Panowie Olytalibowie,
Co powiecie na połączenie dwóch EX-25 na raz ? Czy automatyka (nie chodzi mi o AF tylko o przysłonę) będzie nadal przenoszona ?
C5D, C5DmkII, EF 16-35L/2.8 II, EF 35L/1.4, EF 85/1.8, 2x 430EX II
Nic nie powiecie ?
C5D, C5DmkII, EF 16-35L/2.8 II, EF 35L/1.4, EF 85/1.8, 2x 430EX II
Instrukcja do ex-25 mówi, że nie da się połączyć dwóch pierścieni. Znaczy się moze i fizycznie sie da, ale całość nie będzie działać. Tak samo nie można podłączyć ex25 z ec14 czy ec20. Chyba że zaingeruje się w styki i jakoś poprzełącza wewnątrz kabelki, widzialem nawet gdzieś w necie instrukcję jak to zrobić, o ile sie ktos oczywiscie odważy.
A jeszcze tak przy okazji - czy jest sens / czy będą jakieś wymierne efekty użycia ex-25 z sigmą 105mm ?
Ostatnio edytowane przez Alex-ander ; 5.06.09 o 16:19
Używam od kilku tygodni EC-14Łącze go z 50-200 oraz czasem z 50
Wiem,że teoretycznie pogorszenie jakości fotografii ma miejsceW praktyce robiąc fotki przy zastosowaniu 50 nie widać spadku rozdzielczości fotki są ostre rozdzielczość jak na moje oko jest ok.
Inaczej sprawy się mają z 50-200 fotki nie wyglądają zbyt dobrze, widoczny jest spadek rozdzielczości szczególnie na pełnej dziurzeRobiąc samym obiektywem efekty są znacznie lepsze
Czy ktoś może to potwierdzić czy to moja wina i potrzebuję odpoczynku od fotografii
Zaznaczam,że nie robiłem szczegółowych testów to tylko moja subiektywna ocena zrobionych zdjęć
Pozdrawiam !!
Peter
Też to zauważyłem, ale to raczej moja wina, że przy dłuższych czasach nie mogę utrzymać. Ze statywu jest ostro. Tak więc przy gorszych warunkach świetlnych konwerter ściągam.
E-3, E-510