki i przepały tylko dodały moim zdaniem focie uroku.
Pierwsze zmierzenie z portretem (czy udane?)
6.
Ale o co chodzi z tym palcem, niepalcem, nie wiem czy to zamierzone, czy tak to wyszło. Kuba jakoś mnie ten portret nie przekonuje.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Palec pokazuje na "Ciebie", bylo to zamierzone.
Jestem na nie, bo fota nieostra. Dobrze kombinowałeś, ale trochę Ci nie wyszło.
Ucze sie dopiero fotografii a tym bardziej fotografii ludzi. Prosze o ostra krytyke i jakies male porady![]()
Pozdrawiam
Kuba_psk
Tym razem portret humorystyczny:
7.
Zaczne od aspektu humorystycznego. Nie do konca jestem przekonany do charakteru tego zdjecia, nie bardzo lapie dowcip. Natomiast, jako pomysl wyjsciowy jest to dobry material do dopracowania. Inne ustawienie peta, praca nad wyrazem twarzy faceta (w zaleznosci od tego, co ma wyrazac), zabawa glebia ostrosci (co chcesz pokazac?).
Poza tym, mam wrazenie, ze zglupial balans bieli (za duzo czerwieni na twarzy).
Kadruj raczej na wprost. Tutaj, mam wrazenie, ze kadrowane bylo od dolu, co nie wyglada najlepiej.
Z ostroscia tez cos mi nie gra, ale temu musze sie przyjrzec bardziej uwaznie.
Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011
[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]
BernArt - Moje zdjęcia
Jak dotad morze jest najlepsza fotka. Cos nie do konca wychodza ci portrety. Moze dlatego ze sie uparles aby to zrobic i czasem tak jest ze jak bardzo chcesz to nie wychodzi. Co do ostatniego zdjecia to nie podoba mi sie. Spojrz, widzisz na nim glowe kogos (obcieta glowe kogos) oraz palce trzymajace papierosa. Nie do konca wiadomo czy to aby palce modela czy nie fotomontarz ktory jesl nawet to nie bardzo wiem co mialby przekazywac/pokazywac bowiem ostrosc skupia sie na twarzy a wiec w domysle ona (twarz) jest tematem zdjecia.
...był Olek jest A6000
Dziekuje za wypowiedzi i rady. Portrety pokazuje tu na forum poniewaz jestem "zielony" w tym temacie i chcialbym uslyszec krytyke tak aby wyciagnac z tego wnioski i uczyc sie. Mam nadzieje ze nie macie mi tego za zle.
Pozdrawiam
Kuba_psk