Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 37

Wątek: Szybkosc AF w ZD 50mm [& 35mm]

| OlyJedi Awatar rabi
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Tak panowie, ja właśnie jestem zainteresowany ZD35 do mojej fotografii katalogowej.

A troszkę mnie zaniepokoił post Jeronimo, że będziesz musiał długo jeszcze czekać. Czy są w naszym kraju problemy z kupieniem?

No ale temat zaczyna się rozdwajać z 50 mm na 35mm więc pewnie moderator J podzieli się uwagami
    E-500 DZK +35 +FL-36 +70-300 E-30

Zwycięzca OlyRulez Awatar Jeronimo
    Mieszka w
    wielkopolska
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    zacznijmy od tego ze moj znajomy jest teraz w USA... a ja mam dylemat co i gdzie kupic... koniec tematu
    List ten dedykuje wszystkim tym, którym jest dany przywilej służenia innym pomocą w osiągnięciu celu i tym, którzy ucząc się wzbogacają wszystko przez podjęcie wyzwania do postępu i stawania się tym wszystkim, czym mogą się stać

Awatar Moog
    Mieszka w
    Białystok
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    mnie jedynie denerwuje różnica cen... USA w przeliczeniu 600zł - Polska - 900... dobija mnie to

| OlyJedi Awatar rabi
    Mieszka w
    Rzeszów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Moog
    A to zdaje się wynika z tzw podatku czy akcyzy od towarów luksusowych, bo u nas za takie towary uważa się aparaty fot.

Tak było kilka lat temu i śmiem podejrzewać że się nic nie zmieniło w tym temacie.
    E-500 DZK +35 +FL-36 +70-300 E-30

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rabi
    Moog
    A to zdaje się wynika z tzw podatku czy akcyzy od towarów luksusowych, bo u nas za takie towary uważa się aparaty fot.

Tak było kilka lat temu i śmiem podejrzewać że się nic nie zmieniło w tym temacie.
    Nieee, ale VAT robi 22% różnicy...
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar andytown
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    35
    Moja galeria
    Pamiętajcie ze ceny podawane na stronach internetowych nie zawierają podatku stanowego... jakbyś chciał to kupić w sklepie (nie przez internet) to musiałbyś doliczyć coś ala 7% naszego VAT-u,

a VAT jak się kupuję na firme to można odliczyć... ja sprowadziłem swoją 50 mm ze stanów to wyszło mnie ze wszystkim 1200 zł
    Próbowałem już wielu kochanek i zawsze wracam do OLI

www.fotochwila.pl - zdjęcia ślubne, portrety

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Moog
    mnie jedynie denerwuje różnica cen... USA w przeliczeniu 600zł - Polska - 900... dobija mnie to
    Że, jak?

http://www.fotozakupy.pl/sklep/page/...t/product/5285

http://www.cyfrowe.pl/akcesoria.php?...#4456&skpcid=1

http://www.sklepfotograficzny.pl/obi...mm-f3,5-Macro/

Sample w sieci tylko potwierdzają jakość tego obiekywu.

robin102
    Gość
    Oooooo tu ceny zdecydowanie lepsze !!! 50mm za trochę mniej niż 2000zł oraz w podobnej cenie 14-54 , a 35mm to już w ogóle za dużo mniej niż 800 zł. Zdecydowanie warto , nawet sigmy są ciekawe i bardzo tanio !! Tylko czy to napewno pod 4/3 bo się znalazły w dziale szkła do olympusa. Swoją drogą mniej niż 800zł za 35 mm to super cena jak na ten obiektyw.
    Ale zupełny HIT cenowy w tym sklepiku to 40-150 za 699zł!!!!!! POWINNI ZABRONIĆ SPRZEDAWAĆ TEN OBIEKTYW ZA TAKIE PIENIĄDZE !!!

| OlyJedi
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Jeronimo nie wnikam czy jest promocja, tylko za jaką cenę można aktualnie kupić. Zresztą patrząc na ceny Zuiko systematycznie są obniżane, tylko ciekawe czym to jest spowodowane? Popularyzacją systemu, obniżką cen przez OP, a może to tylko sprzedawcy bo mój sprzedawca twierdzi, że ma tylko maks 3% marży na Zuiko i dwa razy więcej może dać upustu na karte za 400 zł niż na obiektyw za 3000 zł

robin102
    Gość
    może Oly Polska zmięknie trochę z cenami , to klucz do popularyzacji systemu . Dobre szkło takie jak 14-54 nie powinien jako nowy kosztować w detalu wiecej niż 1500 zł , stałka 50mm też max 1500 zł Do tego trzeba dużych kroków , a nie kroczków. Zapędził sie Oly z tymi cenami. Zostali przy poziomie z czasów jak za body E-1 trza było płacić 4000-5000 zł. Te dobre szkła to spóścizna po przymiarce do segmentu profi . Teraz nie ma profi i powinny być dostępne dla amatorów. Może ktoś z tych skośnookich zrozumie ,że lustrzanki sprzedaja się na tyle dobrze na ile są dostepne do nich obiektywy !!! dostępne za normalne pieniądze !!!