Strona 6 z 29 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 284

Wątek: BLM-1 na markowych ogniwach , gdzie ???

robin102
    Gość
    nieboraku Oczywiście że na konsumpcje energi z aku ma wpływ czy ogniskujesz paluchem czy AF . Tam przecież jest motorek który ciąga tubusem obiektywu. Oczywiście czas pracy LCD też ma bardzo duży wpływ , temperatura otoczenia i jak ustawisz sobie usypianie aparatu. Jak to opanujesz to może i 1000 fotek dojedziesz jak to ktoś testował na orginalnym aku , trochę wierzyć mi sie nie chce. Ale 680 zrobionych ,a apart masz chyba kilka dni , nie ma co ładny wynik. Ja potrzebuje 3-4 miesiące na tyle zdjęć.

| OlyJedi
    Mieszka w
    podlaskie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    chomsky Dystrybutorem aku R6 HFR NiMH 2500mAh jest białostocka hurtownia Monitor. Te aku są konfekcjonowane w kartonach po 200szt, bez blistrów, ale sprzedają je również luzem na sztuki we własnym sklepie po 8zł. Przy większej ilości można uzyskać cenę 6zł za szt. Można je również kupić w sklepach RTV AGD. W razie kłopotów służę pomocą.
    Tak wyglądają aku HFR.

http://img66.imageshack.us/img66/9646/hfr25002mh.jpg

Mieszka w
    zagranica
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Ale 680 zrobionych ,a apart masz chyba kilka dni , nie ma co ładny wynik. Ja potrzebuje 3-4 miesiące na tyle zdjęć.
    Hehe, fotek to jest zrobionych więcej, bo około 1300 - przesiadłem się z A70 i po uruchomieniu Olka w zasadzie to strzelałem do czego się dało, aby zobaczyć, co mogę a czego nie. Cały czas się uczę aparatu i robię po kilkanaście zdjęć jednego, aby zobaczyć efekt końcowy. Niestety nie da rady się nauczyć wszystkiego, więc jadę po kolei - balans, ekspozycja, przesłona, etc. Potem analiza w domku, a potem znowu od nowa w połączeniu z innymi ustawieniami... Ogólnie jazda na maksa, bo uważam, że aparat zrozumiem i zasady jako takie fotografowania za hohoho, pewnie nie jedna lustrzanka dokończy żywota. Także uczę się fotografii, aparatu i od nowa poznaję okolicę, a okolice przepiękne - za tydzien przyjeżdża teściowa, więc odwiedzimy kilka przepięknych zakątków - może zrozumiem na tyle aparat, by robić fotki znośnie.
    BTW - zauważyłem, że w trybie AF aparat ostrzy wyśmieniciei nie mam problemów żadnych. Natomiast w trybie MF zdjęcia są nie ostre i nie wyostrzone na pewno na to, co próbowałem ostrzyć - co jest grane?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Dorjan- dzieki, sprobuje zlapac na nich namiar.
    czesc.ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    podlaskie
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

BLM-1 na markowych ogniwach , gdzie ???

chomsky Dopiero na fotce aku HFR zauważyłem, że widnieje na nich adres www producenta. Na stronie są dane techniczne i wykresy parametrów. Ta informacja może sie do czegoś przyda.
    Pozdrawiam.

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    ROBI|N102 nie bede juz zamieszczac zdjecia tej PS-BLM1 bo już DZEMSKI wyjsnił zze to nic dobrego, ale tam byla tylko naklejka z napisem co napisałem wczesniej.

Cytat Zamieszczone przez robin102
    Jak to opanujesz to może i 1000 fotek dojedziesz jak to ktoś testował na orginalnym aku , trochę wierzyć mi sie nie chce. Ale 680 zrobionych ,a apart masz chyba kilka dni , nie ma co ładny wynik. Ja potrzebuje 3-4 miesiące na tyle zdjęć.
    ja swoją baterie dopiero 4raz ładuje właśnie. na początku - pierwsze ładowaenie bardzo mało zrobiłem zdjec ok 100, po drugim ok 300, ale po trzecim to juz sporo bo 300 z lampą i 200 bez lampy (bo bylem na weselu).

myslalem ze pojemnosc bateri nie bedzie mi rosła, tylko odrazu po pierwszym ładowaniu bedzie max. ciekawe jak bedzie teraz po 4.naładowaniu.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    BTW - zauważyłem, że w trybie AF aparat ostrzy wyśmieniciei nie mam problemów żadnych. Natomiast w trybie MF zdjęcia są nie ostre i nie wyostrzone na pewno na to, co próbowałem ostrzyć - co jest grane?
    Masz może wadę wzroku ?

Awatar maryo
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    wie ktos moze czy orginalną baterie trzeba ładować do końca (ok 5h)?

robin102
    Gość
    trzeba ładować , aż czuwająca nad tym elektronika da Ci o tym znak . Czyli DEL w ładowarce zmieni barwę na zieloną , jeśli nie masz orginalnej ładowarki to zazwyczaj nawet na takich jest podawany czas ładowania jakiś tam aku o jakiejś pojemności, trzeba tylko skorygowac ten czas odpowiednio do BLM-1 plus z 2-5 % - czyli tak po indijańsku, chyba ,że masz sprzęt co można pomierzyć i policzć.

Mieszka w
    zagranica
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez dzemski
    Masz może wadę wzroku ?
    Kurde, no mam, ale nie na to oko, którego używam do focenia. Poza tym jeśli przy AF widzę zdjęcia ostro, a przy ustawieniu MF też są ostro, a wychodzi kaszana... może kurcze ostrzyłem nie w tym miejscu ale dziwne, że aż w tylu fotkach tak kiepsko wyszło...

Tak jest na AF ustawionym centralnie

A tak jest na MF też ustawionym centralnie (chyba)