Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Uszczelka w ZD 14-54

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa/Kijów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Dzieki za wasze komentarze...

Poprzednia wlascicielka dostala wszysko w prezencie. Z tego co mialem okazje zauawzyc w momencie jak ogladalem 2 razy sprzet przed zakupem to raczej nie specjalnie sie orientowala co ma Dla nie to byl zwykly aparat tylko ze troche zbyt skaplikowany Nie zauwazayla nawet iz obiektyw pracuje troche za ciezko.

Osobiscie nie mam podstaw aby nie wierzyc iz obiektyw nie byl w serwsie. Z relacji wynika iz w ramach gwarancj termin usuniecia usterki to 2 miesiace ale jesli im sie spieszy to moga to zrobic od reki za 1500 rubli (~160 pln). Wybrala druga opcje

Nie mniej jednak w chwili obecnej wszystko wydaje sie ok. Ciekawy bylem wszych opini w tej kwesti

jesli chodzi o ceny to podaje linki do sklepow
    obiektywy
    http://asnfoto.ru/index.php?cPath=19...8dacf6f9e21c90
    http://www.techhome.ru/catalog.asp?c...or=d&s=3&t=270

i aparaty
    http://asnfoto.ru/index.php?cPath=1_...8dacf6f9e21c90
    www.foto.ru

lub tez proponuje korzystac z wyszukiwarki cenowej
    www.dash.ru

...aha i jeszcze kurs rubla w przyblizeniu 0.118 pln

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ale szkielka to drozej niz u nas

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa/Kijów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dag
    ale szkielka to drozej niz u nas
    Czyzby, a gdzie?
    Jakis adres internetowy... ?

| OlyJedi Awatar Dag
    Mieszka w
    Wawa
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    wlasnie nabylem droga kupna 40-150 za 698 pln, do tego z polska fakturka co pozwoli mi po pewnych kombinacjach na odjecie vatu i szkielko wychodzi 572 pln... bedzie taniej za ruble?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa/Kijów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Dag
    wlasnie nabylem droga kupna 40-150 za 698 pln, do tego z polska fakturka co pozwoli mi po pewnych kombinacjach na odjecie vatu i szkielko wychodzi 572 pln... bedzie taniej za ruble?
    pass

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa/Kijów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Po dłuższym czasie wracam do tematu uszczelki do ZD 14-54.

W czasie tego roku uszczelka parę razy się skręcała ale jakoś udawało się uniknąć najgorszego. Jednak jakieś 4 tygodnie temu zwinęła się w takim stopniu, iż obiektyw się zblokował. Niestety chyba zbyt szybko i zbyt pochopnie usunąłem (a właściwie wyrwałem ) ją z obiektywu gdyż potem zaczęły się schody.

Pierwsze moje kroki skierowałem do Serwisu Olympusa. Pan przyjmujący sprzęt do naprawy wypytał się o rodzaj uszkodzenie, spytał o gwarancje a następnie "zabił' informacją, iż dla napraw pogwarancyjnych dla obiektywu 14-54 istnieje zryczałtowana taksa i koszty wyniesie... 500 PLN
    Nie mam pojęcia jaka jest rzeczywiście wartości tej uszczelki ale wydało mi się iż nie może to być to koszt 1/4 wartości obiektywu Szczerze powiedziawszy w owym momencie byłem strasznie (mówiąc delikatnie) wkurzony na Olympusa. Podali mi jednak dwa adresy w Warszawie gdzie mieli naprawić sprzęt Olympusa.
    CSI Foto - nie naprawiają Olympusa
    Foto-Tronik - naprawiają Olympusa, wzięli obiektyw aby ocenić uszkodzenia i... stwierdzili iż nie mają tego typu części.

Zdesperowany wykonałem parę telefonów do Olympusa i jakimś psim swędem zostałem przełączony do serwisu w Czechach gdzie pan mówiący po polsku podał znów te same adresy a następnie telefon do pana Jacka Kowalczyka odpowiedzialnego za E-system. Po krótkiej rozmowie, pan Jackiem skierował mnie do pana Łukasza Zalewskiego. Po kilku telefonach i dzisiaj dostałem informacje iż Olympus może dla mnie sprowadzić specjalnie tę część z Czech a koszt tego to będzie 35 PLN.

Pisze to wszystko dla tego iż jestem pod wrażeniem, pozytywnym wrażeniem i chcę się podzielić tym przypadkiem. Można pewno mieć uwagi iż pierwszy kontakt nie był specjalnie udany i zapowiadało się będę musiał ‘wybulić’ 500 stów nie mniej jednak wszystko jest na dobrej drodze i myśle iż wszystko pozytywnie się zakończy

Powiem to jeszcze raz iż jest pod wrażeniem podmiotowego i jednostkowego podejścia serwisu Olympusa do klienta.
    Tak trzymać

pozdrawiam

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    To ja dodam, że byłem akurat w Olku, jak się do Jacka dodzwoniłeś.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa/Kijów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan
    To ja dodam, że byłem akurat w Olku, jak się do Jacka dodzwoniłeś.

Pozdrawiam
    jesli Twoja obecnośc w jakikolwiek sposób przyczyniła (przyczynia... jeszcze czekam) sie do rozwiązania moich problemów powiem tylko tyle:
    Chwała Adminowi niech bedzie

pozdrawiam

The z00m
    Gość
    Ja zaś dodam, że serwis Olympusa to spory atut. Nie wiem czy lud pracujący w serwisie Olka zdaje sobie sprawę jak wiele dobrego robi idąc czasami człowiekowi na rękę To właśnie jest budowanie marki

Dlatego też kupuję sprzęt już wyłącznie z Olympus Polska. W przyszłości jak coś będzie nie tak, a gwarancja się skończy będę miał większą śmiałość prosić o pomoc

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Ja mialem dokladnie ten sam problem z uszczelka w 14-54. Po jakims czasie uzywania po prostu wylazla na wierzch. Oddalem do serwisu i od tamtej pory jest ok.
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów