Aparat mam i zakup lustrzanki nie wchodzi w gre. Mowicie konwerter C210 ale co z jakoscia zdjec? Boje sie ze bedzie gorsza.
Aparat mam i zakup lustrzanki nie wchodzi w gre. Mowicie konwerter C210 ale co z jakoscia zdjec? Boje sie ze bedzie gorsza.
Requescat In Pace
RIP powyzej masz zdjecia wykonane przez Zorbe wlasnie tele C210 nie widac na nich zeby mialy jakis problem z jakoscia, chyba ze Zorba cos na nich kombinowal![]()
nope, prosto z aparatu. bez jakichkolwiek zmian, no chyba ze przegrywanie z aparatu na dysk zmienia własności bitów obrazuZamieszczone przez rav
![]()
A jakie jeszcze inne tele byscie proponowali do c7070 ?
Wogole jaki macie osprzet do swoich aparatow?
Obecnie szukam jakiejs oslony na wyswietlacz LCD , bo w ostrym sloncu nie widze nic na nim. Widzialem na allegro taka oslone ale wydaje mi sie troche tandetna.
Wydaje mi się, że albo olympus, albo raynox. Innej alternatywy IMHO nie ma (jakość).Zamieszczone przez rav
Taki jak każdy potrzebujeZamieszczone przez rav
Do tego aparatu w sumie możesz bardzo dużo rzeczy podłączyć. Dodatkowa lampa to dobry wybór. Reszta jest już tylko opcją.
Ja korzystam z "zamykania" lcd'ka więc taki sprzęt to dla mnie niepotrzebny bajer.Zamieszczone przez rav
A czy c-210 będzie można dopasować do tulejki King, którą mam u siebie zamontowaną ?
http://www.e-cyfrowe.pl/aparaty/tule...070-p-815.html
Koniecznie musi to być Raynox (może ma odpowiednią długość, że tak to nazwę) ? Jeśli pasuje to tylko konwerter pozostaje kupić ale chciałbym się upewnić![]()
c-7070
pasować na pewno będzie pasowało, zmierz długość tulejki king'a to ci powiem jaka jest długość u mnie raynox'a (wybrałem go po porównaniu u wrotniakaZamieszczone przez matzone
lens extension tube )
Długość tulejki King=37 mm
c-7070
raynox: długość całkowita: 34 mm, długość bez gwintu mocowania do korpusu (długość efektywna) 28-29 mmZamieszczone przez matzone
U mnie tak na oko jeszcze przy zejściu "o jedno oczko" poniżej w zoomie nie widać winietowania. Inna sprawa że właściwie robię fotografie w 3:2 więc też mi dużo później pojawia się winietowanie. Moje zdjęcia przykładowe były robione również w 4:3, tak więc tam winietowanie na max zoom na pewno nie występuje. Więcej nie zmierzę na razie, aparat wypożyczony![]()
Bardzo dziękuję za odpowiedż. Jestem zdecydowany na zakup co najwyżej będę musiał dokupić tulejkę Raynox. Jeśli telekonwerter będzie pasował do tulejki King to podzielę się z Wami moimi spostrzeżeniami.
Pozdrawiam
c-7070