Dokładnie - to właśnie cała trudność makro - trzeba być blisko obiektu i nie wielka to sztuka przywalić fote na telezoomie z daleka na wielkiej matrycy i potem kadrować....
Dokładnie - to właśnie cała trudność makro - trzeba być blisko obiektu i nie wielka to sztuka przywalić fote na telezoomie z daleka na wielkiej matrycy i potem kadrować....
E-3 E-510 FL50 FL-50R 7-14 14-54 40-150 OM50/1.8 .... http://MBphoto.pl
Zamieszczone przez buszm
- proszę bardzo, purystyczne podejście do fotografii na grupie cyfrowej
Nie zgadzam sie oczywiście z tą opinią. Kadrowanie i delikatna obróbka cyfrowa, ale takie aby nie naruszać delikatnej granicy między fotografią, a grafiką są jak najbardziej uzasadnione, a wręcz w fotografii jako sztuce kreacji porządane.
Inaczej ma sie to w fotografii przyrodniczej (w tym macro), reportażowej i dokumentalnej (w tym architektura i krajobraz). Tam możliwe dozwolone korekcje graficzne są znacznie mniejsze. IMO dopuszczalne jet dowolne kadrowanie, przekształcenie na B&W, oraz nienachalne ingerencje w kolor.
Zresztą, w fotografii jak w każdej sztuce regułą jest brak reguł![]()
"Jeśli chcesz uniknąć krytyki - nic nie rób, nic nie mów, bądź nikim" (Elbert Hubbard)
OM-D i OM1n: 12-50 Panas 20/1,7 OZ 50/1,8 OZ 135/3,5 vivitar 28/2,5 metz 54mz4i.
Widzę, że na grupie wielu zwolenników teorii jakie głosi Lechu. "Fotografować w JPG".
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Ja wygrałem.Zamieszczone przez RadioErewan
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Kartę 256MB, CF. Przyda się :-)
III miejsce w kategorii wymagajacej.
Czy ktos wie, czy nagrody zostaly wyslane? Jestem na wakacjach a mialy byc wyslane po 10 lipca a 19 jeszcze nie bylo.
Sprzedam NOWY Olympus FE-140.
Dostaliście już nagrody, bo ja nadal nic, a jest już 11.08 czyli miesiąc po tym jak mieli wysłać kurierem![]()
Do mnie wyslano 21 lipca przez UPS. Musisz sprawdzic mailowo czy dostali twoje dane, bo jednej osobie napisali, ze nie zglosil sie w terminie z danymi i nagroda przepadla. A wysylal dane w tym samym dniu co ja.Zamieszczone przez Szpileczka
Sprzedam NOWY Olympus FE-140.
Niestety żadnej odpowiedzi nie dostałam, nawet na moje reklamacje.
Dane zostały wysłane do nich 17 czerwca.
Najłatwiej jest powiedzieć ,że danych nie dostali...![]()
Fotomark
Olympus C-750uz+makrokonwerter hand made.
Przepraszam że odświeżam stary post ale nie chcę zakładać nowego wątku.
Proszę szanowną społeczność o pomoc i radę.
Miałem szczęście wygrać jakąś tam nagrodę, w tym konkursie.
Niestety niemogę się jej doprosić.
Kontaktowałem się kilka razy ze sponsorem nagrody i zawsze zapewniał mnie że już wysyła nagrodę. Pisałem dwókrotnie do organizatorów konkursu, pisałem listy do redaktora naczelnego pisma i wszędzie mnie poprostu olali.
Pomomo że nagroda nie jest aż tak cenna, niee mam zamiaru im darować ponieważ nie lubie jak się ze mnie robi idiotę.
Mam zamiar napisać jeszcze list do Prezesa Olympus Polska pana Krzysztofa Trześniowskiego.
Poznałem go osobiście w Powsinie gdzie byłem na rozdaniu nagród , i uważam że to bardzo sympatyczny człowiek.
Proszę o pomoc w kontakcie ponieważ nie mam żadnych namiarów.
Dziękuję za pomoc.
Olympus C-750uz+makrokonwerter hand made.