Taki tam niedzielny portrecik.
Taki tam niedzielny portrecik.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
ładny ciasny kadr, dobrze doswietlone , może oczki trochę za "wyraziste" i odrobinkę przeszarpnesowany , ale naprawdę minimalnie.
Co do ostrości to jak jest lepiej podostrzyc już w RAW czy później przy obróbce? Bo zaczęłem robić fotki w RAWach i się zakochałem w tym formacie![]()
ja ostrzę tylkow Olympus Studio przy wywoływaniu ORF , potem już nic nie kombinuję , nawet jak zmniejszam zdjęcie do pokazania na stronce.
Ładnie doświetlona fota. Napisz czy była jakaś blenda?
Ja bym trochę inaczej skadrował. Trochę zachwiana jest równowaga, brakuje powietrza z prawej strony. Głowa trochę jakby wychodzi z kadru. Lewe oko jest w centrum , moim zdaniem lepiej by wyglądało, gdyby w środku było drugie oko.
Ale ogólnie bardzo OK.
Nie podoba mi się ramka. W takiej czarnej grubej ramie drukuje się w gazetach nekrologi.
Nie, nie było żadnych blend ani doświetleń lampą, sam aparat i obietkyw, a później zabawa w RAW. Co do kadru, to nie mogę się wyzbyć podświadomych takich ciasnych...
eee tam takie ciasne kadry to sentencja fotografi , dopiero widać człowieka , ja takie uwielbiam.
Ja też lubię ciasne kadry. Chodziło mi o coś innego. Lepiej, żeby w kadrze było więcej miejsca "przed wzrokiem" niż z tyłu "wzroku". Tak jak tu:Zamieszczone przez luc4s
Bardzo dobre zdjęcie. Cóż więcej można napisać - świetne światło, kolory no i oczywiście modelka![]()
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
swietne zdjecie z ladnym GO = I like it![]()
List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać