Wstyd mi za ziomka normalnie , też chyba kupię GP ale na allegro jest też wystawiona nówka sztuka orginał olympus za 140 zł.
A słyszał ktoś o ogniwach PLATINUM co to za szajsiki ???
Wstyd mi za ziomka normalnie , też chyba kupię GP ale na allegro jest też wystawiona nówka sztuka orginał olympus za 140 zł.
A słyszał ktoś o ogniwach PLATINUM co to za szajsiki ???
Ja kupiłem drugiego Premium gold'a (poprawili już naklejkę na aku). Zarówno pierwszy jak i drugi działa bez problemu. Czas ładowania ~5h (tak mi się wydaje, ale głowy nie daję sobie uciąć). Jak dla mnie są OK.
E - trójka plus trochę Z - coś tam...
A używał ktoś aku tej marki ???
http://www.allegro.pl/show_item.php?...by+przed+zako%
Hahnel w tym tescie http://t5r.pwp.blueyonder.co.uk/e1/clonetests.htm wypadł na 4 miejscu wiec chyba niezle
mój wątek tutaj >>>klik<<<
gościu mieszka od mnie kilkaset metrów , a nie zgadza się na odbiór osobisty ., pewnie ,że lepiej śmiecie wysyłać w świat , omijajcie tego sprzedawcę !!!Zamieszczone przez luc4s
Po pierwsze witam wszystkim bardzo serdecznie, bo jestem tu nowy.
Co do baterii - cóż stałem się szczęśliwym posiadaczem E-500 w wersji SE, czyli bez akumulatora. Długo szukałem po necie i trafiłem na akumulatorki marki Uniross i Energizer. Z tego co widzę, ktoś wrzucił link do testu i okazało się, że to bardzo dobre aku. Cóż, będę miał okazję sprawdzić osobiście. To, co skłoniło mnie do zakupu tych aku to dwuletnia gwarancja i cena - około 105pln. Do tego dokupiłem ładowarkę Unirossa uniwersalną do całej masy różnych akumulatorków. Także będę miał okazję przetestować bateryjkę i zdam relację, jeśli kogoś interesuje. Aha, aku kupiłem tutaj wraz z ładowarką. A sama firma uniross ma stronkę tutaj - może się komuś przydać.
Myślałem, czy nie brać energizerów, ale cena wyższa, a gwarancja też na dwa lata tylko.
Aha, unirossy mają cykl 1000 ładowań w odróżnieniu od olympuskich oryginałów.
nieboraku Firma UNIROSS na swoich ogniwach może wypisywać różne bzdury. Te ogniwa mogą nawet wybuchnąć w ładowarce (przypadek z rozmiarem R6), a podawane pojemności to pobożne życzenia. Żadne ogniwo Li-ion nie osiągnie 1000 ładowań pomimo zapewnień producenta. Markowi producenci podają prawdziwe dane i w rzeczywistości ogniwo Li-ion wytrzymuje do 500 cykli, a najczęściej kończy żywot już przy ok. 350 ładowaniach. Pomyliłeś pewnie te 1000 cykli z aku NiMH, lub NiCd, które rzeczywiście potrafią tyle wytrzymać, lecz przy typowych ładowarkach procesorowych 500 cykli to również sukces.
Osobiście w E-1 używam taniej podróbki za cenę poniżej 30zł i nie mam powodów do krytyki. Wydajność tego aku jest porównywalna z oryginałem, a miernik poziomu energii w korpusie informuje o jego rozładowaniu z wyprzedzeniem do kilkunastu fotek. Okres eksploatacji jest jednak zbyt krótki (dopiero 3 m-ce) i nie mogę polecać wszystkim takiego rozwiązania.
Mam inny niemarkowy aku NB2LH 800mAh do Canona S70 za cenę 25zł i jest on eksploatowany od 1,5 roku i nadal dorównuje oryginalnemu, więc nie widzę powodu kupowania drogich ogniw.
Kupując aku unikam ofert z wysokimi pojemnościami, gdyż ogniwo Li-ion BLM1 powyżej 1800mAh to tylko nalepka świadcząca o nierzetelności producenta i niskiej jakości aku.
Swoje aku kupiłem u poniższego sprzedawcy.
http://www.allegro.pl/item111681468_..._1800_mah.html
Nie wiem, czy to pobożne życzenia, czy przechwalanie się, czy co to jest, ale wiem, że dostałem 2 lata gwarancji na baterię. Tylko Energizer daje tyle. A skoro dali aż tyle gwarancji, znaczy się wiedzą co robią
Tak czy siak, patrząc na test zaprezentowany wcześniej, widzę, że bateryjka daje radę. Dziś wyfociła 420 fotek, z czego około 10 tylko na lampie. Bateria ma się dobrze i zobaczymy jak długo jeszcze będzie się miała dobrze![]()
pozdro
To nie ja wymyśliłem, że aku Li-ion mają ograniczoną liczbę cykli ładowań do max. 500x. Wynika to z właściwości samego ogniwa i podawanie wyższych wartości jest wprowadzaniem w błąd kupującego. Nie poddaję w wątpliwość pojemności podawanej przez Uniross_a w przypadku BLM1, gdyż jest to dobry standard. Dwuletni okres gwarancji jest całkowicie realny i w dużej mierze zależy od sposobu ładowania aku. Eksploatacja pełnymi cyklami zdecydowanie przedłuża ten okres. Żywotność baterii Li-ion zależy również od wbudowanego w aku info-chip_a, który odpowiada za prawidłowe ładowanie. Nieprawidłowo działająca elektronika aku potrafi zniszczyć najlepsze ogniwa już po kilkudziesięciu ładowaniach. Kupowanie produktu markowego wiąże się z brakiem ryzyka i wysoką ceną, ale można trafić na doskonałe aku nieznanych producentów za kilkukrotnie mniejsze pieniądze.
dorjan to poleć coś niemarkowego i w miarę porządnego bo ja ostatnio kupiłem premiumgold i to był śmieć , kolega coś innego i trzyma max 100 fotek bez lampy !!!
będę dźwięczny
tu jest niby dobry aku do sprzedania , ale gościu jakiś pazerny , nie dość ,że cena wysoka to za przesyłkę chce 11zł lub 15 z pobraniem.
http://www.allegro.pl/item111882434_...go_zlomu_.html