Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: trzciniak w deszczu

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

trzciniak w deszczu

No miałem z tym chłopakiem spory ubaw, ja rezygnowałem, on przylatywał, w rezultacie wpadłem do wody a efekty jak widać, kadr w deszczu..
    E-1 z sonnarem 300 mm f4.0
    Pozdrowionka

| OlyJedi Awatar RafiFB
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No pięknie. Bardzo dobry moment i naturalne barwy. Ja kiedyś przy takiej pogodzie czaiłem się na Rudziki , ale milimetr ruchu natychmiast je odstraszał i nic z moich podchodów nie wyszło. Trzeba mieć dobre tele do takich zdjęć. Czyżby E-1 ? Pozdrawiam.
    Nikon W oczekiwaniu na FF od Olympusa...

excel
    Gość
    nex,

bardzo ladne. Nawet zaklocajace cisze lodyzki trzciny nie przeszkadzaja, a lodyzka, na ktorej ptaszek zasiadl ladnie ulozyla sie po przekatnej. Warto bylo wpasc do wody, mam nadzieje, ze obylo sie bez zamoczenia E-1.
    Zapytam z ciekawosci - o jakiej porze dnia wychodzisz na fotograficzne lowy ptakow? I ile czasu zajmuje Tobie uzyskanie chociaz jednego zdjecia nadajacego sie do pokazania osobom trzecim? Wyobrazam sobie, ze to zalezy od sytuacji, miejsca i upatrzonego zwierzatka, ale ciekawi mnie, poniewaz mnie osobiscie wydaje sie to nieosiagalne, chociazby z powodu koniecznosci zachowania cierpliwosci, a ta zanadto nie grzesze.

Pozdrawiam,
    excel

Mieszka w
    Płock
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    excel,
    Poświęcam praktycznie każdą wolną chwilę na fotografowanie ptaków, niestety jestem nieuleczelnie chory na Polską faunę i florę rodzina kiepsko to znosi ale... W praktyce wyprawa to w moim przypadku start około 5 rano i jakieś 6-.. godzin. Co do ilości, średnio na jednym wypadzie robię do 70 klatek (z czego 2-3 najczęściej nadają się do publikacji) w zależności od rozwoju sytuacji, najczęściej wykorzystuję naturalne biotopy występowania danego gatunku, jednak często decyduje przypadek, mam trochę niespokojnego ducha więc często stosuję "podchód" jednak zasiadka daje dużo lepsze efekty. Życzę tobie, sobie i innym dużo cierpliwości, która jest niestety w tego typu fotografii nieodzowna oraz dużo dobrych ujęć...
    Pozdrowionka

robin102
    Gość
    Eeee Panowie to musicie ze mna na rybki się wybrać do Narwianskiego albo Biebrzanskiego Parku Narodowego. Ptactwa tam full i jakieś takie dziwne których w mieście nie spotykam . he he he

Fotka bardzo fajna , od razu widać ,że z poświęceniem robiona

| OlyJedi Awatar kasprzyk
    Mieszka w
    Wielkopolska
    Siła reputacji
    88
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez robin102
    Eeee Panowie to musicie ze mna na rybki się wybrać do Narwianskiego albo Biebrzanskiego Parku Narodowego. Ptactwa tam full i jakieś takie dziwne których w mieście nie spotykam . he he he
    .....

Eeeeee z tych wszystkich ptaków to najbardziej sczupak mi się podoba

W tym parku są podwodne potwory??

nex - ptaszek ok!

Pzdr
    Olympus C-7070, E3, ZD 14-42 i 70-300

| OlyJedi Awatar WUJEK MARO
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nex - z ciekawości podpatrzyłem sobie w necie inne zdjęcia tego ptaka i muszę Ci powiedzieć, że Twoje jest wyjątkowe. Poza tym kadrowanie, kolory, tło itd - wszystko mi tu pasuje. No i świetne ujęcie trzcinaka! To chyba najlepsza nagroda bezkrwawego polowania.