No niestety, trzeba oko blisko przykładać i nie ma na czym go wygodnie oprzeć...
Nie chce jakaś złota rączka połączyć ME-1 z EP-obojetnieile?![]()
No niestety, trzeba oko blisko przykładać i nie ma na czym go wygodnie oprzeć...
Nie chce jakaś złota rączka połączyć ME-1 z EP-obojetnieile?![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
mam już po problemie,chociaż częściej szukałem zatyczki do gniazda lampy.Z czarną taśmą izolacyjną nie wygląda tak źleminusem jest natomiast to , ze bardzo łatwo ja zgubić przy wkładaniu i wyjmowaniu z torby/plecaka , miałem juz parę razy taka sytuację , ze szukałem jej po sladach
Jacek
"Kropelka" czyni cuda w takich przypadkach...![]()
Gorzej ze zdejmowaniemZamieszczone przez kojot3.0
Wymiana etc.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Proponuję nie kleić kropelką do korpusu, lecz posmarować klejem poxsipol tor wsuwu wewnątrz ME-1, aby wkładanie nastąpiło z oporem...
Irku, dopisałbym jeszcze, że po posmarowaniu trzeba zaczekac aż zastygnie i dopiero zakładać na wizjer.
Niby oczywiste ale jeszcze ktos zapnie "na mokro" i będzie problem![]()
Zamieszczone przez kojot3.0
![]()
![]()
Ale "numer"!!!
ME-1 na klej?!
To innej "metody" na zwiększenie tarcia w prowadnicach nie ma????
Powodzenia.
Witia1 - żartowałem oczywiście gdybyś sie nie domyslił przypadkiem. A tak na serio to proponuję odciąć cienki pasek taśmy dwustronnej i nakleić na prowadnice muszli.Będzie można wyjmować bez problemu, a od ilości taśmy będzi ezalezało jak mocno będzie trzymać.
kojot3.0 : To nie będzie dobrze pracować --więcej kłopotu niz korzyści--taśma będzie się ściągać, ale może udać się jednorazowe zamocowanie...
Witam.
Po niedzielnej przygodzie tj. 30minutowym szukaniu mojej ME-1 pośród liści postanowiłem coś z ty zrobić.
Wpadłem na pomysł który obrazuje i wyjaśnia fotka. Po kilku próbach wkładania aparatu do plecaka muszla była nadal na swoim miejscu.
Pomysł powinien się sprawdzić.
Aha, mam E-330.
Pozdrawiam.