Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: Telekonwerter do Olympusa C7070

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Aparat mam i zakup lustrzanki nie wchodzi w gre. Mowicie konwerter C210 ale co z jakoscia zdjec? Boje sie ze bedzie gorsza.
    Requescat In Pace

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    RIP powyzej masz zdjecia wykonane przez Zorbe wlasnie tele C210 nie widac na nich zeby mialy jakis problem z jakoscia, chyba ze Zorba cos na nich kombinowal

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rav
    RIP powyzej masz zdjecia wykonane przez Zorbe wlasnie tele C210 nie widac na nich zeby mialy jakis problem z jakoscia, chyba ze Zorba cos na nich kombinowal
    nope, prosto z aparatu. bez jakichkolwiek zmian, no chyba ze przegrywanie z aparatu na dysk zmienia własności bitów obrazu

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A jakie jeszcze inne tele byscie proponowali do c7070 ?
    Wogole jaki macie osprzet do swoich aparatow?
    Obecnie szukam jakiejs oslony na wyswietlacz LCD , bo w ostrym sloncu nie widze nic na nim. Widzialem na allegro taka oslone ale wydaje mi sie troche tandetna.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A jakie jeszcze inne tele byscie proponowali do c7070 ?
    Wydaje mi się, że albo olympus, albo raynox. Innej alternatywy IMHO nie ma (jakość).

Wogole jaki macie osprzet do swoich aparatow?
    Taki jak każdy potrzebuje Do tego aparatu w sumie możesz bardzo dużo rzeczy podłączyć. Dodatkowa lampa to dobry wybór. Reszta jest już tylko opcją.

Obecnie szukam jakiejs oslony na wyswietlacz LCD , bo w ostrym sloncu nie widze nic na nim. Widzialem na allegro taka oslone ale wydaje mi sie troche tandetna.
    Ja korzystam z "zamykania" lcd'ka więc taki sprzęt to dla mnie niepotrzebny bajer.

Mieszka w
    pl
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A czy c-210 będzie można dopasować do tulejki King, którą mam u siebie zamontowaną ?

http://www.e-cyfrowe.pl/aparaty/tule...070-p-815.html

Koniecznie musi to być Raynox (może ma odpowiednią długość, że tak to nazwę) ? Jeśli pasuje to tylko konwerter pozostaje kupić ale chciałbym się upewnić
    c-7070

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez matzone
    A czy c-210 będzie można dopasować do tulejki King, którą mam u siebie zamontowaną ?

http://www.e-cyfrowe.pl/aparaty/tule...070-p-815.html

Koniecznie musi to być Raynox (może ma odpowiednią długość, że tak to nazwę) ? Jeśli pasuje to tylko konwerter pozostaje kupić ale chciałbym się upewnić
    pasować na pewno będzie pasowało, zmierz długość tulejki king'a to ci powiem jaka jest długość u mnie raynox'a (wybrałem go po porównaniu u wrotniaka
    lens extension tube )

Mieszka w
    pl
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Długość tulejki King=37 mm
    c-7070

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez matzone
    Długość tulejki King=37 mm
    raynox: długość całkowita: 34 mm, długość bez gwintu mocowania do korpusu (długość efektywna) 28-29 mm

U mnie tak na oko jeszcze przy zejściu "o jedno oczko" poniżej w zoomie nie widać winietowania. Inna sprawa że właściwie robię fotografie w 3:2 więc też mi dużo później pojawia się winietowanie. Moje zdjęcia przykładowe były robione również w 4:3, tak więc tam winietowanie na max zoom na pewno nie występuje. Więcej nie zmierzę na razie, aparat wypożyczony

Mieszka w
    pl
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Bardzo dziękuję za odpowiedż. Jestem zdecydowany na zakup co najwyżej będę musiał dokupić tulejkę Raynox. Jeśli telekonwerter będzie pasował do tulejki King to podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami.
    Pozdrawiam
    c-7070