Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Nad Bugiem.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria

Nad Bugiem.

Witam

Przedstawiam kolejną fotkę zrobioną w Drohiczynie nad Bugiem.
    http://www.plfoto.com/zdjecie.php?picture=935580

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    Bardzo mi ta fotka przypadła do gustu. Wspaniałe kolory, pieknie oddany nastrój.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

robin102
    Gość
    pewnie chodziło o oddanie nastroju w tym czasie , dla mnie jednak troszkę za ciemno, ale w sumie fotka ładna.

Awatar Yello_35
    Mieszka w
    Zgorzelec
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    No delikatnie za dużo czerni po prawej ale za to piękne niebo i przebłyski słońca. Podoba mi się jak najbardziej
    IS 500 + osprzęt ; marny C 480
    Pozdrawiam serdecznie - Yello 35

A mnie sie podoba i to bardzo. Nic bym nie zmieniał, ale to kwestia gustu (ponoc nie podlega dyskusji Super
    Tak spojrzalem sobie na Twoje portfolio na plfoto. Piekne zdjecia robisz...
    Swoja droga jakich filtrow uzywasz?
    Olek E-500 17.5-45 40-150 Studiuje i amatorsko cpykam fotki

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Narazie to jeszcze sie nie dorobiłam żadnego filterka, E-300 narazie golas . Wczesniej jak maiłam C-5060 + polar + uv. Sama jestem pod wrażeniem co ten Oly wyprawia. Dwa wcześniejsze zdjęcia na plfoto też bez zadnych polarków, naprawdę można sporo wyciągnąc z Olka. Fotki robię w RAW, potem obróbka w Ps.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    198
    Moja galeria
    Kompozycja ładna, wywazona, mistyczne światło, choć ciutek zbyt dosadne.
    Fotka tchnie malarskością. Swiatło w chmurach jest dramatyczne, tajemnicze, mieniące się odcieniami zachodu.
    Troszkę przeszkadza prawa strona - zbyt ciemna.
    Pzdr, TJ

Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Dziękuje bardzo za miłe głosy. Zgadzam się, faktycznie ta prawa strona jest za ciemna. Wydaje mi się że będę musiała zkalibrowac monitorek aparatu i komputera. Właśnie ostatnio zauważyłam że w aparacie zdaje sie zdjęcie wyglądać poprawnie a w komputerze jakby ciemniej. Gdzies chyba był juz post o tym.

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Każdy z nas widzi Twoje zdjęcie inaczej. Kwestia marki czy tez ustawień monitora. Jestem tego pewien, bo z ciekawości sprawdzałem - mam w domu 2 monitory i laptopa + wiele komputerów w pracy. Większość domowych PCtów jest podłączonych do zbyt ciemnych ekranów, co myli przy ocenie zdjęcia. Monitory oczywiście można odpowiednio kalibrować, aby przedstawiały takie barwy, jak na wydruku konkretnym modelem drukarki, plotera itd. Ale to jakby inna bajka. Osobiście sądzę, że fotki oceniamy poprawnie dopiero z papieru odebranego z dobrego fotolabu! Pozdrawiam

istotka
    Gość
    Dla mnie to zdjecie jest takie "ostre", " brutalne" nie wiem czemu, przez te chmury chyba, podoba mi sie, chociaz nie nalezy do serii " oaza spokoju".