Planuję sobie kupić dodatkowy akumulatorek, wychodzi na to, że GP jest dobry wyborem - tego się trzymać, czy może ma ktoś coś innego godnego polecenia ?
Planuję sobie kupić dodatkowy akumulatorek, wychodzi na to, że GP jest dobry wyborem - tego się trzymać, czy może ma ktoś coś innego godnego polecenia ?
myśle ,że GP powinien być przynajmiej tak dobry jak ten co powyżej testowałem
Pomocy. W całej Polsce na razie nie ma Hahnela, jedyne co znalazłem to Ansmann A-Oly BC M 1, tylko nie wiem, czy on tak do końca jest przeznaczony do E-500, poza tym ma mniejszą pojemność... Co o nim myślicie?
http://www.fotobis.net.pl/index.php?...t_id=93&id=755
A może ktoś wie gdzie można teraz kupić coś dobrego w rozsądnej cenie?
sijas:
Ansmann to dobra marka a mniejszą pojemnością się nie sugeruj. bcm-1 to błąd w nazewnictwie. z opisu i fotek wynika że to zamiennik blm-1.
p.s. bcm-1 to symbol ładowarki do blm-1.
Rafał Czarny - Jak długo wytrzymał Ci ten akumulator ??, bo ja w zeszłym tygodniu zakupiłem chyba taki sam. Koszt 37 zł i na baterii jest naklejka 2200 mAh. I jak na razie zrobiłem na nim około 600 fotek przez około tydzień.
Pozdr.
Komar
Ze trzy miesiące wytrzymał. Może Ty będziesz miał więcej szczęścia.Zamieszczone przez komarus
ANSMANN to taki mercedes wsród producentów akumulatorów , najlepszy z najlepszych , a szczególnie w zastosowaniach profesjonalnych . Jak potrzebujesz to bierz bez zastanowienia oby zleżały nie był
Robin
No proszę jak ładnie trafiłemJuż jest zamówiony i opłacony, czekam tylko na przesyłkę
Chętnie zrobiłbym mu takie profesjonalne charakterystyki jak Ty, ale niestety nie mam sprzętu, dlatego jedyne co mogę zaoferować to za kilka tygodni powiedzieć "czy dobrze trzyma"
A pomyśleć, że wyszedł jeszcze taniej niż Hahnel
Dzięki za odzew!
Właśnie odebrałem paczkę. Solidnie opakowana, nie wygląda na zeżałą, już się ładuje. W przeciwieństwie do trzy razy tańszych ogniw dostępnych na allegro nie jest "made in japan" a "made in china"
Zobaczymy jak się będzie sprawowała.
a wiec po naładowaniu miał ok 8,3V wytrzymał mi ok 500zdjęć - w tym ok 300 z lampą - wiec myskle ze to dość dobry wynik. po rozładowaniu miał 7,2V. Ponowne ładowanie również ok 3h i również ok 8,3V. Polecam.Zamieszczone przez maryo