BCM-1 może mieć negatywny wpływ na tańsze zamienniki, bo ładuje je w godzinę. BCM-2 jest bezpieczna, bo ładuje dwukrotnie wolniej - mniejszym prądem.
BCM-1 może mieć negatywny wpływ na tańsze zamienniki, bo ładuje je w godzinę. BCM-2 jest bezpieczna, bo ładuje dwukrotnie wolniej - mniejszym prądem.
czyli z oryginałem nie powinno się nic dziać? chodzi mi głównie o to czy nie zmniejszy się ilość pełnych cykli ładowaniaZamieszczone przez KaarooL
ładuj i nie wnikaj, używałem BCM-1 przez ponad dwa lata i oryginał działał elegancko, Hahnele też. jakby co, to takie podrzędne zamienniki po 50 pln mogą padać szybciej.
http://pc-abc.pl/ceneo-p-FOTOLYAKU0006.html
skusiłem się i zakupiłem
teraz mam tę BCM-1 i się zastanawiam czy mi to potrzebne, najważniejsza była dla mnie bateria, a ta działa bez problemu![]()
ps. mam do opylenia nie działającą w moim aparacie BLM-1 Hahnela![]()
Jak chcesz nie za wiele, to kupię ją żeby wybadać co to za okaz.Zamieszczone przez panterra
Właśnie dotarła do mnie BLM-1 Maxxcel'a 3500 mA. Naładowała sie w godzinę, ciekawe jak będzie pracować. Jak stestuję, to napiszę. Kupiłem przez Allegro - u tego sprzedawcy Allegrowicz
Napewno nie ma więcej pojemności jak 1250mAh. Ja kupiłem Taki to dopiero atrakcyjny zakup. Sprzedawca wywiązał się z transakcji wzorowo.Zamieszczone przez paszczol
Czy atrakcyjny, to zobaczysz po kilku miesiacach...
mi jeden z tych atrakcyjnych padł na amen, a drugi zdycha :/
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
Za darmo (prawie) to można kupować i nie przejmować się ile czasu wytrzyma. Na pewno nie wytrzymam i go rozkroję, to będzie wiadomo co jest w środku i na co można liczyć.Zamieszczone przez grizz
Taką "atrakcyjność" przerabiałem już kilka razy (akumulatorki Star Power 3500mAh, lekki statyw plastykowy, filtr polar f-my King, soczewki makro +4 Fox) i od pewnego czasu uczę się na błędach. Nie stać mnie na taką "atrakcyjność"![]()
BTW: zapasowy akumulatorek kupiłem f-my Hama (za 70 zł).