Strona 7 z 29 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 284

Wątek: BLM-1 na markowych ogniwach , gdzie ???

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    a nie masz przypadkiem ustawione AF+MF ? po AFie doostrzasz manualnie, ale moze spuszczasz palec ze spustu migawki. Mnie sie jeszcze nie zdazylo zeby zdjecie ostre w wizjerze bylo nieostre (no chyba ze poruszylem). Ciekawi mnie czy tak samo sie dzieje na innych szklach. Jesli tak, to wadliwe jest ustawienie lustra.

Mieszka w
    zagranica
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Zdjecia byl robione na 40-150 i na "pelnym MF" Nie robilem na innym szkle. Co ciekawe, zdjecia wygladaja na ostre w wizjerze, ostro na LCD, a po zrzucie na komp - jak widac wczesniej Porobie proby z drugim obiektywem i zobacze. Bede pozniej sie pytam ewentualne w osobnym watku, bo sie chyba OT zrobilo

robin102
    Gość
    W TEMACIE BĘDZIE !!!!

Dotarł do mnie akumulator Hahnel 1500 mAh.Pierwsze wrażenie bardzo pozytywne .Porządnie zapakowany przez producenta w bardzo estetyczne przezroczyste opakowanie z info ,że to odpowiednik BLM-1 Dołączona sensowna karta gwarancyjna na 2 lata !!! oraz karta gwarancyjna sprzedawcy. Jakby ktoś kupowal to proście sprzedawce o dowód zakupu bo jest niezbedny do ewentualnych roszczeń gwarancyjnych -zapis z gwarancji. Prócz tego ciekawa instrukcja z ktorej wynika ,że trzeba go przed użyciem naładować - niby oczywiste , ale jest także zapis ,że po dłuższym leżakowaniu należy go rozładować i potem na full naładować. Z oględzin wynika ,że dotarł do Polski z Irlandi , ale pewnie jest składany w Chinach jak wszystko teraz. Nie ma info o miejscu produkcji .Duży plus na początek. Sam Aku wykonany bardzo dobrze . Suwmiarka w rękę i mierzymy . Wszystko idealnie jak w orginałkach. Styki chyba nawet pozłacane (chyba) ale dokładnie umieszczone i wykonane . Nalepka dość dobrze przyklejona i ze wszystkimi informacjami. Sama obudowa prócz trzymania wymiarów wykonana z wysokiej klasy tworzywa, niczym nie ustępuje orginałowi.
    Teraz multimetr w rękę . Po wyjęciu z opakowania napiecie bez obiążenia 7,55 V , po podłączniu minimalnego obciażenia spadek do 6,5 V czyli jest "trochę " naładowany. Wszystko tak jak w orginalnym który niedawno dostałem z E-1.
    I szus go do orginalnej ładowarki wolniejszej tej od E300. Ładował się równo 3,5 godziny czyli tyle samo co nowy orginał w pierwszym ładowaniu. Po naładowaniu. Napięcie na stykach 8, 355 V czyli dla porównania w orginalnym Olkowskim było 8,353, czyli tak samo !!! . Po 24 godzinach od ładowania podłączenie małego obciażenia i spadek tylko do 7,95 V .Orginał z tym samym obiążeniem po 24 godzzjechał do 7,85 V. To się dobrze zapowiada !!!!. Uklad kontorli ładowania pracuje co najmniej identycznie jak w orginale . Podczas ładowania Aku grzał się minimalnie mniej niż orginał choć temperatura otoczenia jest wyższa,( albo to złudzenie)
    Po 24 godzinach bez obciażenia napiecie spadło tylko o 0,03 , a w orginale jak mierzyłem to spadło o 0,05 v , można by rzec jak orginał.
    Koniec zabawy powedrował do aparatu.
    Dalsze relacje za tydzień , dwa , czyli po urlopie gdzie go z kilka razy będe ładował.. Na chwile obecną uważam ,że świetny zakup. Aku nie był zleżały, nie zakurzone opakowanie lecz brak daty produkcji i przydatność, Swoją drogą mimo zachwytu i tak myśle ,że to jakiś odrzucik z wymagajacych rynków bo nawet na stronie sprzedawców netowych kosztuje znacznie wiecej, szczególnie za granicą.
    Rozprowadza je na Polskę firma z Sopotu (detalista zapomniał zerwac nalepki z danymi importera , wiec mamy namiary HURAAA), a kupiłem od detalisty z Krakowa. Ja zapłaciłem z przesyłką (pobranie ) 94 zł.
    Ogólnie u mnie poprawa humoru po poprzednim zakupie szajsownego premium golda. SHIT z nim, ale kase odzyskałem

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    no no, super robota, niemal recka wyszła ztego.
    moze teraz podasz namiary na obie firmu z sopotu i krakowa?

robin102
    Gość
    firma handlująca akumulatorami HANHEL z Krakowa to sklep internetowy www.digimania.pl
    Użytkownik allegro które je sprzedawał to :digimania_pl
    Importer na Polskę dający 2 letnią gwarancję K-Consult sp.zoo ul. Fleszarowej-Muskat 3 81-509 Gdynia www.kconsult.pl
    Następny kupię GP i zobaczymy czy coś wart. Z tego jestem zadowolon !!!

robin102
    Gość
    ponad 200 fotek na liczniku, a napięcie bez obciążenia 7,55 V !!!! a wygląda tak jak poniżej na fotkach.

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    robin102 niestety na zadnej podanej przez ciebie stronie nie moge odnaleźć powyzszego produktu. w jaki sposób zatem zamówiles tą baterie? może niestety juz wyczerpał sie produkt?

szukałem tutaj:
    http://www.digimania.pl/baterie-fotolitowe
    www.kconsult.pl

robin102
    Gość
    na tej aukcji gusciu wystawia , ja też kupowałem przez allegro , ale możesz sie kontaktować bezpośrednio z importerm , gdzieś wyżej podawałem adres

http://www.allegro.pl/item114037370_...go_zlomu_.html

robin102
    Gość
    Doniesienie z ostatniej chwili
    Wytrzymał po pierwszym ładowaniu ponad 600 fotek bez użycia lampy ( chyba 3 razy błysnąłem) !!!!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    U importera kosztuje 100 zł i na razie brak :/
    Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska