Miałem to szkiełko i było niczego sobie jak za te pieniądze jest zupełnie OK nie ma się czego czepiac bo to w końcu szkiełko warte 600zł...![]()
Miałem to szkiełko i było niczego sobie jak za te pieniądze jest zupełnie OK nie ma się czego czepiac bo to w końcu szkiełko warte 600zł...![]()
E-3,E-510;F8, ZD14-54,S30,ZD40-150,FL50,FL50R,FL36R... i co dalej ? ? ?
To zdjęcie było zrobione innym obiektywem. Miło, że się podobaZamieszczone przez burbot
ale to była Sigma 105 Macro, a nie Sigma 55-200. Mam obie, Sigma 55-200 było zrobione np. To zdjęcie i kilka innych w tym albumie (w podpisie pod zdjęciem jest napisane, jaki to obiektyw). Ja jakoś nie polubiłem Sigmy 55-200 i od lata tego roku chyba jej nie podpinałem.
Pzdr
i ja teraz je mam i nienarzekam...słucha się mnie jak chce...Zamieszczone przez MicSzu
No nie wiem, może bardziej pochlebne opinie będą dla sigmy 18-200, bo wybór dla 4/3 jest coraz większy. http://www.4-3system.com/modules/lenses/
DMC-G2 & E-510 & 14-54 mm & 9-18 mm & 14-42 & FL-36 & MMF-2
Czy wiadomo cos na temat dzialania e-510 z Sigma 55-200 w zakresie stabilizacji obrazu?
Czy wszystko dziala bezproblemowo, jak z firmowymi szklami Olympusa?
Były użytkownik e-systemu. Obecnie Nikon.
http://foto.moon.pl/uzytkownik/2007
Zamierzam fotografować konie oraz zawody jeździeckie, a więc ruch. Czy Sigma nadaje się do tego celu? Czytałam wcześniejsze wypowiedzi i wnioskuję, że z autofocusem bywa różnie...
Niestety nie mam tyle pieniędzy (ani możliwości) by wypróbować Sigmę i ZD 40-150mm, bo to mój drugi kandydat.
Liczę na poradę od bardziej zaawansowanych pstrykaczy![]()
Na dworze, w dobrą pogodę jakoś ujdzie, ale będzie ciężko (wiem z doświadczenia, fotografowałem na MŚ w powożeniu zaprzęgami parokonnymi). AF tej Sigmy jest słaby. Niestety, z ZD 40-150 nie porównam, bo go nie mam, ale on podobno też zbyt szybki to nie jest.Zamieszczone przez Achajka
PS. Cześć...
Pzdr
najlepszy będzie ZD 50-200
przy słabej pogodzie sigma i ZD 40-150 mogą być za ciemne![]()
Wiadomo, działa bezproblemowo.Zamieszczone przez Legal
Jak z każdym innym szkłem dedykowanym, które przesyła do korpusu dane o ogniskowej.
Czy Zuiko czy nie, to w tym przypadku nie ma znaczenia.
Problem w tym, ze to raczej nie moja półka cenowa... I tu rodzi się problem.Zamieszczone przez panterra