Nowy firmware poprawił precyzję ekspozycji przy pracy w trybie makro (tego - wybieranego pokrętłem) wraz z pomiarem punktowym.Zamieszczone przez robin102
Jack
Nowy firmware poprawił precyzję ekspozycji przy pracy w trybie makro (tego - wybieranego pokrętłem) wraz z pomiarem punktowym.Zamieszczone przez robin102
Jack
Ktoś już aktualizował swojego E-300 ?
Tak, własnie to zrobiłem przed chwilą. Po kilku fotkach nie jestem w stanie odpowiedzieć, czy coś konkretnie się zmieniło w pracy aparatu, albo tego nie zauważyłem.Zamieszczone przez Karol K.
Jack
w e300 poprawiono makro?
haha robie makro a on ustawia f8 !!! w makro !!! to chyba wyjdzie makro-krajobrazowe hihi
włączam jeszcze raz aparat i juz mam f4 - odrazu milej
jak z kobietą![]()
Dzięki Jack. Nie ma żadnych problemów z aparatem ? Działa menu serwisowe ?Po kilku fotkach nie jestem w stanie odpowiedzieć, czy coś konkretnie się zmieniło w pracy aparatu, albo tego nie zauważyłem.
Jak na razie działa OK, menu serwisowe też jest dostępne, jak przedtem.Zamieszczone przez Karol K.
Jack
Program "makro" w lustrzankach nie spowoduje wcale zmiany skali odwzorowania (to można zmienić optyką, pierścieniem pośrednim, czy miechem), ale powoduje zmodyfikowanie parametrów obrazu, jak kontrast, nasycenie kolorów, czy podbicie ostrości konturowej, ponadto z założenia, powoduje mocniejsze przymknięcie przysłony podczas ekspozycji. W przypadku makro na poziomie 1:1 - 1:4 głębia ostrości jest nieznaczna, więc wypadałoby machnąć ręką na malejącą rozdzielczość obiektywu na korzyść zwiekszającej się GO podczas przymykania przysłony.Zamieszczone przez maryo
Jack
a gdzie sie pojawil? Nie mam teraz kabla do aparatu wiec nie moge sprawdzic. Wolalbym jednak troche w necie poczytac zanim cos sciagne - mozesz podac linka. Na polskiej stronie oczywiscie wisi 1.3Zamieszczone przez skow
/EDIT
sorx jak zwykle zle szukalem... bo od PL strony :P
http://www.olympus.co.jp/en/support/...tware/firm/e1/
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać
Właśnie aktualizuje się E330. Przez Olympus Studio.Zamieszczone przez Jeronimo
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto