Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Uszczelka w ZD 14-54

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa/Kijów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

Uszczelka w ZD 14-54

Na wastepie serdeczne pozdrowienia dla wszystkich klubowiczow.

To jest moj pierwszy post na formu jednak juz od dluzszego czasu jestem jego wiernym czytelnikiem. I przyznaje iz glownie dzieki Wam zdecydowalem sie na zakup E-systemu.

Udalo mi sie zakupic uzywany 10-co miesieczny E-1 z obiektywem 14-54 i lampa FL-40 w atrakcyjnej (moim zdaniem) cenie ok. 2900 pln. Aparat i lampa dzialaja bez problemowo natomiast w obiektywie pojawila sie mala mechaniczna usterka. Przy zmianie ogniskowej gumowa (lub gumopodobna ) uszczelka skreca sie i wychodzi z obudowy.

Moje pytanie jest nastepujace czy ktos spotakal sie z takim problemem i wie jak nalezy jego rozwiazac.

pozdrawiam
    jedrzej

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Czy sprzedawca napisal Ci w opisie aukcji o tej usterce. Jesli nie to niech ja usunie na wlasny koszt.
    czesc.Ch.
    Ps. nie spotkalem sie. Czy to ta aukcja, w ktorej lampa upadla i sie nadlamala a reszta to powystawowe?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Warszawa/Kijów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Mialem okazje widzec sprzed przed zakupem. Zwrocilem uwage na ta usterke i sprzedwaca odwiedzil serwis. Podobno obiektyw zostal rozkrecony a uszczelka poprawiona (nie wymieniona) i poradzono przez pare dni nie poslugiwac sie zbyt aktywnie obiektywem by uszczelak sie "ulozyla". Jednoczesnie wyjasniono iz to dosc czesto spotykany przypadek powstajacy na skutek dotykania wysuwanej tuby obiektywu palcami.
    Tego typu wyjasnienie wydawalo mi sie calkiem sensowna i przekonujce.

To nie jest aparat o ktorym wspominasz. Przebywam u wachodnich sasiadow i tutaj wszystko kupowalem. Jest taniej niz w Polsce

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nigdy nie spotkałem się z relacją o takim defekcie! A tłumaczenie o "ułożeniu" się uszczelki wydaje się mocnao podejrzane. Moim zdaniem

Awatar Kanciaty
    Mieszka w
    Tarnowa
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    ... moim zdaniem też. Ten obiektyw serwisu nie widział na oczy. Chyba że gdzieś pod "strzechą".
    Olympus E-300 / 14-45mm, 40-150mm ZUIKO DIGITAL / 4 GB SanDisk CF Extreme III / Velbon DX 888 Digital / inne dodatki

Hal
    Gość
    Dla mnie też dziwna sprawa z tą uszczelką...mam taki sam obiektyw od prawie roku i nic się nie dzieje z nim niezwykłego...choć muszę przyznać że raczej na niego nie "chucham i dmucham" a i często "jeździ" ze mną na rowerze gdzie jest narażony na wstrząsy a pomimo tego wszystko gra

| OlyJedi Awatar GieKa
    Mieszka w
    Małopolska
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jedrzej
    .. Przebywam u wachodnich sasiadow i tutaj wszystko kupowalem. Jest taniej niz w Polsce
    Mogłbyś podać jakieś przykładowe ceny? Jak przedtem przywoziło się aparaty z zachodu to może teraz ze wschodu

Mieszka w
    kujawy
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    .. Przebywam u wachodnich sasiadow i tutaj wszystko kupowalem. Jest taniej niz w Polsce Mogłbyś podać jakieś przykładowe ceny? Jak przedtem przywoziło się aparaty z zachodu to może teraz ze wschodu
    Interesuje mnie tele-obiektyw ZUIKO 50-200, jaka jest jego cena na wschodzie ? Niejeden by to kupił, ale nasze ceny są za wysokie.

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Kanciaty
    ... moim zdaniem też. Ten obiektyw serwisu nie widział na oczy. Chyba że gdzieś pod "strzechą".
    co racja to racja. Jakiś wałek . Proponuje zadzwonić do serwisu podać nr seryjny obiektywu i będziesz wiedział czy go mieli w swoich łapkach czy nie. Przy okazji zapytaj ile naprawa będzie kosztować(jeżeli jest po gwarancji).
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    wydaje mi się że to jakaś sciema z tą uszczelką. co trzeba tam nayebać żeby zrobić z niej farfocel - to wie tylko sprzedawca Twojego egzemplarza.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów