tak.
tak.
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Tak
Zgodzę się, najbardziej jest to widoczne na kwiatkach - wręcz za bardzo. Z tymi szumami dziwna sprawa - ta fotka była akurat robiona w rawie - sprawdziłem oryginał - szumy są mniejsze - delikatne. Fotka robiona max ISO 100 (ale raczej 80 już nie pamiętam) jednak już parę razy zauważyłem, że w rawie wychodzą szumy - nie wiem dlaczego (światło zastane było dobre)
Cała reszta skopana przeze mnie w gimpie - prawdopodobnie efekt wyostrzania i nasycenia kolorów, jak znajdę czas to poprawię.
Tu link do zdjęcia kwiatów - wywołany z Rawa - podciągnięty Saturation - reszta bez zmian, w gimpie zeskalowany i trochę wyostrzony:
Właśnie nie wiem skąd te szumy - czy są one już dopuszczalne?
Pzdr
Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300
Witam
Niedługo mija mój pierwszy rok z aparatem. Jak była zima wyczekiwałem wiosny z myślą o ładnych fotach zieleni - jak się okazało - ciężko z gęstwiny zielonych drzew wydobyć ciekawą fotkę, czekałem na jesień (będą kolorowe fotki) a tu masz, najpierw brak czasu, i kiedy nadchodził wolny weekend - silny wiatr ogołocił drzewa z liści - to nie żart
Teraz wyczekuje śniegu, szronu, lodu - ale mój zapał pomniejszony jest o doświadczenia z byłej zimy - zobaczymy jak będzie
. W sezonie na grzyby marzyłem o uszczeleniu ładnego prawdziwka, kozaka - też nici...
Z dzisiejszego dnia, ostatnie egzemplarze tego roku:
1)
2)
Pozdrawiam
Szkoda że ostrość nie poszła na grzybka.
Oba grzybki są bardzo dobre
MZ GO jest ok.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Czworka kojarzy mi sie z drinkiem w klubie go go, jeszcze jakby wygiete cialo kobiety w oddali czerwonego tla sie pojawilo...
Podoba mi się zdjęcie porzeczki, aż by się chciało ją zjeść![]()
Dzięki - mam podobne odczucia, zdjęcie chciałem zatytułować "Soczysta przyjemność" - ale nie chciałem nic sugerowaćZamieszczone przez utoplec
Pzdr