Strona 16 z 29 PierwszyPierwszy ... 6141516171826 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 284

Wątek: BLM-1 na markowych ogniwach , gdzie ???

| OlyJedi Awatar youlekart
    Mieszka w
    Wejherowo
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zslawek
    Witam
    Znalazłem na Allegro odpowiednik BLM-1 firmy Hama z 5 letnią gwarancją. Co myślicie o tych akumulatorkach? Czy ktoś miał z nimi do czynienia?
    http://www.allegro.pl/show_user_auct...93&gr_id=11728
    Pozdrawiam
    Ale ja nie wiedze tam nigdzie BLM1
    YoulekArt Juliusz Zełudkowski
    www.yart.5x.pl

Mieszka w
    Komorów
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam
    Bardzo przepraszam, może się wyraziłem niezbyt precyzyjnie. U tego sprzedającego dostępne są także akumulatorki BLM-1. Wystawia je gdy ktoś zgłosi takie zapotrzebowanie. I dlatego moje pytanie czy ktoś je testował? Czy są tak dobre skoro udzielana jest pięcioletnia gwarancja?
    Pozdrawiam
    Olympus E-510, ED 14-42, ED 40-150

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Hama robi dużo akcesoriów, ale zwykle jest to segment budżetowy.

jeśli nie chcesz wtopić -> Hahnel BLM-1 i po sprawie. mam 3 sztuki i wszystkie śmigają. jeden kiedyś mi padł, ale wymienili bez pierdnięcia...

| OlyJedi Awatar leodan
    Mieszka w
    W-WA
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Tylko Hahnel ,jest w porządku.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Szkoda że nie mogę wkleić zdjęcia, kupiłem(39zł) specjalnie żeby sprawdzić cóż to za elektrownia "Star power" 3500mA z napisem polymer, choć na aukcji było bez polymer. A że muszę wiedzieć co jest co z miejsca go otworzyłem i wewnątrz ukazały się ogniwa o pojemności 1250mA. Takie bzdety piszą na opakowaniu. Jak dawniej kupiłem zamiennik do kamery Panasonic firmy Rowi to wewnątrz było to samo co w oryginale za 1/3 ceny.

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez barber
    Szkoda że nie mogę wkleić zdjęcia, kupiłem(39zł) specjalnie żeby sprawdzić cóż to za elektrownia "Star power" 3500mA z napisem polymer, choć na aukcji było bez polymer. A że muszę wiedzieć co jest co z miejsca go otworzyłem i wewnątrz ukazały się ogniwa o pojemności 1250mA. Takie bzdety piszą na opakowaniu. Jak dawniej kupiłem zamiennik do kamery Panasonic firmy Rowi to wewnątrz było to samo co w oryginale za 1/3 ceny.
    A czego oczekiwałeś po takim zakupie?
    To tak, jak na Allegro pojawiają się akumulatorki AA "Mega-Hiper-Energy" o bajecznej pojemności 3500-4000mAh... i ludzie to kupują.
    Nie bacząc na to, że w chwili obecnej największa rzeczywista pojemność to ok. 2700mAh (bodajże).

| OlyJedi
    Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez raven66
    Cytat Zamieszczone przez barber
    A czego oczekiwałeś po takim zakupie?
    To tak, jak na Allegro pojawiają się akumulatorki AA "Mega-Hiper-Energy" o bajecznej pojemności 3500-4000mAh... i ludzie to kupują.
    Nie bacząc na to, że w chwili obecnej największa rzeczywista pojemność to ok. 2700mAh (bodajże).
    Nic nie oczekiwałem, kupiłem po to żeby sprawdzić jak się ma napis na obudowie do tego co jest we wnętrzu po przecztyaniu dyskusji w tym temacie. Tylu narzeka, że zamiennik jeden lub drugi trzyma pojemność tak krótko, a ja prosto z paczki potraktowałem go nożem i wiem jaką przedstawia wartość. Jeżeli okaże się w praniu że posiada te 1250mA to za 39zł nie będzie tak źle, a jak nie do kosza bez żalu po to był kupiony i teraz wiedzą wszyscy jak to wygląda. Akumulatorki AA kupuję tylko firm wiodących w tym segmencie.

| OlyJedi Awatar raven66
    Mieszka w
    KRáK/oFF
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    A no to jeśli do celów doświadczalnych...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL
    jeśli nie chcesz wtopić -> Hahnel BLM-1 i po sprawie. mam 3 sztuki i wszystkie śmigają. jeden kiedyś mi padł, ale wymienili bez pierdnięcia...
    Wg mnie jest jednak znacząco gorszy od oryginalnego aku (pi razy oko 1/4 mniej zdjęć niż na aku Olympusa). Pewnie lepszy niż jakieś no-name, ale cudo to też nie jest.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Stawiam, ze po prostu trzeba trafic na dobry egzemplarz zamiennika i tyle... Jakby posumowac temat, to nie istnieje dobry zamiennik Co user to opinia...
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.